HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småskaligt. Här har vi valt ut fyra viner som vi tror du kommer tycka extra mycket om!

Från chilenska producenten Garage Wine Company kommer denna Cabernet Sauvignon. Garage Wine Company ingår i rörelsen MOVI, där ett 30-tal olika mindre producenter ingår och delar på kostnader för exempelvis buteljering och distribution. Det här vinet kommer från gården Renacido Vineyard som ligger i Maule i centrala Chile.

Vinet kostar 229 kr och lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 13/5.

750 ml - 13.5% -
229 kr

Den australiensiska vinproducenten Innocent Bystander har sin hemvist i Yarra Valley, cirka fem mil nordost om Melbourne i sydöstra Australien. Vingården har en hundraårig historia och är kända för sina Pinot Noir-viner. Just detta vin har en nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, sandelträ, röda vinbär, körsbär och timjan.

Vinet kostar 159 kr och lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 13/5.

750 ml - 12.5% -
159 kr

Från svenska producenten Flädie kommer detta rosévin som visar upp mer tanniner än vad som är vanligt för ett rosévin. Detta beror på att Rondodruvorna pressas extra hårt, vilket drar ut mer av skalets smakämnen. Efter lagringen på ekfat får vinet till slut en djupröd roséfärg och en nyanserad fruktig smak med liten strävhet, inslag av fat, jordgubbar, persika, skogshallon, blodapelsin och örter.

Vinet kostar 236 kr och lanseras i Systembolagets lokala sortiment den 2/5.

750 ml - 11.5% -
239 kr

På Skepparps vingård strax norr om Kivik har äppelodling bedrivits i tre generationer. År 2011 kompletterades äpplena med druvor, och detta halvtorra mousserande vin är resultatet av den mångåriga erfarenheten av att göra mousserande drycker. Enligt samma metod som används i franska Champagne har Solarisdruvorna omvandlats till en nyanserad, fruktig, mycket frisk dryck med inslag av gröna äpplen, päron, fläder, honung och lime.

Vinet kostar 348 kr och lanseras i Systembolagets lokala sortiment den 2/5.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 3.7 g per 100 ml
348 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa