HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vinguidens världsrekord en succé

Det har säkert inte undgått någon att Vinguiden numera kan titulera sig världsrekordhållare i champagneprovning. Det var i lördags Vinguiden hade lyckats samla 768 personer till sin världsrekordprovning och nu strömmar gratulationerna in.

Visst blev det världsrekord! Och visst blev det succé när Vinguiden slog världsrekord i champagneprovning.

Logistiken var ju kvällens stora utmaning: hur servera närmare 800 personer fem olika champagner i fem olika glas på rekordkort tid samtidigt som all dryck skulle vara kall? Jo, det lyckades personalen på Stockholm Waterfront med. Med bravur dessutom.

Direkt efter att världsrekordet blev tillkännagivet av Sofia Greenacre, Guinness World Records representant som var på plats, höll taket på att lyfta. Så rejält firades det. Många kom sedan fram till Vinguidens personal som firade rekordet och ville gratulera.

– Enastående, vilken show det blev och stort grattis, sa Lena från Stockholm.

– Jättekul och vad roligt att få vara med att slå rekordet, gratulerade Björn som hade rest hela vägen från Göteborg för att vara med.

Ännu fler kom fram och ville fotograferas med både diplom i handen och med Sofia Greenacre och Vinguidens personal vid sin sida.

Michael Anderquim, Promotion Manager på Vinguiden, var också oerhört nöjd. Och en smula lättad.

– Enormt skönt att vi klarade det! var hans första spontana kommentar.

Det dröjde heller inte länge innan gratulationerna började strömma in via mail, Facebook och Instagram. Både från deltagare och många som inte kunde vara med. Det visar sig vara ett världsrekord som engagerar inte bara dem som var på plats, utan många, många andra.


Foto: Dennis Erixon


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Småpartier 3 november

Småpartier 3 november

Fyndstämpel efter fyndstämpel när Systembolaget nyligen dukade upp till provning av småpartier. Häng på låset, prova olika viner från olika ursprung. Dyrt är det inte heller denna gång. Nu på fredag..

Läs mer
Vinguidens stora dryckesguide till Alla hjärtans dag

Vinguidens stora dryckesguide till Alla hjärtans dag

Ända sedan 1600-talet har förälskade par avnjutit en fin middag, tittat varandra i ögonen och pratat om sin kärlek till varandra. Men varför firar vi egentligen denna romantikens dag? Valentines Day..

Läs mer
Så fungerar grundsmakerna i kombination

Så fungerar grundsmakerna i kombination

Det är mycket att tänka på när man ska kombinera dryck och mat. Det kanske allra bästa är att hela tiden prova sig fram. Men det finns några knep som gör att man lättare når balans i kombinationerna..

Läs mer
Världens största champagneprovning

Världens största champagneprovning

Vinguiden ska lördagen den 28 oktober göra ett försök i att sätta världsrekord i champagneprovning. Platsen är Stockholm Waterfront i centrala Stockholm. – Det är en fantastiskt kul utmaning, säger ..

Läs mer
Frankrike vägrar spola kröken i januari

Frankrike vägrar spola kröken i januari

Hela januari utan alkohol??? Aldrig i livet, menar fransmännen. Och presidenten ger vinodlarna sitt stöd. Det är minsann inte lätt att driva nykterhetsrörelse i Frankrike där folk pimplar mer alkoho..

Läs mer
Nu släpps Sveriges billigaste champagne

Nu släpps Sveriges billigaste champagne

Visst blir allt lite festligare med en flaska champagne? Men det behöver faktiskt inte kosta skjortan. Nu släpps den smakrika Champagne Debuchy, en Blanc de Noirs. Utan att tumma på vare sig kvalite..

Läs mer