HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Drick Absolut med gott miljösamvete

Nu kan dricka Absolut med gott miljösamvete. De nya flaskorna består av minst 41 procent återvunnet glas.
– Vi är väldigt stolta över vår insats och vårt pågående arbete inom hållbarhet och klimat, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager på Absolut.

Årets flaska i begränsad upplaga från Absolut lanseras den 27:e november, och med sin unika design uppmanar den till återvinning och en hållbar livsstil. Flaskan – Absolut Recycled – består av minst 41 procent återvunnet glas. Absolut har sedan en tid arbetat med hållbarhet. Bland annat kontrollerar de hela produktionskedjan – från vetet som plockas i södra Sverige till produktionen av de ikoniska flaskorna.

– Absolut använder ungefär en tredjedel av allt återvunnet klarglas i Sverige. Och större delen av samtliga leverantörer och råvaror befinner sig inom tre timmars restid från destilleriet och 90 procent av all energiåtgång kommer från förnybara källor, säger Pia Hägglöf på Absolut.

– 2019 har präglats av stora existentiella frågor kring återvinning och hållbarhet. Vi är väldigt stolta över vår insats och vårt pågående arbete inom hållbarhet och klimat, utan att någonsin kompromissa med vår kvalitet på produkterna.

700 ml - 40% -
249 kr

Julig drink med vodka

Mulled Mule

45 ml Absolut Vodka
30 ml rött vin som blivit över, blandat med glöggkryddor
90 ml Ginger Beer
1 limeklyfta

Blanda rött vin som blivit över med glöggkryddor. Till 2 dl vin, använd cirka 20 g glöggkryddor. Blanda alla ingredienser och is i ett highball-glas. Rör om och pressa över limeklyftan, som sedan läggs i drinken. Servera.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa