HEM

Aktuellt

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småskaligt. Här har vi valt ut fyra viner som vi tror du kommer tycka extra mycket om!

Garage Wine Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon
2019
Garage Wine Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon
Från chilenska producenten Garage Wine Company kommer denna Cabernet Sauvignon. Garage Wine Company ingår i rörelsen MOVI, där ett 30-tal olika mindre producenter ingår och delar på kostnader för exempelvis buteljering och distribution. Det här vinet kommer från gården Renacido Vineyard som ligger i Maule i centrala Chile.

Vinet kostar 229 kr och lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 13/5.

750 ml - 13.5% -
229 kr

Innocent Bystander Pinot Noir
2021
Innocent Bystander Pinot Noir
Den australiensiska vinproducenten Innocent Bystander har sin hemvist i Yarra Valley, cirka fem mil nordost om Melbourne i sydöstra Australien. Vingården har en hundraårig historia och är kända för sina Pinot Noir-viner. Just detta vin har en nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, sandelträ, röda vinbär, körsbär och timjan.

Vinet kostar 159 kr och lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 13/5.

750 ml - 12.5% -
169 kr

Afrodite
2021
Afrodite
Från svenska producenten Flädie kommer detta rosévin som visar upp mer tanniner än vad som är vanligt för ett rosévin. Detta beror på att Rondodruvorna pressas extra hårt, vilket drar ut mer av skalets smakämnen. Efter lagringen på ekfat får vinet till slut en djupröd roséfärg och en nyanserad fruktig smak med liten strävhet, inslag av fat, jordgubbar, persika, skogshallon, blodapelsin och örter.

Vinet kostar 236 kr och lanseras i Systembolagets lokala sortiment den 2/5.

750 ml - 11.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
241 kr

Skepparps GP Final demi-sec
2018
Skepparps GP Final demi-sec
På Skepparps vingård strax norr om Kivik har äppelodling bedrivits i tre generationer. År 2011 kompletterades äpplena med druvor, och detta halvtorra mousserande vin är resultatet av den mångåriga erfarenheten av att göra mousserande drycker. Enligt samma metod som används i franska Champagne har Solarisdruvorna omvandlats till en nyanserad, fruktig, mycket frisk dryck med inslag av gröna äpplen, päron, fläder, honung och lime.

Vinet kostar 348 kr och lanseras i Systembolagets lokala sortiment den 2/5.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 3.7 g per 100 ml
359 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

11 spännande vinnyheter på Systembolaget

11 spännande vinnyheter på Systembolaget

Nyheterna duggar tätt på Systembolaget inför hösten. Nu gör 69 nya drycker entré i det fasta sortimentet. Vad sägs om en liten burk vin för 29 kronor? Flera av de nya vinerna som släpptes 1 septemb..

Läs mer
Stor guide: Juninyheter på Systembolaget

Stor guide: Juninyheter på Systembolaget

Smakrikt bubbel från Frankrikes trendregion Jura, burkvin från Chabli och charmig nordspanjor. Det är några av nyheterna i Systembolagets fasta sortiment under juni månad. Här är några av pärlorna! ..

Läs mer
5 tips för hur du bäst lagrar vin

5 tips för hur du bäst lagrar vin

För att få fram de bästa smakerna ur ett vin är det viktigt att det förvaras på rätt sätt. Här är fem saker att tänka på när du ska lagra ditt vin. 1. Är vinet redan färdiglagrat? Många gånger säljs..

Läs mer
Nu släpps flera unika dyrgripar från unika producent..

Nu släpps flera unika dyrgripar från unika producent..

Flera exklusiva viner släpps nu i Systembolagets webblansering. Ett av de mest ansedda är Richebourg Grand Cru Lucien le Moine, 2017 som framställs av en ovanlig producent. Vinet görs av ett gift pa..

Läs mer
Svenskarna bunkrar toapapper – men inte vin oc..

Svenskarna bunkrar toapapper – men inte vin oc..

Svenska folket bunkrar toalettpapper på grund av coronaoron – men märkligt nog inte öl, vin och sprit. Systembolaget vittnar om något fler kunder än normalt – men ingen hamstring. – Vi har sett ett ..

Läs mer
Tre hårda paket att njuta av i jul

Tre hårda paket att njuta av i jul

Visst är hårda paket roligare än mjuka? Och visst är det ännu bättre om man hör ett kluckande ljud innanför presentpapperet? Vinguidens Magnus Bergqvist tipsar om tre perfekta julklappar till vinäls..

Läs mer