HEM

Aktuellt

Alkoholfri prosecco – finns snart i din butik

Prosecco har blivit en världssuccé – och den är allra populärast bland 90-talister. Men många i generationen är nykterister. Nu utvecklar Bottega Prosecco en alkoholfri Prosecco. Vi vi tror att den kommer nästa år, säger producenten Sandro Bottega.

Fler och fler i den yngre generationen säger nej till alkohol Enligt försäljningssiffror från Storbritannien har marknaden för alkoholfri öl och cider ökat med 40 procent på bara ett år.

Prosecco-märket Bottega har bestämt sig för att kapa åt sig sin andel av den växande marknaden.

Hittills har alkoholfritt vin inte haft samma tillväxt som öl och cider, men kanske kan alkoholfri Prosecco ändra på den saken. Enligt Bottega är det inte klart om den får kallas Prosecco ännu, och den kommer vara extremt svår att utveckla om den ska ha den rätta smaken.

– Regleringarna på viner är mycket striktare än för öl. Vi får inte kalla det vin, och får inte använda namnet Prosecco, och vi får inte tillsätta socker. Dessutom så får vi inte använda riktigt vin och ta bort alkoholen, det är förbjudet. Men vi har någonting väldigt bra som vi kommer lansera nästa år.

Enligt lagen så måste Prosecco innehålla minst 11 procent alkohol. Redan i dag finns det ”Nosecco” att köpa på Systembolaget.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Sommarens godaste prosecco-drinkar

Sommarens godaste prosecco-drinkar

Letar du efter friska, bubblande drinkar under sommaren eller festliga, lyxiga alternativ till välkomstdrinkar? Då passar drinkar med prosecco som bas.  Låt dig inspireras här. Den ”italienska champ..

Läs mer
Fixa bästa snacksen till bubblet – 3 favoriter

Fixa bästa snacksen till bubblet – 3 favoriter

Det är mellotider och dags för snacks och bubbel. Oavsett om du vill slå på stort eller ha ett firande i all enkelhet har vi lösningen för dig. Vi har valt ut en cava, en prosecco och en champagne o..

Läs mer
Forskare: 8 hälsofördelar  med Prosecco

Forskare: 8 hälsofördelar med Prosecco

Prosecco är kanske inte så onyttigt som du tror. Även om vinet innehåller en del socker finns det flera hälsofördelar. Både sexlivet och minnet kan förbättras av de ädla italienska dropparna. Om d..

Läs mer
Vem vill ha en bubbel-kalender i jul?

Vem vill ha en bubbel-kalender i jul?

Bara drygt en månad till första advent – då gäller det att börja planera för julkalender. Vad sägs om den här bubbelkalendern full med 24 miniatyrflaskor av champagne, prosecco och cava? Bara en dr..

Läs mer
Som en prosecco – men utan alkohol

Som en prosecco – men utan alkohol

Samma druva och samma region i Italien, men noll procent alkohol. Nu har Oddbird Spumante kommit till Systembolaget. – Det här är en premiumprodukt för Prosecco-konsumenten, och otroligt spännande a..

Läs mer
Prosecco eller spumante – vad är skillnaden?

Prosecco eller spumante – vad är skillnaden?

Bubbligt vin från Italien vin – varför kallas det egentligen, Spumante eller Prosecco, eller fungerar både och? Spumante Spumante, eller vini spumanti, används som en övergripande beskrivning av it..

Läs mer