HEM

Aktuellt

3 läskiga vintips till halloween

Halloween, årets läskigaste tidpunkt är snart här och då krävs läskiga vintips. Vissa föredrar bus eller godis men vi föredrar vin. Men då ska det vara ett riktigt Hallovin. Här är några viner som verkligen fångar temat. Servera på halloweenfesten eller till din spökliga middag med vänner.

1. Punishment by transportation

19 Crimes är en serie med viner som var och en uppmärksammar historiska brott som begåtts i Storbritannien under 1700- och 1800-talet. Fångarna fick en chans att överleva genom att bli skickade till Australien som kolonisatörer. Det var inte många som överlevde. Samtliga viner i serien har sin egen spännande historia att berätta och lagom till Halloween lyser etiketten i mörker. Underbart.

19 Crimes Red Wine
2021
19 Crimes Red Wine
19 Crimes – Red Wine är ett vin från sydöstra Australien som bär på en fruktig smak och tydlig fatkaraktär. I den mörka blåröda färgen trängs björnbär och eukalyptus med blåbärssylt, mjölkchoklad och nymalet kaffe.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 1.3 g per 100 ml
99 kr

2. Elegant och påkostad skelettdryck

Palermo från Napa Valley i Kalifornien gör ingen besviken. Bakom den stilrena och obehagliga etiketten hittar du ett lyxigt, komplext och fruktigt rött vin som kommer från druvan Cabernet Sauvignon.

Palermo
2018
Palermo
Med sina svarta vinbär, katrinplommon, ceder, kaffe, svarta te och mynta föreslår vi Palermo till grillad entrecote eller varför inte till baconlindad kycklingfilé?
750 ml - 15.5% -
599 kr

3. Ett skrik av ångest fångad på flaska

Från Piemonte i Italien kommer nu det kända skriet i vinform. Ett busigt gott och blodrött vin med välkänd etikett som går helt i samklang med atmosfären den 31 oktober. Med lagom strävhet och relativt hög syra bjuds smaklökarna på körsbär, salvia samt jordgubbar blandat med kanel och inslag av elegant mörk choklad.

The Scream Barbera
2020
The Scream Barbera
Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, jordgubbar, kanel och choklad. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
750 ml - 14% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
99 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Våga vägra Pinotage

Våga vägra Pinotage

Lika svårt som det är att uttala vinfirmans namn, lika lätt är det att konsumera vinfirmans vin. Så är det också en av Sydafrikas främsta producenter. Men nationaldruvan blir det däremot inget vin p..

Läs mer
5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

Var med och fira Spaniens nationaldag den 12 oktober med våra spännande dryckestips. Fem goda tips som alla klär i rött. Fiesta Nacional de España! I Madrid överfylls gatorna snart av förväntansfull..

Läs mer
Supervinet från Kalifornien – nu på Systembola..

Supervinet från Kalifornien – nu på Systembola..

Med sina rötter under den varma kaliforniska solen, grundades den familjeägda vinproducenten J. Lohr för snart 50 år sedan av pionjären Jerry Lohr. Han var farmarpojke från South Dakota och hade kna..

Läs mer
Vin till grillat: 10 viner du inte får missa

Vin till grillat: 10 viner du inte får missa

Snödroppar i rabatten och sånglärkor i träden? Våren är på väg och det med stora steg. Och finns det något tydligare vårtecken än doften av försommargrill i kvarteret? Var inte sämre än grannarna, u..

Läs mer
Toscana – där vin och konst möts

Toscana – där vin och konst möts

Italienska Toscana är välkänt för sina vackra vyer, och det är inte svårt att förstå varför många konstnärer kommer från detta område. Det böljande landskapet är dessutom hem till några av världens ..

Läs mer
Här är Systembolagets största flaska

Här är Systembolagets största flaska

Det här är vinflaskan som tar rejäl plats i Systembolagets hyllor. Eller vad sägs om The Butcher Pinot Noir på 18 liter? – Många har tidigare frågat varför The Butcher inte finns på större flaskor. ..

Läs mer