HEM

Aktuellt

Alkoholfri prosecco – finns snart i din butik

Prosecco har blivit en världssuccé – och den är allra populärast bland 90-talister. Men många i generationen är nykterister. Nu utvecklar Bottega Prosecco en alkoholfri Prosecco. Vi vi tror att den kommer nästa år, säger producenten Sandro Bottega.

Fler och fler i den yngre generationen säger nej till alkohol Enligt försäljningssiffror från Storbritannien har marknaden för alkoholfri öl och cider ökat med 40 procent på bara ett år.

Prosecco-märket Bottega har bestämt sig för att kapa åt sig sin andel av den växande marknaden.

Hittills har alkoholfritt vin inte haft samma tillväxt som öl och cider, men kanske kan alkoholfri Prosecco ändra på den saken. Enligt Bottega är det inte klart om den får kallas Prosecco ännu, och den kommer vara extremt svår att utveckla om den ska ha den rätta smaken.

– Regleringarna på viner är mycket striktare än för öl. Vi får inte kalla det vin, och får inte använda namnet Prosecco, och vi får inte tillsätta socker. Dessutom så får vi inte använda riktigt vin och ta bort alkoholen, det är förbjudet. Men vi har någonting väldigt bra som vi kommer lansera nästa år.

Enligt lagen så måste Prosecco innehålla minst 11 procent alkohol. Redan i dag finns det ”Nosecco” att köpa på Systembolaget.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Forskare: 8 hälsofördelar  med Prosecco

Forskare: 8 hälsofördelar med Prosecco

Prosecco är kanske inte så onyttigt som du tror. Även om vinet innehåller en del socker finns det flera hälsofördelar. Både sexlivet och minnet kan förbättras av de ädla italienska dropparna. Om d..

Läs mer
10 bubbliga fakta om Prosecco många missat

10 bubbliga fakta om Prosecco många missat

Prosecco är drycken på allas läppar även i höst. Fråga bara systrarna Cara, Poppy och Chloe Delevingne som släpper en egen prosecco. Men visste du de här 10 sakerna om prosecco? Efter en tillfällig ..

Läs mer
Blågul prosecco – för att fira 20 år i Sverige..

Blågul prosecco – för att fira 20 år i Sverige..

En prosecco-klassiker som funnits på Systembolaget i 20 år och som fortfarande är en av de populäraste bland svenskarna. Hur firar man det? Svaret: Man gör en etikett i svenska färgerna! – I en värl..

Läs mer
Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Lördag den 11 mars är som julafton, åtminstone för vissa. Hur som helst blir Melodifestivalens grande finale roligare när glasen är fyllda med spännande kändisviner. Vi tycker att bubbel passar bäst..

Läs mer
Efter succén –  visar rätta färgerna med alkoh..

Efter succén – visar rätta färgerna med alkoh..

Prisvinnande alkoholfri öl som sålde över en miljon flaskor i fjol. Big Drop är succén som nu vill sticka ut lite extra i hyllorna med modern design och grälla färger. – Vi ville ha en förpackning s..

Läs mer
Efter succén: Karl Fredrik släpper rosé-prosecco

Efter succén: Karl Fredrik släpper rosé-prosecco

Efter vårens bubbliga succé släpper tv-profilen Karl Fredrik på Eklaholm nu en rosa uppföljare. Vinterrosén Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic är en ekologisk prosecco producerad i nordöstra I..

Läs mer