HEM

Aktuellt

Konsumenter rasar mot Systembolagets beslut om trälådor

Systembolaget förbjöd trälådor 1 september. Det skapar oönskad merförsäljning, menade man från det statliga monopolet. Men nu rasar Sveriges vinkonsumenter.

– Uselt beslut av ett statligt monopol! är en av många kommentarer Vinguiden tagit del av.

Trälådan har varit ett populärt inslag för Sveriges vinkonsumenter under flera års tid. Många har velat köpa flera flaskor av ett vin och dessutom då fått en fin trälåda att ha vinerna i. Och som present har det varit enormt uppskattat.

Men denna möjlighet har Systembolaget nu sedan 1 september förbjudit. Slut på trälådor, helt enkelt.

Från det statliga monopolets sida menar man att leverantörer försökt manipulera en merförsäljning genom att erbjuda trälådor till dem som köper ett visst antal flaskor. Något som rimmar illa med Systembolagets uppgift.

Men nu rasar Sveriges vinkonsumenter.

Vinguiden har samlat några av kommentarerna:

– Maktfullkomligt och märkligt av ett monopol som tycks vilja bestämma allt!

– Extra snygga etiketter, eller flashigt formade flaskor, ska det också förbjudas?

– Hur kan man protesters mot Systemet i denna fråga!? Uselt beslut av ett statligt monopol!

– Tragiskt att höra då jag verkligen uppskattar dessa trälådor som ibland är som små konstverk!

– Då borde man förbjuda försäljning av boxvin då detta verkligen borde ha den effekten man lyfter fram gällande merförsäljning.

– Ett mycket dåligt beslut!


Läs mer om Systembolagets förbud av trälådor.

Men på Systembolaget menar man att man inte märkt av någon upprördhet över beslutet. Och att beslutet som det statliga monopolet tagit kvarstår.

– Vi har inte förbjudit trälådor överlag, utan bara när de används av fel anledning, med syftet att en artikel snabbt ska gå från beställningsvara till att kvala in i vårt ordinarie sortiment, säger Elina Yli- Torvi, pressansvarig på Systembolaget.


Johan Franco Cereceda

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småsk..

Läs mer
Småpartier 20 oktober

Småpartier 20 oktober

När Systembolaget nu lanserar småpartier fredagen den 20 oktober är det klassikerna och Gamla världen som står i centrum. Men visst smyger sig ett eller annat vin från Nya världen in. Vinguiden tips..

Läs mer
Hemkört överallt via Systembolaget

Hemkört överallt via Systembolaget

Snart kan du få ditt vin hemkört av Systembolaget. Ja, hem till dörren alltså. För nu får hela landet tillgång till Systemets leveransservice. Men för att fortsätta vara relevanta måste också System..

Läs mer
Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Nu på fredag den 8 september är det dags för lansering av viner under Systembolagets etikett småpartier. Och det är det ena lyxvinet efter det andra som nu finns tillgängligt. Dyrt, visst, men samti..

Läs mer
Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

De lokala påskölen är räddade – Systembolaget öppnar beställningarna av ”Lokalt & Småskaligt” igen efter en dags stängning. Beskedet var på väg att slå hårt mot många mindre ölbryggerier ..

Läs mer
Systembolagets öppettider under julen

Systembolagets öppettider under julen

Nu gäller att planera tiden rätt. Julbak, julbord, skinkan som ska griljeras. Och så ska det inhandlas dryck på det statliga monopolet. När systembutikerna nu har öppet… Visst är det bråda dagar inf..

Läs mer