HEM

Aktuellt

Tipsen – så slipper du köa på Systembolaget

Beställ och handla vin, öl, sprit och glögg inför jul och nyår i tid.
Systembolaget manar kunderna till framförhållning för att slippa trängsel och minska smittorisken inför storhelgerna.
– Blir det för mycket trängsel kan man få vänta utanför butiken, säger Sofia Brännborn på Systembolagets presstjänst.

Inför jul och nyår uppmanas svenskarna att undvika trängseln i butiker i möjligaste mån och i stället e-handla, för att minska spridningen av covid-19. När det gäller Systembolaget kan det dock vara svårt, då alla hemleveranser börjar bli fullbokade. För de som beställer hemleverans nu kan Systembolaget inte garantera någon utkörning före jul.

Ordervaror går fortfarande att beställa och få till ditt lokala Systembolaget där du kan hämta dem, men det är inte garanterat att du får dem före helgerna. För den som bor på landet och har ett utlämningsställe är det redan för sent.

Systembolaget manar kunderna att planera inköpen och undvika tillfällen då det är trångt i butikerna. Blir det för många besökare kommer det stå kövärdar på gatan och slussa in kunder.

– Där vill vi råda kunder att planera in sina besök på Systembolaget. Beställ en tid både på veckan och på dagen. Gärna tidigt på dagen och tidigt på veckan. Sedan i våras har vi stått utanför butiken och slussat in kunder om det är högt tryck, säger Sofia Brännborn på Systembolaget.

Ett knep kan vara att slå upp din aktuella Systembutik på Google, där kan du enkelt se vilka tider som det brukar vara mycket folk i butiken. Har du möjlighet att gå på tider med mindre besökare underlättar det för alla.

Systembolaget uppmanar också att kunderna att komma ensamma till butiken för att det ska bli enklare att hålla avstånd. Om du är förberedd och vet vad du ska handla så kan besöket också gå fortare.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fem spännande viner på tillfälligt besök

Fem spännande viner på tillfälligt besök

En stilig fransman, en eldig spanjor och en spännande grek. Där har ni några av nyheterna i Systembolagets tillfälliga sortiment som släpps 27 mars. Vinguiden har valt ut fem viner från fem spännand..

Läs mer
Julklappsvin – vi tipsar om de bästa vinerna att ge ..

Julklappsvin – vi tipsar om de bästa vinerna att ge ..

Julklappsvin – nu när julen står framför dörren igen vill vi dela med oss av några träffsäkra julklappstips. Klappar som uppskattas på riktigt. Vi ger dig de bästa vinerna för julen 2022. Vin för de..

Läs mer
Läckra chokladglöggen från Italien gör comeback

Läckra chokladglöggen från Italien gör comeback

Chokladglöggen Lucia Choklad gör comeback på Systembolaget. Gjord på italienska viner och mörk choklad – en smakvinnare på många luciafester. Trött på den vanliga glöggen på din adventsfika el..

Läs mer
Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinst..

Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinst..

Systembolaget planerar att öppna en Vinstudio i Stockholm. Succén med Ölstudion i Göteborg har gett mersmak. – Om du tittar på hur Ölstudion ser ut, jämfört med en ”vanlig” butik med stort ölsortime..

Läs mer
En annorlunda jul med Glöet

En annorlunda jul med Glöet

Julen 2023 närmar sig och snart skall det drickas glögg i tid och otid. Ibland blir man kanske lite trött på glöggen och vill testa något nytt och spännande, något som kanske rent av bubblar men änd..

Läs mer
Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Här listar vi de bästa dryckerna till julbordet. Decembermörkret har smugit sig in i varenda liten vrå och julen står för dörren. Planerar du för ett traditionellt julbord på julafton? Låt oss hjälp..

Läs mer