HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Veckans drink: Barceló Imperial Porto Cask Rare Blends Collection

En av världens ledande romproducenter lanserar nu en extraordinär rom på den svenska marknaden. Barceló Imperial Porto Cask är ett resultat av det finaste urvalet av Barceló Imperial som mognat till sig på Tawny 10 portvinsfat.

Ron Barceló Srl är en av världens ledande romproducenter och har sin början år 1929 då spanjoren Julián Barceló begav sig till Dominikanska Republiken och grundande Barceló & Co med målet att tillverka världens bästa rom. 1974 överlämnade Julián Barceló ansvaret för företaget till sitt barnbarn Miquel, och några år senare startades tillverkningen av premiumromen Barceló Imperial.

Barceló Imperial Porto Cask har aldrig tidigare erbjudits på världsmarknaden, men finns nu tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment. 

Nyheten Barceló Imperial Porto Cask har liksom sina syskon Barceló Imperial och Imperial Onyx lagrats i 6-10 år på amerikanska ekfat. Avslutningsvis när blandningen är klar, lagras Porto Cask på äkta Tawny 10 portvinsfat under 12 månader för att ge den komplexitet som definierar denna sprudlande rom. Perfekt för dig som söker nya smakupplevelser!

Barceló är den första romtillverkaren som skapat en helt klimatneutral rom genom hela processen från sockerrör till färdig rom. Rommen är klimatneutral enligt den franska metoden Bilan Carbone ® och Barcelò driver även olika lokala klimatprojekt på Dominikanska republiken. Romen innehar även stämpeln för autentisk Karibisk rom ACR Marque – Authentic Caribbean Rum.

Färgen är en mix av sprudlande lila och bärnsten. Doften domineras av fikonkräm, vildfruktssylt och en subtil men ihållande ton av trä. Smaken har tydliga toner av engelsk smörkola och torkade körsbär. Silkeslen och söt i gommen med en lång, kvardröjande eftersmak. Den passar utmärkt till lagrade ostar, eleganta desserter, mörk choklad, pajer, torkad frukt, nötter och rött kött.
700 ml - 40% -
499 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa