HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fixa perfekta spritz-drinken med nya sommarcognacen

Blanda till en blommig Spritz-drink med Grönstedts nya sommarcognac. Drinken är en av de som trendar mest på Google. Grönstedts Le National 2019 släpps i en upplaga om 1200 numrerade flaskor.

Nu börjar planeringen för många av sommarmaten och dryckerna inför midsommar. För den som vill ha något verkligt trendigt och exklusivt så har Grönstedts i dagarna släppt den limiterade sommarcognacen Le National för 849 kr. Perfekt för att blanda till en somrig Spritz, du hittar receptet härunder.

Varje dag görs 50 miljoner sökningar på Google bara i Sverige, varav en miljon av dem handlar om sådant som kretsar kring mat och recept. Veckorna innan midsommar ökar sökningarna markant efter både mat och dryck.

– Sommaren ska vara en tid för att varva ner och ha tid och möjlighet att umgås med varandra, men svenskarnas Googlesökningar visar något annat. Även om vi kan se att svenskarna vill umgås med varandra, finns det en risk att sommarens högtider blir ytterligare en sak som läggs till “att göra”-listan, vilket kan förklara de många sökningarna på till exempel öppettider, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Grönstedts på Altia.

Därför vill Grönstedts göra tillvaron lite enklare och tipsar om flera säkra sommarrecept som brukar bli favoriter på midsommarbordet – nedan hittar du ett recept på den perfekta fördrinken till midsommar. Årets Le National från Grönstedts har tagit sin utgångspunkt i traditionellt sommarfirande och kombinerat det med svenskarnas nyare trender. Det är en komplex cognac med moderna inslag i form av mer blommighet och frukt, och toner av persika, sommaräng, mandel och crème brûlée. För att skapa tid att umgås har Grönstedts också tagit fram enkla, lätta sommarrecept utifrån svenskarnas trendigaste sommarmat och dryck.

Spritz National

2 cl Grönstedts Le National 2019
2 cl fläderblomskoncentrat
10 cl mousserande vin

● Fyll ett vinglas rikligt med is. Häll i cognac och fläderblomskoncentratet. Toppa med bubbel och rör om.
● Dekorera gärna med lite fläderblom.

500 ml - 40% -
849 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa