HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

3 läskiga vintips till halloween

Halloween, årets läskigaste tidpunkt är snart här och då krävs läskiga vintips. Vissa föredrar bus eller godis men vi föredrar vin. Men då ska det vara ett riktigt Hallovin. Här är några viner som verkligen fångar temat. Servera på halloweenfesten eller till din spökliga middag med vänner.

1. Punishment by transportation

19 Crimes är en serie med viner som var och en uppmärksammar historiska brott som begåtts i Storbritannien under 1700- och 1800-talet. Fångarna fick en chans att överleva genom att bli skickade till Australien som kolonisatörer. Det var inte många som överlevde. Samtliga viner i serien har sin egen spännande historia att berätta och lagom till Halloween lyser etiketten i mörker. Underbart.

19 Crimes Red Wine
2021
19 Crimes Red Wine
19 Crimes – Red Wine är ett vin från sydöstra Australien som bär på en fruktig smak och tydlig fatkaraktär. I den mörka blåröda färgen trängs björnbär och eukalyptus med blåbärssylt, mjölkchoklad och nymalet kaffe.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 1.3 g per 100 ml
99 kr

2. Elegant och påkostad skelettdryck

Palermo från Napa Valley i Kalifornien gör ingen besviken. Bakom den stilrena och obehagliga etiketten hittar du ett lyxigt, komplext och fruktigt rött vin som kommer från druvan Cabernet Sauvignon.

Palermo
2018
Palermo
Med sina svarta vinbär, katrinplommon, ceder, kaffe, svarta te och mynta föreslår vi Palermo till grillad entrecote eller varför inte till baconlindad kycklingfilé?
750 ml - 15.5% -
599 kr

3. Ett skrik av ångest fångad på flaska

Från Piemonte i Italien kommer nu det kända skriet i vinform. Ett busigt gott och blodrött vin med välkänd etikett som går helt i samklang med atmosfären den 31 oktober. Med lagom strävhet och relativt hög syra bjuds smaklökarna på körsbär, salvia samt jordgubbar blandat med kanel och inslag av elegant mörk choklad.

The Scream Barbera
2020
The Scream Barbera
Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, jordgubbar, kanel och choklad. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
750 ml - 14% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
119 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Supervinet från Kalifornien – nu på Systembola..

Supervinet från Kalifornien – nu på Systembola..

Med sina rötter under den varma kaliforniska solen, grundades den familjeägda vinproducenten J. Lohr för snart 50 år sedan av pionjären Jerry Lohr. Han var farmarpojke från South Dakota och hade kna..

Läs mer
Rött till kött – under 100 kronor

Rött till kött – under 100 kronor

En del röda viner känns så sträva i munnen – måste det vara så? Det är det där med proteinerna i köttet. När vi dricker ett rött vin kan det ibland kännas strävt på tungan. Det är tanninerna, ..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Hösten är kommen och det har blivit dags att titta på vinnyheter som släpps på Systembolaget under november månad. Det blir bjussigt och värmande med finbeaujolais, överraskande bubbel och egensinni..

Läs mer
Rioja-viner är på väg tillbaka

Rioja-viner är på väg tillbaka

På 1990-talet var det spanska viner som gällde i Sverige. Nu är den eldiga Riojan på väg att bli inne igen. – Vi ser lite av en spansk renässans i Sverige. Intresset kommer både från äldre kunder so..

Läs mer
3 blodiga drinkar till Halloween

3 blodiga drinkar till Halloween

Halloween står för dörren – och det är läge att planera festen med skräckinjagande drinkar. Vinguiden har drinktipsen som gör ditt halloween-party till en succé. Vad sägs om en riktigt läskig ..

Läs mer
Vinguiden testar amaroneviner

Vinguiden testar amaroneviner

Amarone gick från trend till folkrörelse på några månader. Efter det var svenska vinkonsumenter fast. Sverige var under några skälvande år också den största marknaden för amaronevinerna. Men hur stå..

Läs mer