HEM

Aktuellt

Vinguidens världsrekord en succé

Det har säkert inte undgått någon att Vinguiden numera kan titulera sig världsrekordhållare i champagneprovning. Det var i lördags Vinguiden hade lyckats samla 768 personer till sin världsrekordprovning och nu strömmar gratulationerna in.

Visst blev det världsrekord! Och visst blev det succé när Vinguiden slog världsrekord i champagneprovning.

Logistiken var ju kvällens stora utmaning: hur servera närmare 800 personer fem olika champagner i fem olika glas på rekordkort tid samtidigt som all dryck skulle vara kall? Jo, det lyckades personalen på Stockholm Waterfront med. Med bravur dessutom.

Direkt efter att världsrekordet blev tillkännagivet av Sofia Greenacre, Guinness World Records representant som var på plats, höll taket på att lyfta. Så rejält firades det. Många kom sedan fram till Vinguidens personal som firade rekordet och ville gratulera.

– Enastående, vilken show det blev och stort grattis, sa Lena från Stockholm.

– Jättekul och vad roligt att få vara med att slå rekordet, gratulerade Björn som hade rest hela vägen från Göteborg för att vara med.

Ännu fler kom fram och ville fotograferas med både diplom i handen och med Sofia Greenacre och Vinguidens personal vid sin sida.

Michael Anderquim, Promotion Manager på Vinguiden, var också oerhört nöjd. Och en smula lättad.

– Enormt skönt att vi klarade det! var hans första spontana kommentar.

Det dröjde heller inte länge innan gratulationerna började strömma in via mail, Facebook och Instagram. Både från deltagare och många som inte kunde vara med. Det visar sig vara ett världsrekord som engagerar inte bara dem som var på plats, utan många, många andra.


Foto: Dennis Erixon


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Rosa bubbel älskar Pinot Noir

Rosa bubbel älskar Pinot Noir

Tidigare ansett som något närmast obskyrt har det rosa bubblet nu fått sin revansch. Aldrig tidigare har det nämligen producerats och konsumerats så bra rosébubbel som i detta nu. Vinguiden förklara..

Läs mer
Kännarbubbel

Kännarbubbel

Lite så har det blivit, att champagnen Krug lovordas av de som i alla fall anser sig vara vinkännare. Men vi andra kan också älska bubblet. Oavsett pris. Och bli lite av vinsnobbar på köpet. Få varu..

Läs mer
”Fantastiskt att prova vin ihop över nätetR..

”Fantastiskt att prova vin ihop över nätetR..

Nu drar Vinguiden i gång exklusiva digitala liveprovningar av vin tillsammans med kända sommelieren Maya Samuelsson. Onlineprovningar av vin har blivit en jättesuccé – och nu har du chansen at..

Läs mer
Att tillverka ett bubbelvin

Att tillverka ett bubbelvin

Att tillverka ett bubbelvin kan vi göra på flera sätt. Dels genom att låta vinet jäsa en andra gång på flaska (traditionell metod), dels kan vinet jäsa en andra gång på stora ståltankar (charmatmeto..

Läs mer
Vinguidens stora dryckesguide till Alla hjärtans dag

Vinguidens stora dryckesguide till Alla hjärtans dag

Ända sedan 1600-talet har förälskade par avnjutit en fin middag, tittat varandra i ögonen och pratat om sin kärlek till varandra. Men varför firar vi egentligen denna romantikens dag? Valentines Day..

Läs mer
Småpartier – bubbelfavoriter

Småpartier – bubbelfavoriter

Lagom till stora bubbelhelgen släpper Systembolaget en rad riktigt bra mousserande viner. Men det är inga stora volymer, så det gäller att skynda på. Vinguiden tipsar om inte bara de bästa, utan ock..

Läs mer