HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Påsköl – en ny tradition med spännande smaker

Det är inte bara chokladägg och kycklingar som hör påsken till. I Sverige har även påsköl fått en stor plats på marknaden. Nedan har vi listat fem spännande påsköl, som alla finns i Systembolagets sortiment. Kul också med roliga namn på ölen. För vem skulle tacka nej till en Batty Bunny?

Funky Chicken Easter Brew
Funky Chicken Easter Brew
Här har vi en torr öl av porterkaraktär från Umeå. Ölen har en maltig smak med festliga toner av muscovadosocker, kavring, choklad, tobak, pomerans och russin. Den passar bra som sällskapsdryck, men också till rätter av lamm och nötkött. Eller varför inte prova ölen tillsammans med en vegetarisk rätt? Vegokebab med en fräsch röra av fetaost, strimlad peperoni, turkisk yoghurt och en gnutta mynta är ett bra alternativ.
330 ml - 6.8% -
29.90 kr

The Batty Bunnys Easter Ale
The Batty Bunnys Easter Ale
Från Falkenberg i Halland kommer denna delikata Brown Ale. Den maltiga smaken har inslag av mörkt bröd, choklad, torkad frukt (dadlar), nötter och kaffe. Drick den som sällskapsdryck, eller servera den till påsklunchen. Ölen passar utmärkt till nöt och lamm, men även till vegetariska alternativ.
330 ml - 7% -
30.90 kr

Friends Yellow Bunny Smoojee Gose Sour
Friends Yellow Bunny Smoojee Gose Sour
Denna syrliga och friska öl från Helsingborg är den ultimata sällskapsdrycken. Ölen är söt, syrlig och fruktig. Förutom toner av mango, mandarin, passionsfrukt och apelsin, har ölen även smak av sockerkaka. Drick den till påsktårtan, eller njut av ett glas skummande påsköl vid en sprakande påskbrasa. Tonen av sockerkaka kommer ge din påskafton en alldeles särskild glans.
330 ml - 4.5% - Sockerhalt 1.3 g per 100 ml
45.90 kr

Göteborgs Easter Ale
Göteborgs Easter Ale
Göteborgs Easter Ale är en ekologisk ale med aromatisk smak av humle. Ölen har en tydlig beska, och smaknyanser av ananas, grapefrukt, tallkåda samt rosmarin. Med andra ord en riktigt kryddig och frisk dryck som passar både som sällskapsdryck och till påsklunchen.
330 ml - 5.4% -
24.90 kr

Vega Easter Lager Vega Bryggeri AB
Vega Easter Lager Vega Bryggeri AB
Denna goding från Göteborg är en lager som går åt det mörka hållet. Ölen har en maltig karaktär med inslag av ljust knäckebröd, honung, citrusskal och örter. Servera den kylskåpskall om du vill njuta fullt ut av smaken.
330 ml - 5.4% -
29.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Årets öl till julbordet

Årets öl till julbordet

Hej, tomtegubbar – det här är vad ni ska slå i glasen i år! Nyligen släpptes 52 julöl på Systembolaget inför årets julfirande. Hela två miljoner liter julöl kommer gå åt i Sverige närmaste veckorna..

Läs mer
Välj rätt öl till din egen Oktoberfest

Välj rätt öl till din egen Oktoberfest

Världens största ölfestival har tyvärr ställts in. Men kommer det att hindra dig från att ha en egen Oktoberfest hemma med vännerna? Det finns många oktoberfest-öl att välja på – här ger vi di..

Läs mer
5 kända politikers favoritdrycker

5 kända politikers favoritdrycker

Under upptakten till valet är det inte utan att man ibland funderar på vad politikens högdjur dricker när de väl tar sig ett glas. Vi har därför djupdykt i historien och luskat reda på vad några av ..

Läs mer
”Vin, öl och pizza – då blir man 100 år&..

”Vin, öl och pizza – då blir man 100 år&..

Hur ska man fira sin 100:e födelsedag och vara i god form? Jane Kahler från USA har svaret: – Min favoritdryck har alltid varit vin och öl, och jag älskar pepperonipizza, säger hon. Amerikansk medi..

Läs mer
Efter succén –  visar rätta färgerna med alkoh..

Efter succén – visar rätta färgerna med alkoh..

Prisvinnande alkoholfri öl som sålde över en miljon flaskor i fjol. Big Drop är succén som nu vill sticka ut lite extra i hyllorna med modern design och grälla färger. – Vi ville ha en förpackning s..

Läs mer
Belgiska superölet – kostar 119 kr/flaska

Belgiska superölet – kostar 119 kr/flaska

Får det lov att vara en stor stark för 119 kr? Men det belgiska ölet Rodenbach Caractère Rouge är inte vilken bärs som helst. Den har kallats världens bästa öl och vunnit mängder av priset. Den 2 au..

Läs mer