HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småskaligt. Här har vi valt ut fyra viner som vi tror du kommer tycka extra mycket om!

Garage Wine Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon
2019
Garage Wine Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon
Från chilenska producenten Garage Wine Company kommer denna Cabernet Sauvignon. Garage Wine Company ingår i rörelsen MOVI, där ett 30-tal olika mindre producenter ingår och delar på kostnader för exempelvis buteljering och distribution. Det här vinet kommer från gården Renacido Vineyard som ligger i Maule i centrala Chile.

Vinet kostar 229 kr och lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 13/5.

750 ml - 13.5% -
229 kr

Innocent Bystander Pinot Noir
2021
Innocent Bystander Pinot Noir
Den australiensiska vinproducenten Innocent Bystander har sin hemvist i Yarra Valley, cirka fem mil nordost om Melbourne i sydöstra Australien. Vingården har en hundraårig historia och är kända för sina Pinot Noir-viner. Just detta vin har en nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, sandelträ, röda vinbär, körsbär och timjan.

Vinet kostar 159 kr och lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 13/5.

750 ml - 12.5% -
169 kr

Afrodite
2021
Afrodite
Från svenska producenten Flädie kommer detta rosévin som visar upp mer tanniner än vad som är vanligt för ett rosévin. Detta beror på att Rondodruvorna pressas extra hårt, vilket drar ut mer av skalets smakämnen. Efter lagringen på ekfat får vinet till slut en djupröd roséfärg och en nyanserad fruktig smak med liten strävhet, inslag av fat, jordgubbar, persika, skogshallon, blodapelsin och örter.

Vinet kostar 236 kr och lanseras i Systembolagets lokala sortiment den 2/5.

750 ml - 11.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
237 kr

Skepparps GP Final demi-sec
2018
Skepparps GP Final demi-sec
På Skepparps vingård strax norr om Kivik har äppelodling bedrivits i tre generationer. År 2011 kompletterades äpplena med druvor, och detta halvtorra mousserande vin är resultatet av den mångåriga erfarenheten av att göra mousserande drycker. Enligt samma metod som används i franska Champagne har Solarisdruvorna omvandlats till en nyanserad, fruktig, mycket frisk dryck med inslag av gröna äpplen, päron, fläder, honung och lime.

Vinet kostar 348 kr och lanseras i Systembolagets lokala sortiment den 2/5.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 3.7 g per 100 ml
359 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Ny forskning: Vin gör dig mättare

Ny forskning: Vin gör dig mättare

En ny svensk forskningsstudie visar att ett glas rött vin till maten kan göra det lättare att hålla vikten. Vinet kan göra dig både mättare och minska sötsuget. – Jag tycker det här bidrar till kuns..

Läs mer
Här kan du skapa drömkällaren för ditt vin

Här kan du skapa drömkällaren för ditt vin

Passionen för vin bara fortsätter att växa i Sverige. Nu slår danska Wineandbarrels upp sina portar i Stockholm. Här kan du utrusta din privata vinkällare med allt från vinkylar och ställ till korks..

Läs mer
Tre viner som lyser upp mörka november

Tre viner som lyser upp mörka november

Mörkt, dystert och grått. November är månaden som är svår att älska. Många svenskar upplever att deras energinivå påverkas negativt av de korta dagarna och de har problem att orka med vardagens måst..

Läs mer
Hylla Kebabens dag med vin från Georgien

Hylla Kebabens dag med vin från Georgien

Kebabtallrik, kebabrulle eller kebabsallad är några varianter av mångas favoriträtt.  Om du tycker att kebab är värd att fira kan du redan nu se fram emot den 11 september för då är det Kebabens dag..

Läs mer
5 kända politikers favoritdrycker

5 kända politikers favoritdrycker

Under upptakten till valet är det inte utan att man ibland funderar på vad politikens högdjur dricker när de väl tar sig ett glas. Vi har därför djupdykt i historien och luskat reda på vad några av ..

Läs mer
Fem tips på hur du ska förvara dina viner

Fem tips på hur du ska förvara dina viner

Intresset för vin växer i Sverige och allt fler gör större inköp för att kunna lagra sina favoriter i hemmet. Så hur ska du då förvara vinet för att det inte bara ska behålla utan även utveckla sin ..

Läs mer