HEM

Aktuellt

French 75 – årets festligaste drink

Champagne är för många den ultimata drycken till nyår – men går det att göra bubbel ännu festligare? Javisst! Om du inte har provat en French 75 ännu är den ett riktigt kanonförslag på en drink att skåla in det nya året med.

Vad är en French 75?

Historien om French 75 tar sin början någon gång under första världskriget. Drinken sägs ha fått sitt namn efter den franska 75 mm-fältkanonen, på grund av likheten mellan drinkens skarpa smak och kanonens slagkraft.

Vanligtvis består en French 75 av gin, färskpressad citronjuice och sockerlag, som sedan toppas med champagne och serveras i flöjtglas. Tillsammans resulterar ginens kryddighet, den friska champagnen, citronsaftens syra och den söta sockerlagen i en uppfriskande och komplex cocktail. Det finns också versioner där cognac används istället för gin, vilket pekar på drinkens franska ursprung.

Drinken har sedan skapandet synts i diverse populärkulturella sammanhang vilket ytterligare har bidragit till dess klassikerstatus – bland annat dricks den i storfilmen Casablanca från 1942.

Klicka här för recept och en video på hur du blandar en riktigt bra French 75

Vill du ha fler recept, inspiration och trendspaningar från drinkvärlden? Bli medlem på vår nya systersajt Cocktailguiden och ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och nyheter först av alla. Välkommen!

Klicka här för att bli medlem på Cocktailguiden


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Nya lyxiga champagner med fyrverkeribox

Nya lyxiga champagner med fyrverkeribox

Här är den nya lyxiga presentboxen från Moët & Chandon för vinterns högtider. Champagnen Moët & Chandon Impérial Brut Limited Edition passar perfekt för både fester och jul- och nyårsfiran..

Läs mer
Sjung om studentens lyckliga dar!

Sjung om studentens lyckliga dar!

Nu dröjer det inte länge innan gatorna och torgen fylls av glädje, skratt och stolthet. Mitt i havet av sommarfina ungdomar med mössan på svaj trängs stolta föräldrar med varma glädjetårar längs kin..

Läs mer
Glöggen där du slipper sötchocken

Glöggen där du slipper sötchocken

Glögg och bubbel på samma gång verkar vara vinterns melodi. Efter Blossas mousserande kommer nu Glöet Sparkling tillbaka. Med Glöet ska du kunna dricka mer än en liten kopp utan att få sötchock. Glö..

Läs mer
Bästa champagnen på Systembolaget

Bästa champagnen på Systembolaget

Nu gäller att fylla på lagren inför jul och nyår. Och ska det beställas vin, är det lika bra att göra nu, så skumpan inte kommer försent. Vi tipsar om Systembolaget bästa champagne just nu. [product..

Läs mer
Världens största champagneprovning

Världens största champagneprovning

Vinguiden ska lördagen den 28 oktober göra ett försök i att sätta världsrekord i champagneprovning. Platsen är Stockholm Waterfront i centrala Stockholm. – Det är en fantastiskt kul utmaning, säger ..

Läs mer
Så mycket champagne dricks på Nobelfesten

Så mycket champagne dricks på Nobelfesten

När 1350 festsugna gäster sätter sig till bords på Nobelfesten går det åt några flaskor. Närmare bestämt 400 flaskor champagne och 450 flaskor vin. Men inte heller i år bjuds det på svenskt vin. Nob..

Läs mer