HEM

Aktuellt

Fixa perfekta spritz-drinken med nya sommarcognacen

Blanda till en blommig Spritz-drink med Grönstedts nya sommarcognac. Drinken är en av de som trendar mest på Google. Grönstedts Le National 2019 släpps i en upplaga om 1200 numrerade flaskor.

Nu börjar planeringen för många av sommarmaten och dryckerna inför midsommar. För den som vill ha något verkligt trendigt och exklusivt så har Grönstedts i dagarna släppt den limiterade sommarcognacen Le National för 849 kr. Perfekt för att blanda till en somrig Spritz, du hittar receptet härunder.

Varje dag görs 50 miljoner sökningar på Google bara i Sverige, varav en miljon av dem handlar om sådant som kretsar kring mat och recept. Veckorna innan midsommar ökar sökningarna markant efter både mat och dryck.

– Sommaren ska vara en tid för att varva ner och ha tid och möjlighet att umgås med varandra, men svenskarnas Googlesökningar visar något annat. Även om vi kan se att svenskarna vill umgås med varandra, finns det en risk att sommarens högtider blir ytterligare en sak som läggs till “att göra”-listan, vilket kan förklara de många sökningarna på till exempel öppettider, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Grönstedts på Altia.

Därför vill Grönstedts göra tillvaron lite enklare och tipsar om flera säkra sommarrecept som brukar bli favoriter på midsommarbordet – nedan hittar du ett recept på den perfekta fördrinken till midsommar. Årets Le National från Grönstedts har tagit sin utgångspunkt i traditionellt sommarfirande och kombinerat det med svenskarnas nyare trender. Det är en komplex cognac med moderna inslag i form av mer blommighet och frukt, och toner av persika, sommaräng, mandel och crème brûlée. För att skapa tid att umgås har Grönstedts också tagit fram enkla, lätta sommarrecept utifrån svenskarnas trendigaste sommarmat och dryck.

Spritz National

2 cl Grönstedts Le National 2019
2 cl fläderblomskoncentrat
10 cl mousserande vin

● Fyll ett vinglas rikligt med is. Häll i cognac och fläderblomskoncentratet. Toppa med bubbel och rör om.
● Dekorera gärna med lite fläderblom.

Grönstedts National
2019
Grönstedts National
500 ml - 40% -
849 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Blanda GT som proffsen – så här gör du

Blanda GT som proffsen – så här gör du

Att njuta av en GT till och från är långt ifrån ovanligt, och många har dessutom letat sig fram till en smakkombination som just de gillar. Det kan vara allt från att ha i gurka och svartpeppar till..

Läs mer
Coca-Colas nya smaker för att blanda drinkar

Coca-Colas nya smaker för att blanda drinkar

Älskar du rom & cola – eller whisky & cola? Nu släpper Coca-Cola flera lyx-color att göra extra goda drinkar med. Vad sägs om rökig eller blommig Coca-Cola? Nu kommer Coca-Cola Signa..

Läs mer
Goda semmeldrinkar – tre enkla recept

Goda semmeldrinkar – tre enkla recept

Årets semmelsäsong är här och vad passar bättre än att prova en semmeldrink? Vi har valt ut två semmeldrinkar och en semmelshot som du enkelt kan göra själv. Alla tre ger en semmeldag utöver det van..

Läs mer
Sex romdrinkar för höstfesten

Sex romdrinkar för höstfesten

Här är sex grymma romdrinkar du inte får missa, komponerade av sex prominenta bartenders vid lanseringen av den nya rommen Pacto Navio. Pacto Navio, en unik rom som är lagrad i tre månader på fransk..

Läs mer
Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Här är nya trenden som fullkomligt exploderat i Sverige. Hard seltzer tycks vara drycken på allas läppar i sommar. Men vad är det egentligen? Vinguiden reder ut historien bakom den nya uppfriskande ..

Läs mer
Vårens och sommarens hetaste drinktrender

Vårens och sommarens hetaste drinktrender

Med sol och värme kommer ofrånkomligen suget efter att sitta i en solstol och sippa goda drinkar. Men det går ständigt nya trender i drinkvärlden och det är inte alltid lätt att hänga med. I den här..

Läs mer