HEM

Aktuellt

Nu kommer fjolårets glögg-succé tillbaka

I fjol sålde 9000 flaskor slut på några timmar. Nu släpps 2019 års upplaga av succéglöggen, Gin & Tonic Glöggen från Stockholms Bränneri – men med en ny smaktwist.
– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, säger Anna Wikner på Stockholms Bränneri.

Är du beredd den 13 november när Gin & Tonic Glöggen släpps på Systembolaget? Det är risk att den tar slut snabbt även i år. Årets glögg är framtagen i samarbete med Fruktstereo, som är med och driver ciderrevolutionen i Sverige. Det är en glögg baserad på hantverkscider och äppelmust från Fruktstereo tillsammans med gin och tonic från Stockholms Bränneri, uppkryddad med bland annat rönnbär, kardemumma, kanel och apelsin.

Cidern och musten är gjord av äpplen plockade på Solberga, en övergiven äppelträdgård i Skåne. Glöggen är framtagen för att serveras uppvärmd, gärna tillsammans med en kvist rosmarin och en torkad äppelskiva.

– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, våra 9 000 flaskor sålde slut på några timmar. Året upplaga är djupare med en härlig äppelton från Fruktstereos cider och must. Det känns fantastiskt att ta fram årets glögg tillsammans me Fruktstereo som är en av de främsta och härligaste inom branschen, säger Anna Wikner på Stockholms bränneri.

Stockholms Bränneri är Stockholms första destilleri sedan statliga Vin & Sprit lade ner sin produktion på Reimersholme. De producerar hantverksmässig gin i en gammal Jaguarverkstad mitt på östra Södermalm i Stockholm i deras sedan nyligen två pannor. Fruktstereo drivs av sommeliervännerna Karl Sjöström och Mikael Nypelius och har sakteliga börjat omförhandla ciderns position i krog-Sverige. Allt sker i liten skala med ambitionen att skapa dryck som speglar fruktens egen karaktär och växtplats.

Beställning görs från 10.00 den 13 november direkt på Systembolagets hemsida och kan levereras till samtliga systembolagsbutiker i Sverige.

AB Stockholm Bränneri Gin & Tonic Glögg
2019
AB Stockholm Bränneri Gin & Tonic Glögg
Doft: Mycket aromatisk doft med tydliga inslag av pomerans, enbär och klassiska julkryddor.

Smak: Smakrik glögg med tydliga julkryddor, enbär, vanilj, pomerans och en märkbar tonic-beska.

500 ml - 15% -
167 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Gör som oss och fira pepparkakans dag

Gör som oss och fira pepparkakans dag

Den 9 december infaller Pepparkakans dag och vi tänker fira med ädelost och goda drycker. Visste du att Pepparkakans dag alltid infaller på Annas namnsdag? Orsaken är att det var just Annas Pepparka..

Läs mer
Så fixar du julen – 8 viner att ge bort i julklapp

Så fixar du julen – 8 viner att ge bort i julklapp

Är det svårt att bestämma vilket vin du ska ge bort i jul? Det finns så mycket att välja på. Söker du rött, vitt eller rosé? Kanske en lyxig champagne? Den här listan har något av allt. Vi har samla..

Läs mer
12 saker du inte visste om glögg

12 saker du inte visste om glögg

Glögg är svenskarnas mest älskade vinterdryck. På några få månader . säljs över 2,5 miljoner liter glögg. Här är 12 roliga fakta om glögg som många inte känner till. 1. Redan de gamla grekerna och r..

Läs mer
Julklappsvin – vi tipsar om de bästa vinerna att ge ..

Julklappsvin – vi tipsar om de bästa vinerna att ge ..

Julklappsvin – nu när julen står framför dörren igen vill vi dela med oss av några träffsäkra julklappstips. Klappar som uppskattas på riktigt. Vi ger dig de bästa vinerna för julen 2022. Vin för de..

Läs mer
Julmat och vin? Jo, det går utmärkt!

Julmat och vin? Jo, det går utmärkt!

Enligt traditionen dricker svenskarna öl, julmust och en snaps till julmaten. Men det är många som tycker att ett glas vin smakar bättre till skinka, Jansson, lax och till och med sillen. Vi på Ving..

Läs mer
Glöggen där du slipper sötchocken

Glöggen där du slipper sötchocken

Glögg och bubbel på samma gång verkar vara vinterns melodi. Efter Blossas mousserande kommer nu Glöet Sparkling tillbaka. Med Glöet ska du kunna dricka mer än en liten kopp utan att få sötchock. Glö..

Läs mer