HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Senaste Glögg-nyheterna: Blossa Brons och Vintermojito

Nu närmar sig den mysiga glöggsäsongen och de värmande nyheterna börjar dugga tätt som ett höstregn. Blossa släpper Trestjärnig Brons spetsad med whiskey. Från Saturnus kommer Vintermojito med smak av den klassiska drinken mojito.

Glöggen är en av våra käraste svenska dryckestraditioner och varje år säljs 2,8 miljoner liter glögg på Systembolaget.

Blossa presenterar nu ytterligare nyheter efter årgångsglöggen 2021. Blossa Trestjärnig Brons är en vinterdryck spetsad med whiskey, som kan drickas både varm och som avec.

– Blossa Trestjärnig Brons är en elegant balans av vitt vin, Moscatelle och Mistela samt klassiska glöggkryddor och irländsk whiskey. En kylig vinterdag kan drycken värmas upp för att avnjutas, men den kan med fördel även serveras rumstempererad. Förslagsvis som en avec i ett cognacsglas eller likörglas, säger Caroline Grundström, Brand Owner på Anora Group.

Redan 1997 lanserades Blossa Trestjärnig Guld spetsad med cognac. 2002 kom uppföljaren Blossa Trestjärnig Silver spetsad med vit rom och nu kommer ett tillskott till den trestjärniga familjen – Blossa Trestjärnig Brons.

Den som vill dricka bubbel kan även i år göra det med glöggsmak, en kombination som gjort succé. Tidigare år har Blossa lanserat Sparkling & Spices Citrus samt Sparkling & Spices Classic Red. Nu kompletteras den populära Sparkling-serien med ett alkoholfritt alternativ – Blossa Sparkling & Spices Classic Red Alkoholfri.

– Kombinationen av glögg och mousserande vin har redan blivit en självklarhet vid vinterns alla tillställningar, säger Caroline Grundström.

Sedan tidigare har Blossa släppt årgångsglöggen Bossa 21 som är en hyllning till solmogna apelsiner och den spanska staden Valencia.

Även Saturnus har släppt sin årsglögg, som i år fått smak av den klassiska drinken mojito. Vintermojito är en alkoholfri glögg med smak av limejuice och mynta som kryddats med kanel, ingefära, pomerans och kardemumma. Kan drickas både varm och kall och perfekt att göra en spritzer av.

Blossa Trestjärnig Brons spetsas med whiskey vilket ger den en kryddig doft och en rund, mild rökighet i eftersmaken.
500 ml - 21% - Sockerhalt 12.5 g per 100 ml
115 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa