HEM

Aktuellt

Vinguiden öppnar vingård på Hötorgsskraporna

Vinguiden, som är en av Sveriges största kommersiella e-handelsplatser för dryck, öppnar en vingård på taket till Hötorgsskraporna i Stockholm. Målet är att producera både röda och vita viner, i mindre skala.

– Vi ser det här som en möjlighet att inte bara odla vin utan också få rankorna så nära solen som möjligt, vilket gör dem mer uthålliga. Därför valde vi Hötorgsskraporna, säger Monica Åhlund, CEO på Vinguiden.

Om projektet går som planerat och når sina produktionsmål tänker Vinguiden öppna fler vinodlingar på Sveriges högsta byggnader.

– Vi ser en enorm potential i byggnader som Kaknästornet, Turning Torso, The Point och Victoria Tower, säger Monica Åhlund.

Att odla och producera eget vin har länge varit på önskelistan för Schibsted-ägda Vinguiden.

– Vi är flera vinentusiaster här på kontoret som länge har velat ha egna rankor. Att då också kunna samarbeta med ikoniska byggnader för att göra detta möjligt är som korken i flaskan, säger Monica Åhlund.

Källa: förstaapril.se


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Kittlande vinnyheter från Öland och Rumänien

Kittlande vinnyheter från Öland och Rumänien

Mars är här – och vinnyheterna knoppar upp sig som vårblommor. Inte mindre än 65 spännande nya viner finns att botanisera bland. De exotiska vinländerna sticker ut lite extra – från ett ..

Läs mer
Jorden runt på 8 viner

Jorden runt på 8 viner

Många längtar efter att komma ut i världen och resa. Men covid-19-viruset reser hinder. Vilken tur då att du kan åka världen runt med hjälp av spännande viner. Häng med på en jorden runt-resa via 8 ..

Läs mer
Succén: norrländska viner på blåbär och lingon

Succén: norrländska viner på blåbär och lingon

De är envisa norrlänningar som vill visa världen att kvalitetsvin kan göras på blåbär och lingon. I år satsas det mer än någonsin i vineriet i Norsjö – 40.000 flaskor ska ut på marknaden. – De..

Läs mer
Viner som lyser upp mörka november

Viner som lyser upp mörka november

Mörkt, grått och en pandemi som håller oss i skräck. November 2020 är sannerligen tuff att ta sig igenom. Så låt oss visa några ljuspunkter denna mörka årstid – med att rekommendera några goda..

Läs mer
Så mycket champagne dricks på Nobelfesten

Så mycket champagne dricks på Nobelfesten

När 1350 festsugna gäster sätter sig till bords på Nobelfesten går det åt några flaskor. Närmare bestämt 400 flaskor champagne och 450 flaskor vin. Men inte heller i år bjuds det på svenskt vin. Nob..

Läs mer
”Vin, öl och pizza – då blir man 100 år&..

”Vin, öl och pizza – då blir man 100 år&..

Hur ska man fira sin 100:e födelsedag och vara i god form? Jane Kahler från USA har svaret: – Min favoritdryck har alltid varit vin och öl, och jag älskar pepperonipizza, säger hon. Amerikansk medi..

Läs mer