HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Den perfekta julklappen för champagneälskare

Efter lång väntan är den äntligen här! Riedel har i samarbete med Dom Pérignon tagit fram ett exklusivt champagneglas – designat för att optimera och framhäva de luxuösa vintagebubblorna. Det blir garanterat en uppskattad present som sannolikt kommer att uppmuntra till många spännande samtal vid julbordet.

Lång jakt på det perfekta champagneglaset

Den kända champagnetillverkaren Dom Pérignon har under lång tid velat ha “ett glas som fungerar i symbios med varje årgång av Dom Pérignon”. För över ett år sedan tog de därför kontakt med glastillverkaren Riedel och tillsammans började jakten.

Efter otaliga tester, mycket kreativt skapande och en sista touch av den tidigare Chef de Cave på Dom Pérignon, Richard Geoffroy, stod glaset äntligen klart. Enligt alla inblandade lever slutresultatet upp till visionen om ”harmony as a source of emotion”. Det är med andra ord det perfekta glaset för den som vill finna sann harmoni i sin champagneupplevelse.

Familjen Riedel bär på 265 års erfarenhet av glastillverkning. Idag drivs företaget av Maximilian Riedel som är elfte generationen glasmästare. Maximilians far, Georg Riedel, utvecklade de populära vinglasserierna Vinum och Veritas. Maximilian fortsatte sedan designtraditionen och har bland annat tagit fram de prisbelönta O-glasen, en mängd originella vinkaraffer samt serien Superleggero. Maximilian kommenterar samarbetet:

It was an honor to work with Dom Pérignon and Richard Geoffroy, a visionary who has found ways to perfectly realize his ideas.

Glaset säljs endast i en exklusiv utgåva under en begränsad tid och priset ligger på 549 kr per glas. I Sverige är det återförsäljaren Sundqvist som är huvudagent och glaset går att beställa här.

Om Riedel

Riedel designar glas med vinets bästa i fokus. Det finns inget vinglas i världen som tagits fram med så mycket möda och intensivt arbete som ett glas från Riedel. Riedel var först i världen med att introducera vinglas med druvspecifik kupa och är idag helt marknadsledande på området. För sommelierer och vinkännare världen över är Riedelglasen ett måste.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Webb-TV: Nyårschampagne med Vinos

Webb-TV: Nyårschampagne med Vinos

Alf och Petter testar, tipsar och berättar om champagne inför nyårshelgen.

Läs mer
Vanliga missen som förstör din champagne

Vanliga missen som förstör din champagne

Brukar du servera ditt vin ”rumstempererat”? Då är det sannolikt för varmt och alkoholen dunstar snabbare än dofterna. Här är en snabbguide till rätt temperatur. Det gamla begreppet rumstempererat l..

Läs mer
Super-champagnen du bör spara

Super-champagnen du bör spara

Visserligen kostar flaskan 1500 kronor. Men den här Bollinger-champagnen ska sparas till ett väldigt speciellt tillfälle i ditt liv. Bollinger La Grande Année (det stora året) 2012 är drycken som bö..

Läs mer
Champagne från budget till lyx

Champagne från budget till lyx

Finns det något som passar till allt i jul och nyår? Champagne så klart! Du kan välja allt från budget och lyx – champagne gifter sig med det mesta. Här är Vinguidens bästa tips för att njuta maxima..

Läs mer
Det drack gästerna på Nobelfesten 2019

Det drack gästerna på Nobelfesten 2019

En Taittinger-champagne, ett italienskt rödvin och ett Eiswein från Österrike Dryckerna höll toppklass på Nobelbanketten 2019. Vi berättar mer om flaskorna – och vilka du kan beställa på Syste..

Läs mer
Viner som hyllar kvinnor

Viner som hyllar kvinnor

Över hela världens uppmärksammas kvinnor på Internationella kvinnodagen den 8 mars. Dagen är till för att hylla alla fantastiska kvinnor, och vad passar då inte bättre än några viner med riktiga pow..

Läs mer