HEM

Aktuellt

Drick Absolut med gott miljösamvete

Nu kan dricka Absolut med gott miljösamvete. De nya flaskorna består av minst 41 procent återvunnet glas.
– Vi är väldigt stolta över vår insats och vårt pågående arbete inom hållbarhet och klimat, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager på Absolut.

Årets flaska i begränsad upplaga från Absolut lanseras den 27:e november, och med sin unika design uppmanar den till återvinning och en hållbar livsstil. Flaskan – Absolut Recycled – består av minst 41 procent återvunnet glas. Absolut har sedan en tid arbetat med hållbarhet. Bland annat kontrollerar de hela produktionskedjan – från vetet som plockas i södra Sverige till produktionen av de ikoniska flaskorna.

– Absolut använder ungefär en tredjedel av allt återvunnet klarglas i Sverige. Och större delen av samtliga leverantörer och råvaror befinner sig inom tre timmars restid från destilleriet och 90 procent av all energiåtgång kommer från förnybara källor, säger Pia Hägglöf på Absolut.

– 2019 har präglats av stora existentiella frågor kring återvinning och hållbarhet. Vi är väldigt stolta över vår insats och vårt pågående arbete inom hållbarhet och klimat, utan att någonsin kompromissa med vår kvalitet på produkterna.

Absolut Recycled
Absolut Recycled
700 ml - 40% -
249 kr

Julig drink med vodka

Mulled Mule

45 ml Absolut Vodka
30 ml rött vin som blivit över, blandat med glöggkryddor
90 ml Ginger Beer
1 limeklyfta

Blanda rött vin som blivit över med glöggkryddor. Till 2 dl vin, använd cirka 20 g glöggkryddor. Blanda alla ingredienser och is i ett highball-glas. Rör om och pressa över limeklyftan, som sedan läggs i drinken. Servera.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

”Spriten tar inte död på coronaviruset”

”Spriten tar inte död på coronaviruset”

Vodka, whisky och gin fungerar inte som handsprit. Systembolaget går nu ut och informerar kunderna om att deras starkvaror inte tar död på coronaviruset. – Den har inte tillräckligt hög alkoholhalt ..

Läs mer
4 goda juldrinkar du bara måste prova

4 goda juldrinkar du bara måste prova

Dags att skaka en juldrink! Till julen ligger mycket fokus på snaps och glögg, men det finns även massor av spännande juldrinkar att njuta av. Här har vi valt ut fyra juliga drinkar som passar utmär..

Läs mer
Brännvin eller vodka – vad är skillnaden?

Brännvin eller vodka – vad är skillnaden?

Brännvin eller vodka – vad är egentligen skillnaden? Vodka kommer ursprungligen från Polen och började framställas redan på 950-talet. Redan då var destilleringskonsten uppfunnen och man tillv..

Läs mer
James Bonds bilmärke satsar på alkohol

James Bonds bilmärke satsar på alkohol

Sugen på en Aston Martin-drink? Snart kommer du att kunna dricka högklassig alkohol med det brittiska bilmärket på flaskor. James Bond, agent 007, har två tydliga kännetecken under sina drygt 50 år ..

Läs mer
Dags för en vodkadrink! Här är 5 favoriter du inte f..

Dags för en vodkadrink! Här är 5 favoriter du inte f..

Dags för en vodkadrink! Vodka är väldigt populärt att använda till drinkar på grund av dess neutrala smak. Det gör att du kan skapa i princip vilka smakkombinationer som helst med vodka som spritbas..

Läs mer
Nu kan du dricka kvalitetsvin med bättre miljösamvet..

Nu kan du dricka kvalitetsvin med bättre miljösamvet..

Systembolagets vill ha fler förpackningar som är bättre för klimatet. – Vi vill visa att ”kvalitetsvin” fungerar lika bra i PET som i glasbutelj, förklarar Systembolaget. Se nyheterna som får oss at..

Läs mer