HEM

Aktuellt

Strålande nyhet – buteljerat solsken från Italien

En strålande italiensk nyhet dyker upp lagom till vårens ankomst. Del Presidente Selvarossa har kallats buteljerat solsken från Apulien. Ett smakrikt men ändå sammetslent vin som passar perfekt till lasagne, pizza och antipasti.

Under ett helt decennium har Selvarossa Salice Salentino tjusat och blivit ett av de populäraste röda vinerna på flaska hos Systembolaget. Den solmogna stilen har gett vinet många anhängare och nu kommer äntligen en uppföljare.

Nytillskottet Del Presidente Selvarossa gör sin entré i Sverige den första mars. Den som gillar den solvarma stilen hos Selvarossa Salice Salentino kommer inte bli besviken på Del Presidente.

Vinet beskrivs som generös, elegant och omfamnande. Inte undra på när vinet kommer direkt från det soliga Apulien, Italiens berömda klack. Vinet är smakrikt och kraftfullt, men samtidigt sammetslent vin, med toner av solkyssta bär, kryddor, choklad, vanilj och ekfat.

Del Presidente Selvarossa passar till både fest och vardag med eller utan mat till. Det matchar perfekt med klassiker från det italienska köket som lasagne, spaghetti bolognese, pizza och antipasti. Vinet passar även bra till smakrikt grillat kött, kyckling eller grönsaker samt till grytor och mustiga långkok.

Druvorna Negroamaro och Malvasia trivs extra bra i den heta solen i södra Italien och med de svalkande vindarna som sveper in från medelhavet. Negroamarons färgstarka druvor ger vinet en djupröd och intensiv färg som bygger upp förväntningarna på smak och doft.

Bakom Del Presidente Selvarossa finns vinmakaren Angelo Maci. Angelo är VD för kooperativet Due Palme som grundades 1989 tillsammans med 1.000 vinodlande medlemmar. I en region där stolta traditioner och starka viljor är påtagligt närvarande har Angelo lyckats leda företaget och vinhantverket framåt med bravur och för det blivit flerfaldigt hyllad.

Han har enträget valt att satsa på lokala ursprung och druvor, som Negroamaro, och stått emot svängande trender och efterfrågan på andra druvor.

Del Presidente Selvarossa
2020
Del Presidente Selvarossa
Vinet är smakrikt och kraftfullt, men samtidigt sammetslent vin, med toner av solkyssta bär, kryddor, choklad, vanilj och ekfat.
750 ml - 14% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
61 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fem spännande vita viner från Piemonte

Fem spännande vita viner från Piemonte

Rött, rött och rött. Det är så vi ser Piemontes vinutbud. Men då glömmer vi mer än hälften av utbudet. Som är vitt. För här finns strålande vita viner. Visst är det så att vi föreställer oss ett kra..

Läs mer
Italien gör 6,3 miljarder flaskor vin i år

Italien gör 6,3 miljarder flaskor vin i år

Italien rapporterar om en minskning med uppemot 10 procent – men kvaliteten är bra. – Skörden kommer på grund av det galna sommarklimatet med afrikansk värme och dåligt väder att bli lite min..

Läs mer
Expertens knep: Häll upp Prosecco på rätt sätt

Expertens knep: Häll upp Prosecco på rätt sätt

Att skåla i ett glas Prosecco med vänner och familj är något av det bästa som finns. Men många häller upp den härliga drycken på helt fel sätt. Här är tipsen på hur du får bästa bubblorna och smake..

Läs mer
Ikoniska viner från vindistrikten i Toscana

Ikoniska viner från vindistrikten i Toscana

Bland orkidéer, olivträd, böljande kullar och vetefält som lyser som solen är Toscana mer än bara en fröjd för ögat. I sorlet av storslagen kulturhistoria är det imponerande landskapet också hemmapl..

Läs mer
Okända italienska bubblet – lika bra som champ..

Okända italienska bubblet – lika bra som champ..

Det är Italiens svar på champagne, men trots sin höga kvalitet är Franciacorta något okänt för oss i Sverige. Läs den spännande historien om bubblet som fler borde upptäcka. Franciacorta anses av må..

Läs mer
Svenska proseccon med det svåra namnet

Svenska proseccon med det svåra namnet

Kanske är det lite svårt att uttala. Men här är en ny svensk Prosecco med namnet AVAVAVINO. – Vänner i vinbranschen ville göra saker annorlunda, förklarar Emma Fallman på AVAVAV. Född i Italien och..

Läs mer