HEM

Aktuellt

5 inspirerande vinfilmer som alla borde se

För dig som älskar vin och film har vi här samlat en handfull fantastiska vinfilmer. På listan finns filmer som både lockar fram dina känslor och frestar smaklökarna. Passa på att njuta av vingårdar, passion, vänskap och äventyr. Upptäck vinets värld på ett nytt sätt – gärna med ett gott glas vin i handen!

1. Sideways (2004)

Sideways är en prisbelönt dramakomedi som tar oss med på en rolig och tankeväckande roadtrip genom Kaliforniens vindistrikt.
Följ med huvudpersonerna Miles och Jack på deras vinfyllda äventyr där de utforskar relationer, passionen för vin och jakten på lycka. Filmen visar på ett underbart sätt hur vin kan förändra livet och skapa oväntade vänskapsband.

2. A Good Year (2006)

A Good Year är en romantisk komedi som utspelar sig i de böljande vingårdarna i franska Provence.
Följ huvudpersonen Max som efter att ha förlorat sitt jobb återvänder till sin barndoms vingård och upptäcker både kärlek och en förnyad passion för vin. Filmen fångar den franska livsstilen, kärleken till naturen och vikten av att stanna upp och njuta av livets enkla nöjen.

3. A Year in Burgundy (2013)

A Year in Burgundy är en fängslande och visuellt vacker dokumentär som tar oss med på en resa genom de fyra årstiderna i Bourgogne, Frankrike.
Följ sju vingårdar som drivs av olika familjer när de kämpar med utmaningar, firar framgångar och skapar några av världens mest älskade viner. Filmen ger en intim inblick i vinproduktionens hantverk och den passion som drivs av generationer av vinmakare.

4. Wine Country (2019)

Wine Countryär en mysig och vinrusig komedi som tar dig med på en oförglömlig resa genom de böljande vingårdarna i Kalifornien.
En grupp kvinnor bestämmer sig för att göra en födelsedagsresa på ett unikt sätt – med en vinresa. De ger sig ut på vägarna och utforskar några av de mest kända vingårdarna i Napa Valley, med hopp om att återuppleva gamla minnen och skapa nya.

5. SOMM: Into the Bottle (2012)

SOMM: Into the Bottle är en fascinerande dokumentär som följer fyra vinkännare på deras resa för att bli sommelierer.
Filmen utforskar deras utbildning, utmaningarna de möter och deras passion för vin. En inspirerande berättelse som ger oss en djupare förståelse för vinets mysterier, för dess komplexitet och njutning samt hur det produceras och marknadsförs världen över.

 

Källor: https://www.imdb.com/


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fem tips på hur du ska förvara dina viner

Fem tips på hur du ska förvara dina viner

Intresset för vin växer i Sverige och allt fler gör större inköp för att kunna lagra sina favoriter i hemmet. Så hur ska du då förvara vinet för att det inte bara ska behålla utan även utveckla sin ..

Läs mer
7 bästa vinerna till midsommar 2022

7 bästa vinerna till midsommar 2022

På midsommarafton ska man ju hoppa över sju gärdsgårdar och plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden. Frågan är om man även ska dricka sju sorters vin för att garantera drömmar om sin ..

Läs mer
Snacka om himmelskt vin

Snacka om himmelskt vin

Snacka om himmelskt vin. Nu kan du köpa en flaska Pétrus 2000 som varit uppe i rymden i över ett år. Priset är skyhögt: Åtta miljoner kronor tros den unika buteljen gå för. ”The sky is the limit” b..

Läs mer
Här kan du skapa drömkällaren för ditt vin

Här kan du skapa drömkällaren för ditt vin

Passionen för vin bara fortsätter att växa i Sverige. Nu slår danska Wineandbarrels upp sina portar i Stockholm. Här kan du utrusta din privata vinkällare med allt från vinkylar och ställ till korks..

Läs mer
Vinnarna i Sveriges största vintävling korade

Vinnarna i Sveriges största vintävling korade

Nu är vinnarna i den stora svenska vintävlingen Vinordic Wine Challenge 2021 korade. Årets tävling slog rekord med 1078 deltagande viner. De mest prisvärda vinerna i 12 kategorier korades – totalt d..

Läs mer
Chips och vin – så hittar du den perfekta kombinatio..

Chips och vin – så hittar du den perfekta kombinatio..

Hur matchar man egentligen chips och vin? Vi svenskar älskar våra snacks, och när det vankas festligheter åker skålar med chips, nötter, ostbågar och salta pinnar gärna fram. Men vad dricker man til..

Läs mer