HEM

Aktuellt

Den perfekta julklappen för champagneälskare

Efter lång väntan är den äntligen här! Riedel har i samarbete med Dom Pérignon tagit fram ett exklusivt champagneglas – designat för att optimera och framhäva de luxuösa vintagebubblorna. Det blir garanterat en uppskattad present som sannolikt kommer att uppmuntra till många spännande samtal vid julbordet.

Lång jakt på det perfekta champagneglaset

Den kända champagnetillverkaren Dom Pérignon har under lång tid velat ha “ett glas som fungerar i symbios med varje årgång av Dom Pérignon”. För över ett år sedan tog de därför kontakt med glastillverkaren Riedel och tillsammans började jakten.

Efter otaliga tester, mycket kreativt skapande och en sista touch av den tidigare Chef de Cave på Dom Pérignon, Richard Geoffroy, stod glaset äntligen klart. Enligt alla inblandade lever slutresultatet upp till visionen om ”harmony as a source of emotion”. Det är med andra ord det perfekta glaset för den som vill finna sann harmoni i sin champagneupplevelse.

Familjen Riedel bär på 265 års erfarenhet av glastillverkning. Idag drivs företaget av Maximilian Riedel som är elfte generationen glasmästare. Maximilians far, Georg Riedel, utvecklade de populära vinglasserierna Vinum och Veritas. Maximilian fortsatte sedan designtraditionen och har bland annat tagit fram de prisbelönta O-glasen, en mängd originella vinkaraffer samt serien Superleggero. Maximilian kommenterar samarbetet:

It was an honor to work with Dom Pérignon and Richard Geoffroy, a visionary who has found ways to perfectly realize his ideas.

Glaset säljs endast i en exklusiv utgåva under en begränsad tid och priset ligger på 549 kr per glas. I Sverige är det återförsäljaren Sundqvist som är huvudagent och glaset går att beställa här.

Om Riedel

Riedel designar glas med vinets bästa i fokus. Det finns inget vinglas i världen som tagits fram med så mycket möda och intensivt arbete som ett glas från Riedel. Riedel var först i världen med att introducera vinglas med druvspecifik kupa och är idag helt marknadsledande på området. För sommelierer och vinkännare världen över är Riedelglasen ett måste.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Lily Bollinger Award 2023

Lily Bollinger Award 2023

Den 11 september hölls den prestigefyllda tävlingen Lily Bollinger Award på At Six i Stockholm. Tävlingen arrangeras av Champagne Bollinger, ihop med importören Arvid Nordquist, och syftar till att ..

Läs mer
Bästa glaset till champagne

Bästa glaset till champagne

Flöjt, kupa eller ISO? Jag talar om glas, provningsglas men också glas att dricka ur. När det kommer just till champagne, hettar det plötsligen till. För här har alla bestämda åsikter. Eller? Under ..

Läs mer
Konsten att dricka en champagne

Konsten att dricka en champagne

Champagnen på kylning, gästerna börjar anlända, nyårsraketerna i tryggt förvar. Vi plockar fram amusen på gåslever, kanske lite pata negra och löjrom på surdegsbröd. Och till sist serverar vi årgång..

Läs mer
Frankrike vägrar spola kröken i januari

Frankrike vägrar spola kröken i januari

Hela januari utan alkohol??? Aldrig i livet, menar fransmännen. Och presidenten ger vinodlarna sitt stöd. Det är minsann inte lätt att driva nykterhetsrörelse i Frankrike där folk pimplar mer alkoho..

Läs mer
Taittinger lanserar ny årgång av Comtes de Champagne..

Taittinger lanserar ny årgång av Comtes de Champagne..

För de som uppskattar Champagne av högsta kvalitet väntar en spännande händelse den 7 december. Då kommer det ansedda vinhuset Taittinger att introducera sin prestigefyllda Comte de Champagne Blanc ..

Läs mer
Vinterns hetaste champagner

Vinterns hetaste champagner

Aldrig har väl behovet av att sätta guldkant på tillvaron och få lite extra lyx varit större än nu. Och vad passar bättre än ett glas utsökt champagne under jul- och nyårshelgerna? Vinguiden har spa..

Läs mer