HEM

Aktuellt

Nu kommer fjolårets glögg-succé tillbaka

I fjol sålde 9000 flaskor slut på några timmar. Nu släpps 2019 års upplaga av succéglöggen, Gin & Tonic Glöggen från Stockholms Bränneri – men med en ny smaktwist.
– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, säger Anna Wikner på Stockholms Bränneri.

Är du beredd den 13 november när Gin & Tonic Glöggen släpps på Systembolaget? Det är risk att den tar slut snabbt även i år. Årets glögg är framtagen i samarbete med Fruktstereo, som är med och driver ciderrevolutionen i Sverige. Det är en glögg baserad på hantverkscider och äppelmust från Fruktstereo tillsammans med gin och tonic från Stockholms Bränneri, uppkryddad med bland annat rönnbär, kardemumma, kanel och apelsin.

Cidern och musten är gjord av äpplen plockade på Solberga, en övergiven äppelträdgård i Skåne. Glöggen är framtagen för att serveras uppvärmd, gärna tillsammans med en kvist rosmarin och en torkad äppelskiva.

– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, våra 9 000 flaskor sålde slut på några timmar. Året upplaga är djupare med en härlig äppelton från Fruktstereos cider och must. Det känns fantastiskt att ta fram årets glögg tillsammans me Fruktstereo som är en av de främsta och härligaste inom branschen, säger Anna Wikner på Stockholms bränneri.

Stockholms Bränneri är Stockholms första destilleri sedan statliga Vin & Sprit lade ner sin produktion på Reimersholme. De producerar hantverksmässig gin i en gammal Jaguarverkstad mitt på östra Södermalm i Stockholm i deras sedan nyligen två pannor. Fruktstereo drivs av sommeliervännerna Karl Sjöström och Mikael Nypelius och har sakteliga börjat omförhandla ciderns position i krog-Sverige. Allt sker i liten skala med ambitionen att skapa dryck som speglar fruktens egen karaktär och växtplats.

Beställning görs från 10.00 den 13 november direkt på Systembolagets hemsida och kan levereras till samtliga systembolagsbutiker i Sverige.

AB Stockholm Bränneri Gin & Tonic Glögg
2019
AB Stockholm Bränneri Gin & Tonic Glögg
Doft: Mycket aromatisk doft med tydliga inslag av pomerans, enbär och klassiska julkryddor.

Smak: Smakrik glögg med tydliga julkryddor, enbär, vanilj, pomerans och en märkbar tonic-beska.

500 ml - 15% -
167 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Här är julölet som är både glögg och öl på samma gång. Glögg Sour är ett samarbete mellan tre bryggerier – som hoppas på succé. – Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jona..

Läs mer
Prisbelönt fransk gin lanseras i Sverige

Prisbelönt fransk gin lanseras i Sverige

Nu släpps prisbelönta ginen Citadelle på Systembolaget. Enligt tävlingar är det världens bästa gin. Perfekt till ostron, Dry Martini – eller till Gin och tonic. Citadelle har en rik smak som b..

Läs mer
Vårens hetaste trend: rosa gin

Vårens hetaste trend: rosa gin

Rosévin i all ära, men rosa gin börjar bli ett lika säkert vårtecken för oss svenskar. Gin har senaste två åren blivit en av de trendigaste spritsorterna – och nu vill fler producenter ge dry..

Läs mer
Gin & tonic glöggen är här

Gin & tonic glöggen är här

Älskar du både glögg och gin och tonic? Här är den perfekta glöggen för dig? Swedish Tonic släpper en speciell Gin & Tonic-glögg. Årets stora trend är att släppa glögg med olika smakinfluenser...

Läs mer
Festligt glöggmingel med julbubbel & snittar

Festligt glöggmingel med julbubbel & snittar

Snart är det första advent och många har glöggmingel med pepparkakor. Men varför inte festa till det med lite mousserande glögg och trevliga snittar med smak av jul. Här tipsar vi om fyra glöggbubbe..

Läs mer
Guldregn över svenska Hernö Gin

Guldregn över svenska Hernö Gin

Vilket guldregn över Hernö Gin! 17 vunna guldmedaljer på två månader – nu senast två guld i prestigefyllda IWSC. – Den här tävlingen är den mest prestigefulla i branschen. Jag känner stor ödmjukhet ..

Läs mer