HEM

Aktuellt

Dryckerna som fångar den rätta sommarkänslan

Visst vore det trevligt att vara på en sommarö i skärgården och njut av friska, fruktiga och honungssöta drycker. En riktig idyll som man kan se framför sig. Från Sydafrika till Roslagen har vi valt ut några härliga alternativ som förgyller alla dagar, oavsett var du är någonstans.

Freixenet Carta Nevada
Freixenet Carta Nevada
Denna honungsfriska cava från Spanien kommer garanterat förgylla sommarminglet. Bubblet har en fruktig och söt smak med en bouquet av röda äpplen, honung och citrusskal. Passar mycket bra som sällskapsdryck.

Denna cava finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 89 kr.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
119 kr

Adelsö Bryggeri Generation IPA
Adelsö Bryggeri Generation IPA
Sommar, skärgård och öl går hand i hand. Upptäck Stockholms vackra skärgård med denna IPA från Adelsö i Ekerö kommun. Ölet har en maltig och besk smak av torkade aprikoser, ljus sirap, knäckebröd och apelsinskal.

Ölen finns i Systembolagets sortiment Lokalt & Småskaligt och kostar 24,90 kr.
330 ml - 6% -
28 kr

Roslagens Pale Ale
Roslagens Pale Ale
Även här finner du en smak av skärgård, närmare bestämt från Norrtälje kommun i charmiga Roslagen. Ölet har en fruktig smak av sirapslimpa, knäck, pomerans och smörkola. Drycken passar till mat men också som sällskapsdryck.

Ölen finns i Systembolagets sortiment Lokalt & Småskaligt och kostar 26,90 kr.
330 ml - 5.1% -
29.90 kr

Amarula Cream
Amarula Cream
En härligt somrig gräddlikör från Sydafrika, som passar som avec eller till desserter. Prova även att servera ett svalkande glas Amarula Cream med krossad is och färska bär på toppen. En god dessert blir det om du ringlar Amarula Cream över glass. Likören har en gräddig och söt smak av smörkola, vanilj och tropisk frukt.

Likören finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 119 kr.
700 ml - 17% - Sockerhalt 16.0 g per 100 ml
211 kr

Xanté Cognac & Pear
Xanté Cognac & Pear
Denna smarriga och krämiga likör har en smak av päron med inslag av cognac. Servera den som avec eller drinkingrediens. Prova att blanda Xanté Cognac & Pear med utspädd pärondryck från exempelvis Kiviks. Det blir en god och läskande sommardrink.

Likören finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 255 kr.
500 ml - 35% - Sockerhalt 15.6 g per 100 ml
276 kr

GodDryck Mousserande Äpplemust Alkoholfri
GodDryck Mousserande Äpplemust Alkoholfri
Denna alkoholfria äppelmust från Sverige har en söt och fruktig smak av gula och röda äpplen, kanel, honung, mandelmassa samt apelsin. Passar till vegetariskt men också som sällskapsdryck.

Äppelmusten finns i Systembolagets säsongssortiment och kostar 49 kr.
375 ml - 0% - Sockerhalt 10.3 g per 100 ml
53 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småsk..

Läs mer
Succén: Biljetterna snart slut till bubbel-mässan

Succén: Biljetterna snart slut till bubbel-mässan

Ett bubblande event med enbart mousserande vin. Den 7 mars är det premiär för Sparkling Stockholm på Stockholm Waterfront. Men om du vill gå på eventet bör du boka biljett snarast. – Den enda tid so..

Läs mer
Varför är champagne godare än annat bubbel?

Varför är champagne godare än annat bubbel?

Många anser att champagne är lite godare än annat bubbel, men vad är egentligen skillnaden? Vinvärlden jobbar ofta utifrån tre olika komponenter – druvval, tillverkningsmetod och den geografis..

Läs mer
Tipsen & prylarna som håller dig sval i värmen

Tipsen & prylarna som håller dig sval i värmen

Är du redo för sommaren och värmeböljan? Här är tipsen och prylarna som håller både dryck och huvud kallt. Få saker är lika härligt i värmen som en kall öl, drink eller ett glas kallt vin. Men det ..

Läs mer
10 udda fakta du inte visste om vin

10 udda fakta du inte visste om vin

Svenska folket har blivit ett vinälskande folk. Varje dag säljs över 745 000 liter vin på Systembolaget. Men visste du de här 10 sakerna om vin och vindruvor?  1. Vindruvor är den mest odlade frukte..

Läs mer
Det drack gästerna på Nobelfesten 2019

Det drack gästerna på Nobelfesten 2019

En Taittinger-champagne, ett italienskt rödvin och ett Eiswein från Österrike Dryckerna höll toppklass på Nobelbanketten 2019. Vi berättar mer om flaskorna – och vilka du kan beställa på Syste..

Läs mer