HEM

Aktuellt

Vinguidens världsrekord en succé

Det har säkert inte undgått någon att Vinguiden numera kan titulera sig världsrekordhållare i champagneprovning. Det var i lördags Vinguiden hade lyckats samla 768 personer till sin världsrekordprovning och nu strömmar gratulationerna in.

Visst blev det världsrekord! Och visst blev det succé när Vinguiden slog världsrekord i champagneprovning.

Logistiken var ju kvällens stora utmaning: hur servera närmare 800 personer fem olika champagner i fem olika glas på rekordkort tid samtidigt som all dryck skulle vara kall? Jo, det lyckades personalen på Stockholm Waterfront med. Med bravur dessutom.

Direkt efter att världsrekordet blev tillkännagivet av Sofia Greenacre, Guinness World Records representant som var på plats, höll taket på att lyfta. Så rejält firades det. Många kom sedan fram till Vinguidens personal som firade rekordet och ville gratulera.

– Enastående, vilken show det blev och stort grattis, sa Lena från Stockholm.

– Jättekul och vad roligt att få vara med att slå rekordet, gratulerade Björn som hade rest hela vägen från Göteborg för att vara med.

Ännu fler kom fram och ville fotograferas med både diplom i handen och med Sofia Greenacre och Vinguidens personal vid sin sida.

Michael Anderquim, Promotion Manager på Vinguiden, var också oerhört nöjd. Och en smula lättad.

– Enormt skönt att vi klarade det! var hans första spontana kommentar.

Det dröjde heller inte länge innan gratulationerna började strömma in via mail, Facebook och Instagram. Både från deltagare och många som inte kunde vara med. Det visar sig vara ett världsrekord som engagerar inte bara dem som var på plats, utan många, många andra.


Foto: Dennis Erixon


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Bubbel till nyår – 5 goda nykomlingar att prova

Bubbel till nyår – 5 goda nykomlingar att prova

Att skåla in det nya året med mousserande vin är inte direkt någon nyhet. Därför är det kul att testa något nytt. Vi har valt ut fem nyheter från fem olika länder – vilket bubbel väljer du att fira ..

Läs mer
Vinguiden löser bubbelpaniken

Vinguiden löser bubbelpaniken

Bubbelpanik? Lugn, vi löser det. Vinguiden rekommenderar fem av de bästa champagnerna som finns i Systembolagets fasta sortiment. Men skynda, snart tar året slut. Visst ska det drickas bubbel när kl..

Läs mer
Konsten att kombinera mat och dryck

Konsten att kombinera mat och dryck

Det har blivit lite av en spännande utmaning för många, denna konsten att kombinera mat och dryck. Aldrig tidigare har drycken varit bredare samtidigt som råvarorna är fler. Att det heller inte finn..

Läs mer
Vinterns hetaste champagner

Vinterns hetaste champagner

Aldrig har väl behovet av att sätta guldkant på tillvaron och få lite extra lyx varit större än nu. Och vad passar bättre än ett glas utsökt champagne under jul- och nyårshelgerna? Vinguiden har spa..

Läs mer
Bästa champagnen på Systembolaget

Bästa champagnen på Systembolaget

Nu gäller att fylla på lagren inför jul och nyår. Och ska det beställas vin, är det lika bra att göra nu, så skumpan inte kommer försent. Vi tipsar om Systembolaget bästa champagne just nu. [product..

Läs mer
Vin och whisky kan vara tryggare än börsen

Vin och whisky kan vara tryggare än börsen

När börsen faller kan vin och whisky vara en säker investering. Champagne och fina italienska viner ökade med 6-8 procent förra året, medan whisky klättrade fem procent. – Trots en långsammare öknin..

Läs mer