HEM

Aktuellt

Alkoholfri prosecco – finns snart i din butik

Prosecco har blivit en världssuccé – och den är allra populärast bland 90-talister. Men många i generationen är nykterister. Nu utvecklar Bottega Prosecco en alkoholfri Prosecco. Vi vi tror att den kommer nästa år, säger producenten Sandro Bottega.

Fler och fler i den yngre generationen säger nej till alkohol Enligt försäljningssiffror från Storbritannien har marknaden för alkoholfri öl och cider ökat med 40 procent på bara ett år.

Prosecco-märket Bottega har bestämt sig för att kapa åt sig sin andel av den växande marknaden.

Hittills har alkoholfritt vin inte haft samma tillväxt som öl och cider, men kanske kan alkoholfri Prosecco ändra på den saken. Enligt Bottega är det inte klart om den får kallas Prosecco ännu, och den kommer vara extremt svår att utveckla om den ska ha den rätta smaken.

– Regleringarna på viner är mycket striktare än för öl. Vi får inte kalla det vin, och får inte använda namnet Prosecco, och vi får inte tillsätta socker. Dessutom så får vi inte använda riktigt vin och ta bort alkoholen, det är förbjudet. Men vi har någonting väldigt bra som vi kommer lansera nästa år.

Enligt lagen så måste Prosecco innehålla minst 11 procent alkohol. Redan i dag finns det ”Nosecco” att köpa på Systembolaget.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Svenska proseccon med det svåra namnet

Svenska proseccon med det svåra namnet

Kanske är det lite svårt att uttala. Men här är en ny svensk Prosecco med namnet AVAVAVINO. – Vänner i vinbranschen ville göra saker annorlunda, förklarar Emma Fallman på AVAVAV. Född i Italien och..

Läs mer
Prosecco-dagen – fira med lite bubbel

Prosecco-dagen – fira med lite bubbel

Snart är det Prosecco-dagen. Imorgon den 13 augusti firas världens populäraste bubbel lite extra. Men visste du det här om Prosecco? Prosecco har de senaste åren blivit världens populäraste moussera..

Läs mer
Smarta idén: säljer prosecco-påskägg

Smarta idén: säljer prosecco-påskägg

Blir det här årets stora säljare i påsk? Ett chokladägg med prosecco och jordgubbsmjölk. Matkedjan Aldi har redan fått stor uppmärksamhet i europeiska tidningar för sin kreativitet. För cirka 65 kro..

Läs mer
Nu kan du köpa Rosé prosecco

Nu kan du köpa Rosé prosecco

Nu får du ännu en anledning att dricka italienskt bubbel. De första efterlängtade flaskorna av rosé prosecco har äntligen landat i Systembolaget. Säg välkommen till Casteloro Prosecco Rosé för och C..

Läs mer
Guide: Fem viner som gjort succé – utan alkohol

Guide: Fem viner som gjort succé – utan alkohol

Utbudet ökar och köparna blir allt fler. Alkoholfria viner har blivit riktigt trendigt, framför allt bland de yngre. Vi ger dig en snabbguide till några spännande flaskor – och förklarar hur v..

Läs mer
Karl Fredrik om sin nya prosecco: ”Fluffiga bubblor”..

Karl Fredrik om sin nya prosecco: ”Fluffiga bubblor”..

Tv-kända succéfloristen Karl Fredrik på Eklaholm kommer med en egen prosecco. I ett helt år har han jobbat för att hitta de rätta fluffiga bubblorna och den perfekta blommiga smaken. – Det ska bubbl..

Läs mer