HEM

Aktuellt

Världens största champagneprovning

Vinguiden ska lördagen den 28 oktober göra ett försök i att sätta världsrekord i champagneprovning. Platsen är Stockholm Waterfront i centrala Stockholm.
– Det är en fantastiskt kul utmaning, säger Michael Anderquim på Vinguiden.

Svenska vinkonsumenters intresse vet inga gränser. Kunskapen är därefter enorm, vinprovningar hålls dagligen runt om i landet. Men nu kommer något alldeles extra. Det är Vinguiden som tänker sätta världsrekord i champagneprovning.

– Vi tänker hålla världens största champagneprovning den 28 oktober på Stockholm Waterfront. Det gällande rekordet är på 696 personer vid en provning i Varberg för snart två år sedan. Men det tänker vi slå, säger Michael Anderquim, promotion manager på Vinguiden.

För att ett världsrekord ska bli officiellt måste försöket först godkännas av Guinness World Records som också ska ha representanter på plats under världsrekordförsöket.

– De kommer att vara med den 28 oktober för att räkna antalet besökare och kontrollera att själva champagneprovningen genomförs korrekt, förklarar Michael Anderquim.

Provningsledare under världsrekordförsöket är Vinguidens Johan Franco Cereceda, en av Sveriges mest meriterade vinjournalister och vinutbildare. Under rekordförsöket kommer en Master Class om champagne att hållas inklusive en provning av champagner i tre olika stilar.


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Veuve Clicquot vintage-utgåva

Veuve Clicquot vintage-utgåva

”Ett universum av aromer och smaker”. – nu kommer vintagechampagne från Veuve Clicquot Skapad av druvor från de 17 finaste vinodlingarna. Här är vintagechampagnen som är en fullträ..

Läs mer
Bra, bättre, bästa champagnen

Bra, bättre, bästa champagnen

Champagne är det vindistrikt som har den högsta nivån när det kommer till kvalitet. Standarden som satts förpliktigar samtidigt. Men det klarar producenterna med råge, och gör hela tiden bättre och ..

Läs mer
Tio champagnefavoriter

Tio champagnefavoriter

Champagne heter bubblet från Champagne. Allt annat är mousserande, fast med olika namn. Alltså: Det finns champagne och så finns det övrigt bubbel. Det är också så många resonerar när det kommer til..

Läs mer
Cavaprovning med överraskande hög kvalitet

Cavaprovning med överraskande hög kvalitet

Ställ några av Spaniens bästa bubbelviner mot varandra i en provning, prata om den nya klassificeringen i Cava och succén är ett faktum. Vinguiden höll i lördags en mycket uppskattad Master Class me..

Läs mer
Köp exklusiva vinet – och få middag + hotellna..

Köp exklusiva vinet – och få middag + hotellna..

Château Mouton Rothschild från 1991, Château Lafite från 1995 och Château Haut Brion från 1996. Det är bara några av de viner som The Winery Hotel lägger ut till försäljning. – Vissa årgångar är jus..

Läs mer
Triss i toppviner från cavagigant

Triss i toppviner från cavagigant

Det är inte lätt att vara störst, att spela i en egen division. Som vinproducent blir man skeptiskt bemött, för inte kan väl volym också ge kvalitet? Jo det kan det, om man vill. Och det vill man på..

Läs mer