HEM

Aktuellt

5 inspirerande vinfilmer som alla borde se

För dig som älskar vin och film har vi här samlat en handfull fantastiska vinfilmer. På listan finns filmer som både lockar fram dina känslor och frestar smaklökarna. Passa på att njuta av vingårdar, passion, vänskap och äventyr. Upptäck vinets värld på ett nytt sätt – gärna med ett gott glas vin i handen!

1. Sideways (2004)

Sideways är en prisbelönt dramakomedi som tar oss med på en rolig och tankeväckande roadtrip genom Kaliforniens vindistrikt.
Följ med huvudpersonerna Miles och Jack på deras vinfyllda äventyr där de utforskar relationer, passionen för vin och jakten på lycka. Filmen visar på ett underbart sätt hur vin kan förändra livet och skapa oväntade vänskapsband.

2. A Good Year (2006)

A Good Year är en romantisk komedi som utspelar sig i de böljande vingårdarna i franska Provence.
Följ huvudpersonen Max som efter att ha förlorat sitt jobb återvänder till sin barndoms vingård och upptäcker både kärlek och en förnyad passion för vin. Filmen fångar den franska livsstilen, kärleken till naturen och vikten av att stanna upp och njuta av livets enkla nöjen.

3. A Year in Burgundy (2013)

A Year in Burgundy är en fängslande och visuellt vacker dokumentär som tar oss med på en resa genom de fyra årstiderna i Bourgogne, Frankrike.
Följ sju vingårdar som drivs av olika familjer när de kämpar med utmaningar, firar framgångar och skapar några av världens mest älskade viner. Filmen ger en intim inblick i vinproduktionens hantverk och den passion som drivs av generationer av vinmakare.

4. Wine Country (2019)

Wine Countryär en mysig och vinrusig komedi som tar dig med på en oförglömlig resa genom de böljande vingårdarna i Kalifornien.
En grupp kvinnor bestämmer sig för att göra en födelsedagsresa på ett unikt sätt – med en vinresa. De ger sig ut på vägarna och utforskar några av de mest kända vingårdarna i Napa Valley, med hopp om att återuppleva gamla minnen och skapa nya.

5. SOMM: Into the Bottle (2012)

SOMM: Into the Bottle är en fascinerande dokumentär som följer fyra vinkännare på deras resa för att bli sommelierer.
Filmen utforskar deras utbildning, utmaningarna de möter och deras passion för vin. En inspirerande berättelse som ger oss en djupare förståelse för vinets mysterier, för dess komplexitet och njutning samt hur det produceras och marknadsförs världen över.

 

Källor: https://www.imdb.com/


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Två vinböcker som måste finnas i din bokhylla

Två vinböcker som måste finnas i din bokhylla

Det finns en uppsjö av böcker om vin, men som svensk med ett vinintresse finns det två böcker som absolut borde finnas i din bokhylla. ”Svenskt vin: bland druvor och vingårdar”, Mattias ..

Läs mer
11 spännande vinnyheter på Systembolaget

11 spännande vinnyheter på Systembolaget

Nyheterna duggar tätt på Systembolaget inför hösten. Nu gör 69 nya drycker entré i det fasta sortimentet. Vad sägs om en liten burk vin för 29 kronor? Flera av de nya vinerna som släpptes 1 septemb..

Läs mer
Bus eller vin?

Bus eller vin?

Sugen på något skrämmande gott att dricka inför Halloween och Allhelgonahelgen? Vinguiden har kartlagt dryckerna med spöklikt tema som passar. Ett djävulsvin är bland det mest passande som finns ti..

Läs mer
Läsk 40 gånger sötare än vin – Nu blir det enk..

Läsk 40 gånger sötare än vin – Nu blir det enk..

Nu blir det lättare att hålla koll på sockerhalten i vin. I stället för att visa sockret i gram per liter kommer Systembolaget framöver att visa gram per 100 ml. De flesta viner innehåller en fyrtio..

Läs mer
Fånga våren med ett vindlätt vin

Fånga våren med ett vindlätt vin

Söndagen den 20 mars infaller den efterlängtade vårdagjämningen. Äntligen stiger solskivan över horisonten igen, så att dagarna blir längre än nätterna. Det är definitivt värt att fira! Här har vi v..

Läs mer
Vinerna med lite socker och låg alkoholhalt

Vinerna med lite socker och låg alkoholhalt

Vill man hålla nere kaloriintaget men ändå dricka ett glas vin till maten ibland skall man se upp för andelen socker i vinet och även alkoholhalten. Här kommer fyra tips på viner med lite socker och..

Läs mer