HEM

Aktuellt

Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Den 11-12 mars är det dags för eventet Sparkling Stockholm som i år äger rum på Waterfront Stockholm. Här samlas de allra kunnigaste inom champagne, cava, crémant och andra mousserande viner under två heldagar. Vinguiden har fått chansen att tävla ut biljetter till mässan – klicka på länken nedan för att tävla.

Här berättar Hanna Wreeth, som är mässansvarig på Svenska Dryckesmässor, om det här bubblande eventet.

Hanna, varför ska man besöka Sparkling Stockholm?
– På Sparkling Stockholm har du möjlighet att smaka på massor av olika bubblor och dessutom jämföra olika sorter, prisklasser och årgångar. Du kan fördjupa din kunskap, hitta nya favoriter och få höra historien bakom drycken berättad av stolta ambassadörer.

– Att dessutom fira att vi äntligen får mötas igen efter två år av pandemi görs ju bäst på Stockholm Waterfront och Sparkling Stockholm.

Vad ser du själv mest fram emot med Sparkling Stockholm?
– Att få uppleva atmosfären av en dryckesmässa igen. Att få höra sorlet av glada besökare och ljudet av poppande korkar!

Många har kanske aldrig besökt en dryckesmässa förut, vad har du för tips till förstagångsbesökare?
– Var nyfiken! Prova olika sorter och prisklasser. Sätt som mål att hitta minst en ny favorit som alltid ska ligga hemma på kylning.

– Kom dessutom ihåg att dricka som ett proffs. Smaka, spotta och drick mycket vatten.

Missa inte Sparkling Stockholm – se till att skaffa din biljett redan idag – läs mer här.

Tävla om biljetter till mässan här!


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

En annorlunda jul med Glöet

En annorlunda jul med Glöet

Julen 2023 närmar sig och snart skall det drickas glögg i tid och otid. Ibland blir man kanske lite trött på glöggen och vill testa något nytt och spännande, något som kanske rent av bubblar men änd..

Läs mer
5 fakta om mousserande vin

5 fakta om mousserande vin

Mousserande vin är en uppskattad dryck som produceras över hela världen. Något de alla har gemensamt är naturligtvis bubblorna. Att kategorisera mousserande vin som en enda typ av dryck är långt ifr..

Läs mer
French 75 – årets festligaste drink

French 75 – årets festligaste drink

Champagne är för många den ultimata drycken till nyår – men går det att göra bubbel ännu festligare? Javisst! Om du inte har provat en French 75 ännu är den ett riktigt kanonförslag på en drink att ..

Läs mer
Bubbelsommar

Bubbelsommar

Skåla in sommarfesten med bubblor! Oavsett om du är en champagneälskare eller längtar efter ett prisvärt mousserande att lägga på kylning har vi tipsen. Och du, de här vinerna kan förstås serveras t..

Läs mer
Mors dag – 6 tips som garanterat kommer göra din mam..

Mors dag – 6 tips som garanterat kommer göra din mam..

Söndag den 28/5 är det mors dag, men vad ger man egentligen personen som har allt? Här har vi samlat några spännande presenter som kommer gå hem hos alla vinälskande mammor.  1. Två rosa viner Ekolo..

Läs mer
Den ultimata listan för rosa bubbel och glitter till..

Den ultimata listan för rosa bubbel och glitter till..

Maj månad betyder rosa bubbel. Dags att samla familj och vänner framför TV-apparaterna – Eurovision är här! Vi har skapat den perfekta dryckeslistan till folkfesten. Rosa bubbel, färgglad cider och ..

Läs mer