HEM

Aktuellt

Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén med Hola MZ lanseras nu Måns Zelmerlöw cava i en ståtlig Magnumflaska. Perfekt till vinterns festligheter! 

Måns Zelmerlöw är inte bara artist, programledare och vinnare av Eurovision Song Contest. Han är även passionerat vinintresserad. Så sent som i februari 2021 gav sig Måns in i vinbranschen och har sedan dess fått en given plats även på middagsbordet. Nu kan vi äntligen avnjuta Måns Zelmerlöws spanska cava i en ny tappning.

Spansk ekologisk cava i magnumflaska 

Detta ekologiska vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Alla mousserande viner från Hola MZ Cava är även veganska.

Cavan består av druvorna Xarel.lo, Macabeo och Parellada och har en klar ljus, gul färg. Den har en mycket fruktig, ren och intensiv doft med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus. I doften finns även en finstämd rostad och brödig ton som kommer från de 18 månader som Cavan har kontakt med sin jästfällning. Smaken är välbalanserad, frisk och aptitretande. Intensiva fruktiga toner hittas också med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus. Riklig mousse med ihållande bubblor.

De ekologiska Parellada-druvorna som används i cavan kommer från en liten platå uppe i bergen med en höjd på 500 meter över havet som kallas ”El Pla de Manlieu. Här består jordmånen av lerig jord på en bädd av kalksten vilket bidrar till cavans karaktär. 

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
Frisk fruktig smak av äpple, päron och citrus med en mild rostad och brödig ton. Rik mousse med ihållande bubblor. Avnjut Hola MZ Cava Magnum som en sällskapsdryck, eller med fördel till plockmat och chark eller till rätter av fisk eller skaldjur. 
1500 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
229 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Karl Fredrik Cava Organic – ett smakrikt vin t..

Karl Fredrik Cava Organic – ett smakrikt vin t..

Snart är våren här och vad passar inte bättre under varma och blomsterrika vårkvällar än ett glas välkyld cava? Den folkkäre trädgårdsprofilen och floristen Karl Fredrik Gustafsson lanserar nu sitt ..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Ny månad, nya viner på Systembolaget! Maj månad bjuder på fyndig årgångschampagne, burkbourgogne och seriös rosé. Listan uppdateras kontinuerligt under månaden så glöm inte att kolla in den då och d..

Läs mer
Kändisvinet som får ”fynd”-betyg

Kändisvinet som får ”fynd”-betyg

Jodå, kändisviner kan faktiskt få recensenter att jubla. Leif Mannerströms nya Côtes-du-Rhône har fått toppbetyg de senaste veckorna. ”Man riktigt glad när man upptäcker ett kändisvin, som int..

Läs mer
Kännarbubbel

Kännarbubbel

Lite så har det blivit, att champagnen Krug lovordas av de som i alla fall anser sig vara vinkännare. Men vi andra kan också älska bubblet. Oavsett pris. Och bli lite av vinsnobbar på köpet. Få varu..

Läs mer
Succé för Göteborgs jubileumscava

Succé för Göteborgs jubileumscava

Det började med 600 flaskor — sedan blev Göteborgs jubileumscava en jättesuccé och har nu sålt närmare 90 000 flaskor via 55 butiker i Västsverige. – Det är ju en görsnygg flaska som man blir glad o..

Läs mer
Down unders bubblande röda

Down unders bubblande röda

Ett av de mest egendomliga viner torde vara sparkling shiraz, Australiens märkliga röda, smakintensiva bubbel med sträv karaktär. Hur och till vad ska man med det till kan man undra. Australiens kan..

Läs mer