HEM

Aktuellt

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småskaligt. Här har vi valt ut fyra viner som vi tror du kommer tycka extra mycket om!

Garage Wine Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon
2019
Garage Wine Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon
Från chilenska producenten Garage Wine Company kommer denna Cabernet Sauvignon. Garage Wine Company ingår i rörelsen MOVI, där ett 30-tal olika mindre producenter ingår och delar på kostnader för exempelvis buteljering och distribution. Det här vinet kommer från gården Renacido Vineyard som ligger i Maule i centrala Chile.

Vinet kostar 229 kr och lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 13/5.

750 ml - 13.5% -
229 kr

Innocent Bystander Pinot Noir
2023
Innocent Bystander Pinot Noir
Den australiensiska vinproducenten Innocent Bystander har sin hemvist i Yarra Valley, cirka fem mil nordost om Melbourne i sydöstra Australien. Vingården har en hundraårig historia och är kända för sina Pinot Noir-viner. Just detta vin har en nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, sandelträ, röda vinbär, körsbär och timjan.

Vinet kostar 159 kr och lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 13/5.

750 ml - 12.5% -
169 kr

Afrodite
2021
Afrodite
Från svenska producenten Flädie kommer detta rosévin som visar upp mer tanniner än vad som är vanligt för ett rosévin. Detta beror på att Rondodruvorna pressas extra hårt, vilket drar ut mer av skalets smakämnen. Efter lagringen på ekfat får vinet till slut en djupröd roséfärg och en nyanserad fruktig smak med liten strävhet, inslag av fat, jordgubbar, persika, skogshallon, blodapelsin och örter.

Vinet kostar 236 kr och lanseras i Systembolagets lokala sortiment den 2/5.

750 ml - 11.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
241 kr

Skepparps GP Final demi-sec
2018
Skepparps GP Final demi-sec
På Skepparps vingård strax norr om Kivik har äppelodling bedrivits i tre generationer. År 2011 kompletterades äpplena med druvor, och detta halvtorra mousserande vin är resultatet av den mångåriga erfarenheten av att göra mousserande drycker. Enligt samma metod som används i franska Champagne har Solarisdruvorna omvandlats till en nyanserad, fruktig, mycket frisk dryck med inslag av gröna äpplen, päron, fläder, honung och lime.

Vinet kostar 348 kr och lanseras i Systembolagets lokala sortiment den 2/5.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 3.7 g per 100 ml
359 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Systembolagets öppettider under julen

Systembolagets öppettider under julen

Nu gäller att planera tiden rätt. Julbak, julbord, skinkan som ska griljeras. Och så ska det inhandlas dryck på det statliga monopolet. När systembutikerna nu har öppet… Visst är det bråda dagar inf..

Läs mer
Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Nu på fredag den 8 september är det dags för lansering av viner under Systembolagets etikett småpartier. Och det är det ena lyxvinet efter det andra som nu finns tillgängligt. Dyrt, visst, men samti..

Läs mer
Sex perfekta drycker till Alla Hjärtans dag

Sex perfekta drycker till Alla Hjärtans dag

Gör någon du tycker om extra glad på Alla hjärtans dag. Här är sex ädla drycker som gör Valentindagen till en oförglömlig kärlekshögtid. För vem vill inte både få och dricka ”Love You Bunches” den 1..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Augusti är här och så även vinnyheter på Systembolaget. Denna månad bjuder på bubbel till kräftkalaset, smakrika vita och kantarellvin från Etna. Listan uppdateras kontinuerligt under månaden så glö..

Läs mer
5 fakta om naturkorkar

5 fakta om naturkorkar

Om du älskar vin så har du säkerligen dragit ur en och annan vinkork i dina dagar. I dag finns ju både plastkorkar och skruvkorkar av metall att tillgå, men vanligast är ändå den klassiska naturkork..

Läs mer
Nu är det dags att damma av vinflaskan

Nu är det dags att damma av vinflaskan

Precis som många andra vinälskare har du säkert en flaska sparad till det där speciella tillfället. Problemet är att ju längre vi sparar vinet, desto svårare blir det att korka upp den. Men nu till ..

Läs mer