HEM

Aktuellt

Den perfekta julklappen för champagneälskare

Efter lång väntan är den äntligen här! Riedel har i samarbete med Dom Pérignon tagit fram ett exklusivt champagneglas – designat för att optimera och framhäva de luxuösa vintagebubblorna. Det blir garanterat en uppskattad present som sannolikt kommer att uppmuntra till många spännande samtal vid julbordet.

Lång jakt på det perfekta champagneglaset

Den kända champagnetillverkaren Dom Pérignon har under lång tid velat ha “ett glas som fungerar i symbios med varje årgång av Dom Pérignon”. För över ett år sedan tog de därför kontakt med glastillverkaren Riedel och tillsammans började jakten.

Efter otaliga tester, mycket kreativt skapande och en sista touch av den tidigare Chef de Cave på Dom Pérignon, Richard Geoffroy, stod glaset äntligen klart. Enligt alla inblandade lever slutresultatet upp till visionen om ”harmony as a source of emotion”. Det är med andra ord det perfekta glaset för den som vill finna sann harmoni i sin champagneupplevelse.

Familjen Riedel bär på 265 års erfarenhet av glastillverkning. Idag drivs företaget av Maximilian Riedel som är elfte generationen glasmästare. Maximilians far, Georg Riedel, utvecklade de populära vinglasserierna Vinum och Veritas. Maximilian fortsatte sedan designtraditionen och har bland annat tagit fram de prisbelönta O-glasen, en mängd originella vinkaraffer samt serien Superleggero. Maximilian kommenterar samarbetet:

It was an honor to work with Dom Pérignon and Richard Geoffroy, a visionary who has found ways to perfectly realize his ideas.

Glaset säljs endast i en exklusiv utgåva under en begränsad tid och priset ligger på 549 kr per glas. I Sverige är det återförsäljaren Sundqvist som är huvudagent och glaset går att beställa här.

Om Riedel

Riedel designar glas med vinets bästa i fokus. Det finns inget vinglas i världen som tagits fram med så mycket möda och intensivt arbete som ett glas från Riedel. Riedel var först i världen med att introducera vinglas med druvspecifik kupa och är idag helt marknadsledande på området. För sommelierer och vinkännare världen över är Riedelglasen ett måste.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Mors dag – 6 tips som garanterat kommer göra din mam..

Mors dag – 6 tips som garanterat kommer göra din mam..

Söndag den 28/5 är det mors dag, men vad ger man egentligen personen som har allt? Här har vi samlat några spännande presenter som kommer gå hem hos alla vinälskande mammor.  1. Två rosa viner Ekolo..

Läs mer
Premiär: Superskumpan som kostar 7599 kr

Premiär: Superskumpan som kostar 7599 kr

I dag lanseras två riktiga prestige-champagner på det svenska vinmonopolet. Bollinger Vieilles Vignes Françaises och Dom Pérignon P2 kostar flera tusenlappar per butelj. Båda flaskorna är samlarobje..

Läs mer
Champagne från budget till lyx

Champagne från budget till lyx

Finns det något som passar till allt i jul och nyår? Champagne så klart! Du kan välja allt från budget och lyx – champagne gifter sig med det mesta. Här är Vinguidens bästa tips för att njuta maxima..

Läs mer
Vin och whisky kan vara tryggare än börsen

Vin och whisky kan vara tryggare än börsen

När börsen faller kan vin och whisky vara en säker investering. Champagne och fina italienska viner ökade med 6-8 procent förra året, medan whisky klättrade fem procent. – Trots en långsammare öknin..

Läs mer
Champagnelegenden Lily Bollinger hyllas med tävling

Champagnelegenden Lily Bollinger hyllas med tävling

Vem är Sveriges bästa kvinnliga sommelier? Nu drar tävlingen LiIy Bollinger Award i gång för att ge oss svaret. Namnet hedrar den legendariska champagnemakaren Lily Bollinger. Sommeliertävlingen Li..

Läs mer
Vanliga missen som förstör din champagne

Vanliga missen som förstör din champagne

Brukar du servera ditt vin ”rumstempererat”? Då är det sannolikt för varmt och alkoholen dunstar snabbare än dofterna. Här är en snabbguide till rätt temperatur. Det gamla begreppet rumstempererat l..

Läs mer