HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Brut natur – 6 festliga viner med lite socker

Festa till det med Brut Nature – vin med mycket lite socker.

Afterwork, en kväll med vänner eller nästan vilka festligheter som helst förtjänar lite bubbel. För att förena nytta med nöje har vi valt ut några viner med beteckningen brut nature. Det innebär att vinet inte har något tillsatt socker och därmed en lägre sockerhalt. Så inte bara kan du ha kul med bubbel, utan också ge dig själv en klapp på axeln att du valt ett hälsosammare alternativ.

1. Ayala, Brut Nature

Ayala Brut Nature
Ayala Brut Nature
Denna champagne har lagrats mellan 4 till 5 år på sin jästfällning och består av Pinot Noir, Chardonnay samt Pinot Meunier. Det har gett vinet en frisk och krispig smak med inslag av gröna äpplen, citrus, mineralitet och eleganta brödiga toner med lång eftersmak.

Champagnen finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 499 kr.

750 ml - 12% -
499 kr

2. André Clouet, Silver Brut Nature

André Clouet Silver Brut Nature
André Clouet Silver Brut Nature
Från Champagne kommer även detta mousserande vin gjort helt på Pinot Noir. Vinet har legat en tid på ekfat som tidigare haft sauternesvin i sig. Det har tack vare detta fått en nyanserad, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, mineral, hasselnötter, ljust bröd, vit choklad och apelsin.

Champagnen finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 399 kr.

750 ml - 12% -
399 kr

3. Jérôme Arnoux, Brut Nature

Jérôme Arnoux Brut Nature
Jérôme Arnoux Brut Nature
Detta franska mousserande vin kommer från Jura i östra Frankrike. Det är gjort på 50% Pinot Noir, 50% Chardonnay och lagrats i 36 månader på jästfällning. Vinet har en fruktig, ungdomlig doft med inslag av gröna äpplen, mineral, honungsmelon, örter och lime.

Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 189 kr.

750 ml - 12.5% -
189 kr

4. Rotari, Blanc de Blancs Extra Brut, 2016

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut
2016
Rotari Blanc de Blancs Extra Brut
Från Dolomiternas fot i Italien kommer detta mycket torra mousserande vin helt gjort på druvan Chardonnay. Vinet har lagrats i hela 48 månader på jästfällningen innan det buteljeras. Det har gett det en kruttorr, mycket frisk, fruktig, elegant smak med inslag av rostat bröd, mineral, gula äpplen, grapefrukt och nötter.

Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 155 kr.

750 ml - 12.5% -
155 kr

5. MIM Natura, Brut Nature Reserva, 2017

MIM Natura Brut Nature Reserva
2017
MIM Natura Brut Nature Reserva
Denna spanska cava består av Xarel-lo, Macabeo och Parellada. Druvorna har odlats i Penedes, väster om Barcelona, ett område berömt för sina mousserande viner. Cavan är frisk, fräsch och torr med fruktiga inslag av gult samt grönt äpple, päron, apelsin, grapefrukt, bröd, mineral och honungsmelon.

Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 149 kr.

750 ml - 12% -
149 kr

6. Eòlic, Brut Nature

Eòlic Brut Nature
Eòlic Brut Nature
Sist ut är en spansk cava som kommer i en smidig burk på 20 cl. Även detta mousserande vin kommer från Penedes och består till 50% av druvan Macabeu och 50% Xarel-lo. Det är det perfekta bubblet att ha med sig på resa eller utflykt, eftersom du inte behöver hantera varken flaska och glas.

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 37 kr.

200 ml - 11.5% -
38 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Blanc de blancs – ett vin som sticker ut

Blanc de blancs – ett vin som sticker ut

Vitt vin på gröna druvor, då är det väl som det ska. Eller? Inte om man är i Champagne eller andra områden där man tillverkar bubbelviner. Då är blanc de blancs, som det heter på franska, betydligt ..

Läs mer
Smaka på Frankrike under nationaldagen

Smaka på Frankrike under nationaldagen

Den 14:e juli är det vinlandet Frankrikes nationaldag. Det betyder att det är dags att laga en Boeuf Bourguignon, ta fram lite ostron och franska charkuterier och såklart pricken över “i”, några rik..

Läs mer
Kris för champagne – trots hög kvalitet på åre..

Kris för champagne – trots hög kvalitet på åre..

En fantastisk sommar har gett en druvskörd med extra hög kvalitet. Trots det pratar de franska champagneodlarna om katastrof. Skälet är att vi dricker mycket mindre champagne under coronakrisen. – C..

Läs mer
Måns Zelmerlöw: ”En dröm som går i uppfyllelse”..

Måns Zelmerlöw: ”En dröm som går i uppfyllelse”..

Artisten Måns Zelmerlöw hoppas få en ny hit – med sin egen cava. Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw är torr, frisk och fruktig. – Det är en dröm som går i uppfyllelse, jag har varit vinintresserad..

Läs mer
Tio champagnefavoriter

Tio champagnefavoriter

Champagne heter bubblet från Champagne. Allt annat är mousserande, fast med olika namn. Alltså: Det finns champagne och så finns det övrigt bubbel. Det är också så många resonerar när det kommer til..

Läs mer
Nu har du råd med champagne varje dag – nästan

Nu har du råd med champagne varje dag – nästan

Nu har du råd att dricka champagne lite oftare – lagom till jul- och nyårsfirandet släpps en riktigt överkomlig flaska av den ädla drycken. Nyheten Pol Aimé Brut Reserve är Sveriges bäst prisade cha..

Läs mer