HEM

Aktuellt

Drick Absolut med gott miljösamvete

Nu kan dricka Absolut med gott miljösamvete. De nya flaskorna består av minst 41 procent återvunnet glas.
– Vi är väldigt stolta över vår insats och vårt pågående arbete inom hållbarhet och klimat, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager på Absolut.

Årets flaska i begränsad upplaga från Absolut lanseras den 27:e november, och med sin unika design uppmanar den till återvinning och en hållbar livsstil. Flaskan – Absolut Recycled – består av minst 41 procent återvunnet glas. Absolut har sedan en tid arbetat med hållbarhet. Bland annat kontrollerar de hela produktionskedjan – från vetet som plockas i södra Sverige till produktionen av de ikoniska flaskorna.

– Absolut använder ungefär en tredjedel av allt återvunnet klarglas i Sverige. Och större delen av samtliga leverantörer och råvaror befinner sig inom tre timmars restid från destilleriet och 90 procent av all energiåtgång kommer från förnybara källor, säger Pia Hägglöf på Absolut.

– 2019 har präglats av stora existentiella frågor kring återvinning och hållbarhet. Vi är väldigt stolta över vår insats och vårt pågående arbete inom hållbarhet och klimat, utan att någonsin kompromissa med vår kvalitet på produkterna.

Absolut Recycled
Absolut Recycled
700 ml - 40% -
249 kr

Julig drink med vodka

Mulled Mule

45 ml Absolut Vodka
30 ml rött vin som blivit över, blandat med glöggkryddor
90 ml Ginger Beer
1 limeklyfta

Blanda rött vin som blivit över med glöggkryddor. Till 2 dl vin, använd cirka 20 g glöggkryddor. Blanda alla ingredienser och is i ett highball-glas. Rör om och pressa över limeklyftan, som sedan läggs i drinken. Servera.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Världsberömd designer skapar väskor av druvläder

Världsberömd designer skapar väskor av druvläder

Veganska alternativ till skinn- och läderprodukter har blivit allt vanligare. Nu lanseras “Unwasted”, den första kollektionen väskor gjorda på skal från druvor. Det är vinproducenten Oddbird som til..

Läs mer
Rättvisa högsta vinprioritet i Kalifornien

Rättvisa högsta vinprioritet i Kalifornien

Rättvisemärkt säger vi i Sverige. Vinindustrin säger Sustainability. Nu jobbar den kaliforniska diton intensivt med att fler och fler producenter följer riktlinjerna. Allt för en rättvisare vinvärld..

Läs mer
Absolut – nu blir drycken handsprit under coro..

Absolut – nu blir drycken handsprit under coro..

Från sprit i glaset till sprit på händerna. Nu kommer snart hjälp att fylla på förråden av handsprit från ganska oväntat håll. Både Absolut vodka, Bacardi och ginproducenter har bestämt sig för att ..

Läs mer
Vill sälja vin i platta plastflaskor

Vill sälja vin i platta plastflaskor

Det här kan bli den största förändringen av vinflaskor på 50 år. En platt flaska gjord av återvunnen plast. – Det har hänt väldigt lite med förpackningarna de senaste 200 åren, säger Santiago Navarr..

Läs mer
4 goda juldrinkar du bara måste prova

4 goda juldrinkar du bara måste prova

Dags att skaka en juldrink! Till julen ligger mycket fokus på snaps och glögg, men det finns även massor av spännande juldrinkar att njuta av. Här har vi valt ut fyra juliga drinkar som passar utmär..

Läs mer
Maxa höstens drinkar – 5 vodkanyheter från Systembol..

Maxa höstens drinkar – 5 vodkanyheter från Systembol..

Hösten är här, och det är hög tid att ställa om sig från sommarens pärlande rosé och söta cider. Det är dags för något nytt. Vi har samlat fem spännande vodkanyheter som du hittar på Systembolaget r..

Läs mer