HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Påsköl – en ny tradition med spännande smaker

Det är inte bara chokladägg och kycklingar som hör påsken till. I Sverige har även påsköl fått en stor plats på marknaden. Nedan har vi listat fem spännande påsköl, som alla finns i Systembolagets sortiment. Kul också med roliga namn på ölen. För vem skulle tacka nej till en Batty Bunny?

Här har vi en torr öl av porterkaraktär från Umeå. Ölen har en maltig smak med festliga toner av muscovadosocker, kavring, choklad, tobak, pomerans och russin. Den passar bra som sällskapsdryck, men också till rätter av lamm och nötkött. Eller varför inte prova ölen tillsammans med en vegetarisk rätt? Vegokebab med en fräsch röra av fetaost, strimlad peperoni, turkisk yoghurt och en gnutta mynta är ett bra alternativ.
330 ml - 6.8% -
29.90 kr

Från Falkenberg i Halland kommer denna delikata Brown Ale. Den maltiga smaken har inslag av mörkt bröd, choklad, torkad frukt (dadlar), nötter och kaffe. Drick den som sällskapsdryck, eller servera den till påsklunchen. Ölen passar utmärkt till nöt och lamm, men även till vegetariska alternativ.
330 ml - 7% -
30.90 kr

Denna syrliga och friska öl från Helsingborg är den ultimata sällskapsdrycken. Ölen är söt, syrlig och fruktig. Förutom toner av mango, mandarin, passionsfrukt och apelsin, har ölen även smak av sockerkaka. Drick den till påsktårtan, eller njut av ett glas skummande påsköl vid en sprakande påskbrasa. Tonen av sockerkaka kommer ge din påskafton en alldeles särskild glans.
330 ml - 4.5% - Sockerhalt 1.3 g per 100 ml
45.90 kr

Göteborgs Easter Ale är en ekologisk ale med aromatisk smak av humle. Ölen har en tydlig beska, och smaknyanser av ananas, grapefrukt, tallkåda samt rosmarin. Med andra ord en riktigt kryddig och frisk dryck som passar både som sällskapsdryck och till påsklunchen.
330 ml - 5.4% -
24.90 kr

Denna goding från Göteborg är en lager som går åt det mörka hållet. Ölen har en maltig karaktär med inslag av ljust knäckebröd, honung, citrusskal och örter. Servera den kylskåpskall om du vill njuta fullt ut av smaken.
330 ml - 5.4% -
29.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa