HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Svenska proseccon med det svåra namnet

Kanske är det lite svårt att uttala. Men här är en ny svensk Prosecco med namnet AVAVAVINO.
– Vänner i vinbranschen ville göra saker annorlunda, förklarar Emma Fallman på AVAVAV.

Född i Italien och uppväxt i Stockholm. Så beskrivs den nya spännande proseccon som faktiskt tagits fram av svenskar i modebranschen. AVAVAV Firenze är i grunden ett modevarumärke, grundat av modeveteranerna Adam Och Linda Friberg och deras idé är att minimera svinn och minska kostnaden genom att tänka annorlunda när kläder produceras.

Men sen föddes även idén om att ta fram en unik Prosecco i samarbete med importören Vinkollektivet och sommelieren Carl-Johan Troedsson. ”Född i Italien och uppväxt i Stockholm” var beskrivningen av den extra torra och bubblande drycken när den lanserades dagen före julafton i fjol.

– Det är en fantastisk dryck, så vi hoppas att den passar i Systembolagets ordinarie sortiment snart, säger Emma Fallman. För det första är det ett bra pris och flaskan är så snygg, så den är den ultimata presenten när man går på middag. Och den passar klädmärket som handen i handsken.

Fräsch och krispig med smak av äpple, bröd och vita blommor.

Perfekt som aperitif eller till fisk och skaldjur.

750 ml - 11% -
119 kr

Proseccon hann faktiskt kamma vinsten på Sommelier Award 2019 och har redan utnämnts till ett av årets 50 bästa mousserande viner av Wine Pleasures.

– Fantastiskt värde för 119 kronor, är ett omdöme från Hans Weinefalk, chefsommelier på restaurang Arnolds i Stockholm. Otroligt roligt med beröm, konstaterar Emma Fallman. Och det kanske betyder att det finns en lucka att fylla eftersom svenskar lärt sig älska Prosecco.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa