HEM

Aktuellt

Veckans drink: Bombay Sapphire

Bombay Sapphire Premier cru murcian lemon – en ny premiumgin skapad som en hyllning till Murcia-regionen i Spanien och de fantastiska citrusfrukter som produceras där, samtidigt som den kastar ljus på de långvariga relationer Bombay Sapphire har skapat med sina dedikerade leverantörer och bönder.

Kärnan i denna utsökta gin utgörs av murciska Fino-citroner vars ljusa, eleganta smaktoner kompletteras av mandariner och söta navelapelsiner. Resultatet är en bittersöt men ändå balanserad smak som kan avnjutas av gin-fans världen över.

Bombay Sapphire Premier Cru står för absolut toppkvalitet vad gäller ingredienser, hantverk, hållbart ursprung och smak, och är perfekt för alla som vill få vilket tillfälle som helst att kännas speciellt, eller för alla som vill sätta guldkant på drinkblandandet hemma.

De murciska Fino-citronerna kommer från en enda skörd som får mogna till perfektion i medelhavssolen under vintermånaderna. Varje citron handplockas och handskalas när den är som mognast, för att säkerställa att citrusaromerna och smakerna är som mest intensiva.

Denna London Dry Gin innehåller inga konstgjorda smaker eller essenser, utan hämtar all sin smak enbart från frukterna och destillationsprocessen. Med sin högre alkoholhalt på 47% är Bombay Sapphire Premier Cru elegant men ändå djärv och pigg samtidigt som den förblir anmärkningsvärt len och raffinerad.

Bombay Sapphire Premier Cru
Bombay Sapphire Premier Cru
Ginen är doftmässigt mildare med en rikare fruktig marmelad-ton åt apelsin-hållet plus friska citron-glimtar. Runtom sötaktig marsipan och centralt enbär.

Smaken är oljig i starten som en Bombay Sapphire ska vara men också krämig av torkade apelsinskal och toner av citrusmarmelad.

700 ml - 47% -
429 kr

Vinguiden tipsar om två utsökta drinkar du kan göra med Bombay Sapphire:

Bombay Sapphire Premier Cru French 75

35 ml Bombay Sapphire Premier Cru Murcian Lemon
15 ml färskpressad citron
1 ½ tsk florsocker
75 ml kyld champagne
Isbitar
Citronskal till dekoration

Addera citronsaft och florsocker till en drinkmixer och rör runt tills att sockret har löst upp sig. Tillsätt Premier Cru och fyll upp med isbitar. Skaka shakern hårt och häll upp i ett flöjtglas.

Toppa med kyld champagne, rör runt försiktigt och avsluta med lite citronskal som dekoration.

Bombay Sapphire Premier Cru & Tonic

50 ml Bombay Sapphire Premier Cru Murcian Lemon
100 ml tonic vatten
Isbitar
Citronskal till dekoration

Blanda allt i ett glas, tillsätt isbitar och dekorera med lite citronskal.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Så blandar du drinken från sommarplågan

Så blandar du drinken från sommarplågan

Låten ”Sunnanvind” har blivit rena sommarplågan i år. Bandet Mares från Uppsala sjunger om Cava och Aperol och då kan det väl inte bli annat än succé? Faktum är att svenska sommarhitar ofta innehåll..

Läs mer
Så gör du Hannah Graafs nya Aurora-drink

Så gör du Hannah Graafs nya Aurora-drink

Nu kommer Hannah Graaf och Daniel Paris med sina egna drinkar hos Vau De Vill. Dessutom har stjärnkocken Erik Videgård komponerat en passande meny till drinkarna. Nu kan du dricka dem var du vill &#..

Läs mer
Gin – vad är det egentligen? Allt du behöver v..

Gin – vad är det egentligen? Allt du behöver v..

Gin är en av världens mest populära och kända spritsorter. Du känner säkert redan till drinkarna Tom Collins, Dry Martini och Gin & Tonic som alla har gin som ingredients. Idag är denna flera h..

Läs mer
Blanda GT som proffsen – så här gör du

Blanda GT som proffsen – så här gör du

Att njuta av en GT till och från är långt ifrån ovanligt, och många har dessutom letat sig fram till en smakkombination som just de gillar. Det kan vara allt från att ha i gurka och svartpeppar till..

Läs mer
Fira in Valborg med bubbel, hetta och mystik

Fira in Valborg med bubbel, hetta och mystik

Majbrasor, tända grillar, fyrverkerier och festliga studentupptåg är och kommer nog alltid vara förknippade med Valborg. Men det fanns en tid då eldar tändes som ett skydd mot vilda djur och mörka k..

Läs mer
Hernö gin – Europas mest prisbelönade destille..

Hernö gin – Europas mest prisbelönade destille..

Solen gassar då vi kör längst slingrande skogsvägar till den lilla byn Dala i Härnösand där vi finner Europas mest prisbelönta gindestilleri. Härnö Gin´s historia startade 2011 när Jon Hillgren åt..

Läs mer