HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vinguidens världsrekord en succé

Det har säkert inte undgått någon att Vinguiden numera kan titulera sig världsrekordhållare i champagneprovning. Det var i lördags Vinguiden hade lyckats samla 768 personer till sin världsrekordprovning och nu strömmar gratulationerna in.

Visst blev det världsrekord! Och visst blev det succé när Vinguiden slog världsrekord i champagneprovning.

Logistiken var ju kvällens stora utmaning: hur servera närmare 800 personer fem olika champagner i fem olika glas på rekordkort tid samtidigt som all dryck skulle vara kall? Jo, det lyckades personalen på Stockholm Waterfront med. Med bravur dessutom.

Direkt efter att världsrekordet blev tillkännagivet av Sofia Greenacre, Guinness World Records representant som var på plats, höll taket på att lyfta. Så rejält firades det. Många kom sedan fram till Vinguidens personal som firade rekordet och ville gratulera.

– Enastående, vilken show det blev och stort grattis, sa Lena från Stockholm.

– Jättekul och vad roligt att få vara med att slå rekordet, gratulerade Björn som hade rest hela vägen från Göteborg för att vara med.

Ännu fler kom fram och ville fotograferas med både diplom i handen och med Sofia Greenacre och Vinguidens personal vid sin sida.

Michael Anderquim, Promotion Manager på Vinguiden, var också oerhört nöjd. Och en smula lättad.

– Enormt skönt att vi klarade det! var hans första spontana kommentar.

Det dröjde heller inte länge innan gratulationerna började strömma in via mail, Facebook och Instagram. Både från deltagare och många som inte kunde vara med. Det visar sig vara ett världsrekord som engagerar inte bara dem som var på plats, utan många, många andra.


Foto: Dennis Erixon


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Nya lyxiga champagner med fyrverkeribox

Nya lyxiga champagner med fyrverkeribox

Här är den nya lyxiga presentboxen från Moët & Chandon för vinterns högtider. Champagnen Moët & Chandon Impérial Brut Limited Edition passar perfekt för både fester och jul- och nyårsfiran..

Läs mer
Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Vi svenskar fullkomligt älskar det här med bubbel. Nu ser vi fram emot en säsong sprängfylld av prosecco, cava och allt annat härligt bubbel som alltid gör sommaren lite soligare! Här kommer en list..

Läs mer
Fine dining på Silja Symphony

Fine dining på Silja Symphony

En Finlandsfärja kanske inte är den plats som främst förknippas med “fine dining”, men faktum är att ryktet går att man kan äta och dricka fantastiskt gott ombord på båtarna som tar oss till vårt gr..

Läs mer
Premiär: Superskumpan som kostar 7599 kr

Premiär: Superskumpan som kostar 7599 kr

I dag lanseras två riktiga prestige-champagner på det svenska vinmonopolet. Bollinger Vieilles Vignes Françaises och Dom Pérignon P2 kostar flera tusenlappar per butelj. Båda flaskorna är samlarobje..

Läs mer
Att tillverka ett bubbelvin

Att tillverka ett bubbelvin

Att tillverka ett bubbelvin kan vi göra på flera sätt. Dels genom att låta vinet jäsa en andra gång på flaska (traditionell metod), dels kan vinet jäsa en andra gång på stora ståltankar (charmatmeto..

Läs mer
Tre höjdare att köpa – när lönen kommer

Tre höjdare att köpa – när lönen kommer

Nu räknar vi ner timmarna tills lönen ligger på kontot. Om du vill fira att årets fattigaste månad officiellt är över så varsågod – här är tre supertips på fina och prisvärda viner. Januari är årets..

Läs mer