HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu kommer fjolårets glögg-succé tillbaka

I fjol sålde 9000 flaskor slut på några timmar. Nu släpps 2019 års upplaga av succéglöggen, Gin & Tonic Glöggen från Stockholms Bränneri – men med en ny smaktwist.
– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, säger Anna Wikner på Stockholms Bränneri.

Är du beredd den 13 november när Gin & Tonic Glöggen släpps på Systembolaget? Det är risk att den tar slut snabbt även i år. Årets glögg är framtagen i samarbete med Fruktstereo, som är med och driver ciderrevolutionen i Sverige. Det är en glögg baserad på hantverkscider och äppelmust från Fruktstereo tillsammans med gin och tonic från Stockholms Bränneri, uppkryddad med bland annat rönnbär, kardemumma, kanel och apelsin.

Cidern och musten är gjord av äpplen plockade på Solberga, en övergiven äppelträdgård i Skåne. Glöggen är framtagen för att serveras uppvärmd, gärna tillsammans med en kvist rosmarin och en torkad äppelskiva.

– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, våra 9 000 flaskor sålde slut på några timmar. Året upplaga är djupare med en härlig äppelton från Fruktstereos cider och must. Det känns fantastiskt att ta fram årets glögg tillsammans me Fruktstereo som är en av de främsta och härligaste inom branschen, säger Anna Wikner på Stockholms bränneri.

Stockholms Bränneri är Stockholms första destilleri sedan statliga Vin & Sprit lade ner sin produktion på Reimersholme. De producerar hantverksmässig gin i en gammal Jaguarverkstad mitt på östra Södermalm i Stockholm i deras sedan nyligen två pannor. Fruktstereo drivs av sommeliervännerna Karl Sjöström och Mikael Nypelius och har sakteliga börjat omförhandla ciderns position i krog-Sverige. Allt sker i liten skala med ambitionen att skapa dryck som speglar fruktens egen karaktär och växtplats.

Beställning görs från 10.00 den 13 november direkt på Systembolagets hemsida och kan levereras till samtliga systembolagsbutiker i Sverige.

Doft: Mycket aromatisk doft med tydliga inslag av pomerans, enbär och klassiska julkryddor.

Smak: Smakrik glögg med tydliga julkryddor, enbär, vanilj, pomerans och en märkbar tonic-beska.

500 ml - 15% -
167 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa