HEM

Aktuellt

Finns det någon glögg som jag därute?

Det kom en flaska för prov till redaktionen och ett brev med en förklaring av innehållet. Sällan har jag blivit MER nyfiken!!!

”Hej Vinguiden

Vi tvingades (tyvärr) göra glögg 2021 och jag tänkte kolla om ni ville prova en flaska? 

Glöggen med namnet ”Finns det någon glögg som jag därute?” är resultatet av ett misslyckande av episka proportioner. 2021 var ett utomordentligt dåligt år för våra franska Syrah-druvor som utsattes för hagel, frost, översvämning och röta. Den sämsta årgången på 50 år enligt vår odlare och det gick helt enkelt inte att göra gott vin av druvorna. Det fick bli glögg istället, vår första och förhoppningsvis sista. Billigt vitt socker, kryddor köpta på nätet, sprit från dunk – recept hittat hos den stora sökmotorn. Det är verkligen inte världens bästa glögg och den är fan inte billig men det är vår glögg. Hoppas du njuter av den trots allt. Lanseras på SB den 1 november för 259 kr.

Hälsningar från de ofrivilliga glöggmästarna i Gamlestan.

Kenneth Gustafsson”

Jag formligen slet upp paketet och hällde snabbt upp ett glas som provades enligt konstens alla regler. Jäklar så gott det var! De ofrivilliga glöggmakarna hade lyckats trots allt! 

Glöggen släpps i beställningssortiment den 1 november och jag är då en av de första som kommer att ställa mig i kö för att köpa en flaska (totalt finns det 4000 flaskor). 

Finns det någon glögg som jag därute? Starkvinsglögg
Finns det någon glögg som jag därute? Starkvinsglögg
Kryddig smak med sötma och tydliga inslag av stjärnanis, kryddnejlika, körsbär, kanel, bränt socker och pomerans.
750 ml - 14.5% - Sockerhalt 13.6 g per 100 ml
260 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Svenska vinundret slår rekord: ”En otrolig utvecklin..

Svenska vinundret slår rekord: ”En otrolig utvecklin..

Det svenska vinundret slår rekord. Från att ha varit en hobby har ett 50-tal professionella vingårdar på kort tid vuxit fram i Sverige. – Det är en otrolig utveckling vi ser just nu. Nya intressente..

Läs mer
Gin & tonic glöggen är här

Gin & tonic glöggen är här

Älskar du både glögg och gin och tonic? Här är den perfekta glöggen för dig? Swedish Tonic släpper en speciell Gin & Tonic-glögg. Årets stora trend är att släppa glögg med olika smakinfluenser...

Läs mer
Topplista: Bäst snaps till julbordet

Topplista: Bäst snaps till julbordet

För många är snaps en viktig del av julbordet och menar att det inte går att äta sin sill utan den. Att krydda sin egen snaps är i många hem en tradition med nästan heliga undertoner, medan andra fö..

Läs mer
Vin till julbordet

Vin till julbordet

Nu kommer årets högtid för alla som älskar mat, mycket mat. Men samtidigt den stora utmaningen för oss som också älskar vin. Hur kombinera vin till julmaten är en fråga som får oss att ligga sömnlös..

Läs mer
Världens exklusivaste glögg får uppföljare

Världens exklusivaste glögg får uppföljare

Förra julen lanserade Tegnér & Son världens mest exklusiva glögg – endast fem flaskor fanns att få tag på, värda 50 000 kronor styck. Den 27 oktober klockan 12:00 släpps uppföljaren Tegnér &..

Läs mer
En annorlunda jul med Glöet

En annorlunda jul med Glöet

Julen 2023 närmar sig och snart skall det drickas glögg i tid och otid. Ibland blir man kanske lite trött på glöggen och vill testa något nytt och spännande, något som kanske rent av bubblar men änd..

Läs mer