HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Tips på viner under 100 kronor

Finns det bra budgetvin? Januari månad är för många den månad där det finns minst pengar att röra sig med. Men det betyder inte att du helt måste avstå från bra vin. Här är sex riktigt bra viner för under 100 kronor.

Bra röda viner under 100 kr

Att njuta av ett glas rött är något som ofta förknippas med njutning och avslappning. Här har vi valt ut ett australiensiskt Shiraz/Cabernet och ett franskt Pinot Noir.

The Great Bonza Reserve Shiraz Cabernet
2020
The Great Bonza Reserve Shiraz Cabernet
Från sydöstra Australien kommer detta rödvin gjort på druvorna Shiraz, Cabernet Sauvignon och Durif. Blandningen har gett vinet en fruktig och komplex smak med rostad fatkaraktär och inslag av björnbär, plommon, vanilj, kaffe samt mintchoklad. Vinet är prisbelönt och passar mycket bra till grillat lamm- eller nötkött och andra smakrika rätter.
750 ml - 14% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
89 kr

Bouchard Aîné Pinot Noir
2021
Bouchard Aîné Pinot Noir
Detta franska Pinot Noir kommer från det anrika vinhuset Bouchard Aîné. Vinet har en bärig och kryddig smak med inslag av jordgubbar, hallon, färska örter och nougat. Ett bra val till fågel, ljust kött och pastarätter.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.3 g per 100 ml
99 kr

Bra mousserande viner under 100 kr

Oavsett om du vill bjuda på en klassisk fördrink, fira något speciellt eller bara njuta av något gott är bubbel alltid rätt.

El Mar Cava Brut
El Mar Cava Brut
Denna torra, spanska cava är överraskande god för sin låga kostnad. Den härliga, ungdomliga smaken har inslag av päron, gröna äpplen och citron vilket ger en frisk och fräsch känsla. Vinet har en låg sockerhalt som tillsammans med en hög grad fruktsyra gör att det passar perfekt som fördrink eller till rätter av fisk och skaldjur.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
89 kr

Chapel Hill Sparkling Chardonnay
Chapel Hill Sparkling Chardonnay
Från Ungern kommer detta mousserande vin som jästs på trycktank. Vinet är gjort enbart på Chardonnay, vilket ger en fyllighet som för tankarna till betydligt dyrare drycker. Den fruktiga smakprofilen har toner av päron, honung och citrusskal och lämpar sig väl som sällskapsdryck eller till fiskrätter.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
76 kr

Bra vita viner under 100 kr

Kanske vill du servera ett gott vitt vin till förrätten, eller bjuda på något trevligt till fisk eller rätter med asiatiska inslag. Då passar ofta ett vitt vin bra.

Ruppertsberger Hofstück Riesling
2021
Ruppertsberger Hofstück Riesling
Från tyska Pfalz kommer detta Riesling som med sin lite sötare smakprofil passar mycket bra till kallskuret eller kryddstarkare rätter av fisk och skaldjur. Den friska smaken av päron, ananas, honung och vinteräpplen gör det även till ett mycket trevligt sällskapsvin.
750 ml - 11% - Sockerhalt 2.6 g per 100 ml
79 kr

Crudo Catarratto Zibibbo Organic
2021
Crudo Catarratto Zibibbo Organic
Ett sicilianskt vin gjort på druvorna Catarratto och Zibibbo (även känd som Muscat d’Alexandrie). Som bläckfisken på etiketten antyder passar detta vin utmärkt till skaldjur och fiskrätter. Den blommiga smaken med inslag av fläder, ananas och citrus gör att det även passar bra som sällskapsvin eller till asiatiska rätter. Ett mycket bra allroundvin med andra ord.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 1.5 g per 100 ml
89 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vinflaska såldes för 127.000 kr i Sverige

Vinflaska såldes för 127.000 kr i Sverige

En av de dyraste vinflaskor som sålts i Sverige gick nyligen på Bukowskis dryckesauktion. Det handlar om en enda flaska 2016 Romanée-Conti som klubbades för 127.000 kr. – Romanée-Conti är ett mycket..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Hösten är kommen och det har blivit dags att titta på vinnyheter som släpps på Systembolaget under november månad. Det blir bjussigt och värmande med finbeaujolais, överraskande bubbel och egensinni..

Läs mer
Kocken & vinet: Chablis och skaldjur perfekta k..

Kocken & vinet: Chablis och skaldjur perfekta k..

Ny utmaning för Fredagskocken Mattias Larsson. Lättlagat och supergott.

Läs mer
Italiens bästa bubbelvin

Italiens bästa bubbelvin

Kommersiella viner i alla ära, men det bästa bubblet hittar vi i norra Italien, i Lombardiet. Det är ett vin som närmast gömts bakom framgångarna med prosecco. Men nu är det dags, Vinguiden slår ett..

Läs mer
Revanschsugen Riesling

Revanschsugen Riesling

I begynnelsen var det Rioja, sedan Sydafrika och så kom amarone, därefter prosecco, idag röda appassimento-viner, imorgon viner från Barolo, eller åtminstone Piemonte. Kanske dags för ett stopp i et..

Läs mer
Vin med så liten påverkan på naturen som möjligt

Vin med så liten påverkan på naturen som möjligt

Fler och fler svenskar provar naturviner som är gjorda med ursprungliga metoder och utan tillsatser. Efter att ha gjort succé med sitt rödvin har Maison Robert Olivier nu släppt ett vitt naturvin. V..

Läs mer