HEM

Aktuellt

7 sorters blommande viner till midsommar

Midsommar, förväntningarnas tid. Med sju sorters blommor under kudden väntas din kommande partner presentera sig i drömmarna. Särskilt om du innan du lagt dig också hoppat över sju gärdesgårdar – något som inte är helt enkelt att hitta numera. På Vinguiden håller vi oss därför till säkrare kort och tipsar om sju sorters midsommarviner med blommigt tema. Du plockar dem enkelt från hyllan eller beställer till ditt systembolag. 

Välkomstbubbel

Bonnet Perle Rosée Brut, Frankrike, Champagne

Bonnet Perle Rosée Brut
Bonnet Perle Rosée Brut
Varje år specialdesignas Champagne Bonnets förpackning. I år är det konstnären Clara Hallencreutz som med en blomsterbukett under vatten skapar drömsk fotokonst på kartongen. Champagnen då? Jo, den är härligt rik men sommarfräscht smultronfruktig med friska toner av äpple och lime. Gjord av pinot noir häller du den till goda snacks och tilltugg.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
429 kr

Sherry till mandlar

Fino Inocente, Spanien, Jerez

Fino Inocente
Fino Inocente
Flor kallas det blommande jästtäcke som finosherry lagras under. På så sätt bibehålls den ljusa klara färgen samtidigt som vinet får en blommig citruston som samsas med nötiga inslag. Kyl ordentligt och servera till chark och salta mandlar.
375 ml - 15% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
109 kr

Vitt till laxen

Domäne Wachau Riesling Selection 2023, Österrike, Wachau

Domäne Wachau Riesling Selection
2023
Domäne Wachau Riesling Selection
Vackert blommig etikett och härligt fruktigt och friskt innehåll bjuder ett av Österrikes vassaste kooperativ på. Lysande att fylla kylen med innan gästerna anländer.
750 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
125 kr

Elegant rosé

DeAetna Rosato Terra Costantino 2023, Italien, Etna

DeAetna Rosato Terra Costantino
2023
DeAetna Rosato Terra Costantino
Vackert rosa blommor växer på Etnas karga lavasluttningar. Dessa har även avbildats på etiketten på goda rosévinet från Terra Costantino. Runt 500 meters höjd ligger vingårdarna på. Nerello mascalese och lite nerello cappuccio ger oss detta finstämt fruktiga, torra och eleganta vin.
750 ml - 13% -
179 kr

Till chark eller kyckling

Fleurie Mommessin 2022, Frankrike, Fleurie

Fleurie Mommessin
2022
Fleurie Mommessin
I Beaujolais ligger Fleurie – ett blommande vackert litet område kring byn med samma namn. Vinet är rött, fruktigt och örtigt gott och serveras svalt till en nygrillad kyckling.
750 ml - 13% -
219 kr

Mustigt till grillat kött

Dandelion Vineyards Lionheart of the Barossa Shiraz 2021, Australien, Barossa

Dandelion Vineyards Lionheart of the Barossa Shiraz
2021
Dandelion Vineyards Lionheart of the Barossa Shiraz
Mustigt, mumsigt och smakrikt att hälla till grillat kött med rostad färskpotatis och hemslagen bea. ”Dandelion” är det vackra engelska namnet för vårt lite rustikare ”maskros”.
750 ml - 14.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
135 kr

Fläderblomsdoftade sött

Moscato d’Asti G.D. Vajra 2023, Italien, Moscato d’Asti

Moscato d'Asti G.D. Vajra
2023
Moscato d'Asti G.D. Vajra
Fläderblom är det första jag tänker på när jag doftar på det här söta, bubbliga vinet. Har friska limetoner och ljuvliga päroninslag också, och passar perfekt till jordgubbstårtan.
750 ml - 5.5% -
149 kr


Anders Melldén

Du kanske även vill läsa dessa

Våra 10 mest populära artiklar 2023

Våra 10 mest populära artiklar 2023

Det är dags att summera året som gått. Kanske var 2023 året då du lärde dig göra en grym GT? Eller var det i år som du kunde sätta en etikett på en flaska gott egentillverkat vin? Allt det och mer d..

Läs mer
3 vintips till Påsk

3 vintips till Påsk

Påsk är den stora högtiden i många katolska länder. Julen är en snabb historia innan nyår, midsommar är en typisk svensk grej. Men Påsk – då är det allvar. Men är den god, glad eller just allv..

Läs mer
Ernst bjuder på midsommarmat

Ernst bjuder på midsommarmat

Nu är Ernst Kirchsteiger tillbaka med sitt program ”Sommar med Ernst”. Dagen efter första avsnittet är det midsommarafton – och här bjuder Ernst på några läckra tips. – Midsommartallrik med k..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Oktober är här och det innebär nya vinsläpp på Systembolaget. Årets första riktiga höstmånad bjuder på burkbubbel, fyndbarolo och perfekta matchningar till höstens vilt- och svamprätter.  Listan upp..

Läs mer
Svenskens vinfavoriter sommaren 2017

Svenskens vinfavoriter sommaren 2017

Detta drack vi i Sverige sommaren 2017. Vinguiden har listan över de populäraste vinerna och inte överraskande är det Italien i fokus. Vinkonsumtionen förändras av förklarliga skäl under sommaren. E..

Läs mer
Grillning som social positionering

Grillning som social positionering

Att grilla har blivit lite av en social positionering: dyraste grillen, bästa redskapen, finaste styckdetaljerna och de mest exklusiva tillbehören. För att nu inte tala om vinet som ska konsumeras t..

Läs mer