HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu kommer fjolårets glögg-succé tillbaka

I fjol sålde 9000 flaskor slut på några timmar. Nu släpps 2019 års upplaga av succéglöggen, Gin & Tonic Glöggen från Stockholms Bränneri – men med en ny smaktwist.
– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, säger Anna Wikner på Stockholms Bränneri.

Är du beredd den 13 november när Gin & Tonic Glöggen släpps på Systembolaget? Det är risk att den tar slut snabbt även i år. Årets glögg är framtagen i samarbete med Fruktstereo, som är med och driver ciderrevolutionen i Sverige. Det är en glögg baserad på hantverkscider och äppelmust från Fruktstereo tillsammans med gin och tonic från Stockholms Bränneri, uppkryddad med bland annat rönnbär, kardemumma, kanel och apelsin.

Cidern och musten är gjord av äpplen plockade på Solberga, en övergiven äppelträdgård i Skåne. Glöggen är framtagen för att serveras uppvärmd, gärna tillsammans med en kvist rosmarin och en torkad äppelskiva.

– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, våra 9 000 flaskor sålde slut på några timmar. Året upplaga är djupare med en härlig äppelton från Fruktstereos cider och must. Det känns fantastiskt att ta fram årets glögg tillsammans me Fruktstereo som är en av de främsta och härligaste inom branschen, säger Anna Wikner på Stockholms bränneri.

Stockholms Bränneri är Stockholms första destilleri sedan statliga Vin & Sprit lade ner sin produktion på Reimersholme. De producerar hantverksmässig gin i en gammal Jaguarverkstad mitt på östra Södermalm i Stockholm i deras sedan nyligen två pannor. Fruktstereo drivs av sommeliervännerna Karl Sjöström och Mikael Nypelius och har sakteliga börjat omförhandla ciderns position i krog-Sverige. Allt sker i liten skala med ambitionen att skapa dryck som speglar fruktens egen karaktär och växtplats.

Beställning görs från 10.00 den 13 november direkt på Systembolagets hemsida och kan levereras till samtliga systembolagsbutiker i Sverige.

AB Stockholm Bränneri Gin & Tonic Glögg
2019
AB Stockholm Bränneri Gin & Tonic Glögg
Doft: Mycket aromatisk doft med tydliga inslag av pomerans, enbär och klassiska julkryddor.

Smak: Smakrik glögg med tydliga julkryddor, enbär, vanilj, pomerans och en märkbar tonic-beska.

500 ml - 15% -
167 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Julen redan här – med glögg, öl och cider

Julen redan här – med glögg, öl och cider

Nu är det jul igen – redan i november! Julens läckerheter tar nu plats i hyllorna på Systembolaget. 85 olika sorters julöl, glögg och julsnaps intar nu hyllorna under ett par månader framåt. Svenska..

Läs mer
Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Här är julölet som är både glögg och öl på samma gång. Glögg Sour är ett samarbete mellan tre bryggerier – som hoppas på succé. – Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jona..

Läs mer
Hittade brännpanna – nu gör de ekologisk gin

Hittade brännpanna – nu gör de ekologisk gin

Svenskt, ekologiskt och helt hantverksmässigt producerat i en liten röd stuga. Snart lanseras nya First Gin från Sigtuna på Systembolaget. – Vi hittade brännpannan i det övergivna lilla huset och tä..

Läs mer
Groggen – en svensk tradition med brittiska anor

Groggen – en svensk tradition med brittiska anor

Den 21 augusti är det dags för Groggens dag. Att blanda sprit med något annat är en gammal svensk tradition som lett till ikoniska drycker som Vargtass och Kaffekask. När du blandar din grogg är du ..

Läs mer
Stor guide: Vi listar årets bästa glögg

Stor guide: Vi listar årets bästa glögg

Det finns få saker som är så starkt förknippat med julen som glögg. Visst har tomten, lucia, pepparkakor och julgranen sin plats, men vi tror ändå att glöggen vinner. Här ger vi dig vår lista över j..

Läs mer
Veckans drink: Gibson’s London Dry Gin

Veckans drink: Gibson’s London Dry Gin

Plötsligt inser du att dina gäster är på väg och du har glömt att fundera på vilken välkomstdrink du ska bjuda på. Då passar det utmärkt med en Gibson’s Hugo Cocktail. Den är enkelt att göra, ..

Läs mer