HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Alkoholfri prosecco – finns snart i din butik

Prosecco har blivit en världssuccé – och den är allra populärast bland 90-talister. Men många i generationen är nykterister. Nu utvecklar Bottega Prosecco en alkoholfri Prosecco. Vi vi tror att den kommer nästa år, säger producenten Sandro Bottega.

Fler och fler i den yngre generationen säger nej till alkohol Enligt försäljningssiffror från Storbritannien har marknaden för alkoholfri öl och cider ökat med 40 procent på bara ett år.

Prosecco-märket Bottega har bestämt sig för att kapa åt sig sin andel av den växande marknaden.

Hittills har alkoholfritt vin inte haft samma tillväxt som öl och cider, men kanske kan alkoholfri Prosecco ändra på den saken. Enligt Bottega är det inte klart om den får kallas Prosecco ännu, och den kommer vara extremt svår att utveckla om den ska ha den rätta smaken.

– Regleringarna på viner är mycket striktare än för öl. Vi får inte kalla det vin, och får inte använda namnet Prosecco, och vi får inte tillsätta socker. Dessutom så får vi inte använda riktigt vin och ta bort alkoholen, det är förbjudet. Men vi har någonting väldigt bra som vi kommer lansera nästa år.

Enligt lagen så måste Prosecco innehålla minst 11 procent alkohol. Redan i dag finns det ”Nosecco” att köpa på Systembolaget.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Grumligt mousserande vin, finns det?

Grumligt mousserande vin, finns det?

Skulle du kunna tänka dig att dricka grumligt gulaktigt mousserande vin? Nu har du chansen att prova Costadilla 330 SLM som tillfälligt dyker upp i beställningssortimentet. Vinet är gjort på prosecc..

Läs mer
Prosecco utsett till världsarv

Prosecco utsett till världsarv

Det italienska Prosecco-vinet skördar ständigt nya framgångar och vinner anhängare. Nu har bubbeldryckens vinkullar blivit utsedda till världsarv. Conegliano- och Valdobbiadene-kullarna där bubblet ..

Läs mer
Efter succén –  visar rätta färgerna med alkoh..

Efter succén – visar rätta färgerna med alkoh..

Prisvinnande alkoholfri öl som sålde över en miljon flaskor i fjol. Big Drop är succén som nu vill sticka ut lite extra i hyllorna med modern design och grälla färger. – Vi ville ha en förpackning s..

Läs mer
Guide: Fem viner som gjort succé – utan alkohol

Guide: Fem viner som gjort succé – utan alkohol

Utbudet ökar och köparna blir allt fler. Alkoholfria viner har blivit riktigt trendigt, framför allt bland de yngre. Vi ger dig en snabbguide till några spännande flaskor – och förklarar hur v..

Läs mer
Nu kan du köpa Rosé prosecco

Nu kan du köpa Rosé prosecco

Nu får du ännu en anledning att dricka italienskt bubbel. De första efterlängtade flaskorna av rosé prosecco har äntligen landat i Systembolaget. Säg välkommen till Casteloro Prosecco Rosé för och C..

Läs mer
Allt fler kan tänka sig en vit månad i år

Allt fler kan tänka sig en vit månad i år

Var femte svensk dricker mindre alkohol under covid-19-pandemin. En av tio har börjat dricka mer – men 58 procent kan tänka sig en vit månad i år. Det visar den nya sifoundersökningen Dryckeskollen...

Läs mer