HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småskaligt. Här har vi valt ut fyra viner som vi tror du kommer tycka extra mycket om!

Garage Wine Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon
2019
Garage Wine Renacido Vineyard Cabernet Sauvignon
Från chilenska producenten Garage Wine Company kommer denna Cabernet Sauvignon. Garage Wine Company ingår i rörelsen MOVI, där ett 30-tal olika mindre producenter ingår och delar på kostnader för exempelvis buteljering och distribution. Det här vinet kommer från gården Renacido Vineyard som ligger i Maule i centrala Chile.

Vinet kostar 229 kr och lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 13/5.

750 ml - 13.5% -
229 kr

Innocent Bystander Pinot Noir
2020
Innocent Bystander Pinot Noir
Den australiensiska vinproducenten Innocent Bystander har sin hemvist i Yarra Valley, cirka fem mil nordost om Melbourne i sydöstra Australien. Vingården har en hundraårig historia och är kända för sina Pinot Noir-viner. Just detta vin har en nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, sandelträ, röda vinbär, körsbär och timjan.

Vinet kostar 159 kr och lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 13/5.

750 ml - 12.5% -
159 kr

Afrodite
2021
Afrodite
Från svenska producenten Flädie kommer detta rosévin som visar upp mer tanniner än vad som är vanligt för ett rosévin. Detta beror på att Rondodruvorna pressas extra hårt, vilket drar ut mer av skalets smakämnen. Efter lagringen på ekfat får vinet till slut en djupröd roséfärg och en nyanserad fruktig smak med liten strävhet, inslag av fat, jordgubbar, persika, skogshallon, blodapelsin och örter.

Vinet kostar 236 kr och lanseras i Systembolagets lokala sortiment den 2/5.

750 ml - 11.5% -
239 kr

Skepparps GP Final demi-sec
2018
Skepparps GP Final demi-sec
På Skepparps vingård strax norr om Kivik har äppelodling bedrivits i tre generationer. År 2011 kompletterades äpplena med druvor, och detta halvtorra mousserande vin är resultatet av den mångåriga erfarenheten av att göra mousserande drycker. Enligt samma metod som används i franska Champagne har Solarisdruvorna omvandlats till en nyanserad, fruktig, mycket frisk dryck med inslag av gröna äpplen, päron, fläder, honung och lime.

Vinet kostar 348 kr och lanseras i Systembolagets lokala sortiment den 2/5.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 3.7 g per 100 ml
348 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Stora guiden till höstens dryckesmässor 2022

Stora guiden till höstens dryckesmässor 2022

Under hösten är det späckat med dryckesmässor, från Helsingborg till Umeå. Här har vi samlat några av de bästa som du absolut inte får missa. 26-27/8 Helsingborgs Dryckesmässa På Helsingborg Arena ä..

Läs mer
Systembolaget: Fler kunder köper mer än normalt

Systembolaget: Fler kunder köper mer än normalt

Systembolaget märker nu ett ändrat köpbeteende hos svenskarna under coronakrisen. Antalet kunder i butikerna ökade förra veckan – och vi handlade mer varje gång. – Generellt så är det öl och vin som..

Läs mer
Läskigt gott till Hallo-vin

Läskigt gott till Hallo-vin

Bus eller vin? Ladda upp för Halloween med läskigt goda drycker. Några riktigt spöklika sorter lyfter helgen till nya höjder. Fler och fler firar Halloween i Sverige. Men viss förvirring tycks råda ..

Läs mer
75 läckra nyheter på Systembolaget

75 läckra nyheter på Systembolaget

Varje månad släpper Systembolaget ett större antal drycker i det tillfälliga sortimentet. Det handlar om vin, öl och sprit som har stor efterfrågan på den internationella marknaden och som det är be..

Läs mer
Den 22/1 är det dags att fira Vinets dag

Den 22/1 är det dags att fira Vinets dag

Firandet av vinets dag instiftades i Sverige år 2014 och har sedan dess blivit en tradition. Dagen i sig handlar inte om själva vindrickandet utan snarare om vinodlingen och tillverkningen. De som v..

Läs mer
Småpartier 17 november

Småpartier 17 november

Högt och lågt, dyrt och hyfsat överkomligt. Senaste släppet från Systembolaget erbjuder faktiskt denna gång något för alla. Det gemensamma? Stora upplevelser, faktiskt oavsett pris då många av viner..

Läs mer