HEM

Aktuellt

Veckans drink: Barceló Imperial Porto Cask Rare Blends Collection

En av världens ledande romproducenter lanserar nu en extraordinär rom på den svenska marknaden. Barceló Imperial Porto Cask är ett resultat av det finaste urvalet av Barceló Imperial som mognat till sig på Tawny 10 portvinsfat.

Ron Barceló Srl är en av världens ledande romproducenter och har sin början år 1929 då spanjoren Julián Barceló begav sig till Dominikanska Republiken och grundande Barceló & Co med målet att tillverka världens bästa rom. 1974 överlämnade Julián Barceló ansvaret för företaget till sitt barnbarn Miquel, och några år senare startades tillverkningen av premiumromen Barceló Imperial.

Barceló Imperial Porto Cask har aldrig tidigare erbjudits på världsmarknaden, men finns nu tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment. 

Nyheten Barceló Imperial Porto Cask har liksom sina syskon Barceló Imperial och Imperial Onyx lagrats i 6-10 år på amerikanska ekfat. Avslutningsvis när blandningen är klar, lagras Porto Cask på äkta Tawny 10 portvinsfat under 12 månader för att ge den komplexitet som definierar denna sprudlande rom. Perfekt för dig som söker nya smakupplevelser!

Barceló är den första romtillverkaren som skapat en helt klimatneutral rom genom hela processen från sockerrör till färdig rom. Rommen är klimatneutral enligt den franska metoden Bilan Carbone ® och Barcelò driver även olika lokala klimatprojekt på Dominikanska republiken. Romen innehar även stämpeln för autentisk Karibisk rom ACR Marque – Authentic Caribbean Rum.

Barceló Imperial Porto Cask
Barceló Imperial Porto Cask
Färgen är en mix av sprudlande lila och bärnsten. Doften domineras av fikonkräm, vildfruktssylt och en subtil men ihållande ton av trä. Smaken har tydliga toner av engelsk smörkola och torkade körsbär. Silkeslen och söt i gommen med en lång, kvardröjande eftersmak. Den passar utmärkt till lagrade ostar, eleganta desserter, mörk choklad, pajer, torkad frukt, nötter och rött kött.
700 ml - 40% - Sockerhalt 2.3 g per 100 ml
499 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fira Kanelbullens dag – med succédrinkar

Fira Kanelbullens dag – med succédrinkar

Äntligen är det kanelbullens dag igen! Lagom till bulldagen kommer succélikören Minttu Cinnamon Bun tillbaka. För dig som vill bulla upp lite extra och bli lite på kanelen har vi det perfekta drinkr..

Läs mer
Tips: Så njuter du bäst av midsommarsnapsen

Tips: Så njuter du bäst av midsommarsnapsen

Först dans kring midsommarstången – och sen en snaps. Nu är tiden då vi håller hårt på traditionerna och tar fram den speciella drycken vid matbordet. Vi ger några tips på hur du får ut maxima..

Läs mer
Sex romdrinkar för höstfesten

Sex romdrinkar för höstfesten

Här är sex grymma romdrinkar du inte får missa, komponerade av sex prominenta bartenders vid lanseringen av den nya rommen Pacto Navio. Pacto Navio, en unik rom som är lagrad i tre månader på fransk..

Läs mer
Veckans drink: Anée Fine Calvados

Veckans drink: Anée Fine Calvados

Vem kan stå emot en riktigt god Calvados med smak lika stor som Normandie? Calvados Cuvée des Capucins har länge varit en riktig bästsäljare på Systembolaget och vi vågar nog kalla den för avecens a..

Läs mer
”En kärleksförklaring till Skottland”

”En kärleksförklaring till Skottland”

Några av de mest ikoniska single malt-whiskys som finns. Nu har de verkliga konnässörerna möjlighet att njuta av 15 världsunika malter i The Secret Speyside Collection. – Speyside har en otroligt ri..

Läs mer
No.1 – doldisen med stora ambitioner

No.1 – doldisen med stora ambitioner

För många som flugit eller handlat på bordershops är spritmärket No.1 kanske inte helt okänt. Men på den svenska hemmamarknaden har varumärket lyst med sin frånvaro – fram till för bara ett halvår s..

Läs mer