HEM

Så firar du internationella öldagen

För ett par veckor sedan firades ”Ölets dag” i Sverige.  Fredagen 2 augusti är det dags för internationella öldagen. Syftet med agen: Samla goda vänner och fira med öl.

Sveriges Bryggerier har utsett tredje onsdagen i juli till Ölets dag. Men den stora internationella öldagen infaller faktiskt i morgon, den andra augusti. Den stora öldagen ska firas första fredagen i augusti. Älskar du öl så har du nog ingenting emot två öldagar inom ett par veckor?

Den internationella öldagen började med ölfirande i Kalifornien för 12 år sedan, och sedan har dagen spridit sig runt världen. Nu firas den i 207 städer och 80 länder i hela världen.

Enligt grundarna finns det tre syften med dagen:

  1. Att samla vänner och fira med att smaka öl.
  2. Att fira de som brygger och serverar öl.
  3. Att förena världen med öl och fira all världens öl.Deltagarna uppmanas att bjuda varandra på öl och uttrycka tacksamhet mot bryggare och serveringspersonal. Grundarna av internationella öldagen vill också att man ska smaka öl från andra länder och kulturer.
Klicka för att dela på facebook

Du kanske även vill läsa dessa

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.