HEM

Aktuellt

Nu är det dags att damma av vinflaskan

Precis som många andra vinälskare har du säkert en flaska sparad till det där speciella tillfället. Problemet är att ju längre vi sparar vinet, desto svårare blir det att korka upp den. Men nu till helgen är det äntligen dags.

“Open that bottle night” är en dag som instiftades just för att öppna den där flaskan i hyllan som bara samlar damm. Bakom initiativet är makarna Dorothy J. Gaiter och John Brecher som båda är vinkolumnister på tidningen Wall Street Journal. Idén är att motivera oss till att bjuda in vänner man glidit ifrån, för att över en flaska vin prata gamla minnen och mysa i varandras sällskap. En riktigt rolig idé tycker vi på Vinguiden och hoppas att det slår igenom även här i Sverige.

Vilket vin ska du då välja för Open that bottle night?

Titta över din samling och välj ett vin som du sparat till ett speciellt tillfälle, men som aldrig blev av. Rött eller vitt spelar egentligen ingen roll, då den här kvällen handlar om att dela den med nära och kära. Så här i de tidiga efterdyningarna av pandemin kan det därför vara extra viktigt att uppmärksamma just den här dagen. Eller som Dorothy och John själva uttryckte det:

“Bra viner ska drickas medan fantastiska viner ska delas med andra. Så, njut av dessa viner tillsammans med vänner och familj för att skapa minnen som varar för alltid.”


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

3 spännande viner till svamp

3 spännande viner till svamp

Svampsäsongen är här! Äntligen kan vi njuta av fantastiska måltider tillagade med färska kantareller, soppar och champinjoner. Och visst smakar maten alltid lite extra gott när man själv tagit svamp..

Läs mer
5 tips för hur du bäst lagrar vin

5 tips för hur du bäst lagrar vin

För att få fram de bästa smakerna ur ett vin är det viktigt att det förvaras på rätt sätt. Här är fem saker att tänka på när du ska lagra ditt vin. 1. Är vinet redan färdiglagrat? Många gånger säljs..

Läs mer
Vinnarna i Sveriges största vintävling korade

Vinnarna i Sveriges största vintävling korade

Nu är vinnarna i den stora svenska vintävlingen Vinordic Wine Challenge 2021 korade. Årets tävling slog rekord med 1078 deltagande viner. De mest prisvärda vinerna i 12 kategorier korades – totalt d..

Läs mer
Paketen som gör succé på Fars Dag

Paketen som gör succé på Fars Dag

Fars Dag på söndag och du kanske redan har köpt något av det klassiska sakerna; som strumpor, slips eller en bok. Men varför inte ge pappa ett kluckande paket istället? Fars dag är en 90-årig svensk..

Läs mer
Stark tillväxt för dryckesbranschen – trots co..

Stark tillväxt för dryckesbranschen – trots co..

Allt fler i Sverige vill tillverka alkoholdrycker. Bara det senaste året har antalet producenter ökat med 114 stycken. – Det är fantastiskt roligt att de senaste årens starka entreprenörskap inom dr..

Läs mer
Fem tips på hur du ska förvara dina viner

Fem tips på hur du ska förvara dina viner

Intresset för vin växer i Sverige och allt fler gör större inköp för att kunna lagra sina favoriter i hemmet. Så hur ska du då förvara vinet för att det inte bara ska behålla utan även utveckla sin ..

Läs mer