HEM

Aktuellt

6 utsökta glögg att stoppa i varukorgen

Äntligen dags för glögg! Har du förberett årets viktigaste inköpslista? Det har vi. Efter noggrant urval har vi skrivit upp sex olika glöggar som vi gärna njuter av under hela december. Och visst tycker vi nog att det är lite härligt att den klassiska glöggsmaken får så stark konkurrens av många spännande, mer originella nyanser. Så, är du ute efter smaken av jul men vet ännu inte riktigt vad du ska köpa? Vi är ganska säkra på att du kommer ha stor nytta av vår lista.

1. Blossa Vinglögg 

Blossa Vinglögg
Blossa Vinglögg
B L O S S A, B L O S S A, B L O S S A, glöggen heter? Ja, den finns med i alla glögglistor, och det är inget märkvärdigt med det. Blossa har med sitt hemliga recept levererat glögg i närmare 150 år. Deras klassiska vinglögg är en kryddig, söt smakblandning med inslag av ingefära, mjuka russin, kryddnejlika, kanel och kardemumma. Ett måste att ha med i samlingen. Det här är en svensk jultradition.
750 ml - 10% - Sockerhalt 17.3 g per 100 ml
101 kr

2. Brännland Ember Äppelglögg

Brännland Ember Äppelglögg
2022
Brännland Ember Äppelglögg
Varför inte prova något nytt? Söt, frisk och kryddig glögg på en minst sagt annorlunda bas. Brännland Ember är resultatet av en norrländsk och skånsk mix av hela 5 olika sorters äpplen. Efter att musten först pressats, fryst och gosat till sig, har den sedan fått spontanjäsa till ett isvin kryddat med bjällerklang. Nejlika, kanel, anis, ingefära, muskot och vanilj. Så gott.
500 ml - 10.5% -
191 kr

3. Blossa Rosé

Blossa Rosé
Blossa Rosé
Önskar du något att dricka till dina kladdiga rocky roads? Svaret är Blossa Rosé. Glöggen som verkligen har hittat ett sätt att lyckas kombinera den klassiska, kryddiga smakupplevelsen med en touch av elegant sommarsötma. Rosévarianten är något torrare än Blossas original och bjuder utöver de karakteristiska glöggkryddorna även på smaken av förtrollande jordgubb samt nyfikna tranbär. Servera varm som kall.
750 ml - 10% - Sockerhalt 11.2 g per 100 ml
101 kr

4. Gin & Tonic Glögg

Gin & Tonic Glögg
Gin & Tonic Glögg
I ett julgult, prassligt paket gömmer sig goding nummer fyra. Gin & Tonic Glögg. Och här vågar vi påstå att producenten Swedish Tonic verkligen har lyckats att hitta en unik twist. Glöggen, baserad på tonicsirap och gin, rymmer krispiga julsmaker med en spännande, distinkt beska på toppen. Den här GT:n diggar nog även självaste tomtemor, så passa på att beställa två eller tre när du ändå håller på (så du har något att bjuda på). God jul.
500 ml - 12% - Sockerhalt 13.2 g per 100 ml
150 kr

5. Blossa 23 Gamla Stan

Blossa 23 Gamla Stan
Blossa 23 Gamla Stan
Blossas egen historia är gedigen. Och i år är det just den som fått inspirera årgångsglöggen. Jo, för det var nämligen i Gamla stan som den första flaskan tappades upp. Året var 1895. Blossa 23 bjuder utöver de sedan tidigare kända smakerna på (lyssna ordentligt nu) lekfull hallon och tropisk frukt. Trevligt och med en välbalanserad sötma, precis som i Gamla stan.
750 ml - 15% - Sockerhalt 13.1 g per 100 ml
142 kr

6. Tegnér & Son Extra fina Starkvinsglögg

Tegnér & Son Extra fina Starkvinsglögg
Tegnér & Son Extra fina Starkvinsglögg
Förra året lanserades den världsunika Grand Cru-glöggen från Tegnér & Son i endast fem exemplar. Nu släpps årgångsglöggen och uppföljaren ”Tegnér & Son Extra fina starkvinsglögg”. Årets exklusiva glögg är även i år smaksatt av Svenska Kocklandslaget och glöggbasen består av ett ekologiskt Valpolicella Ripasso-vin. Glöggen kommer även i en exklusiv förpackning – perfekt som gå-bort-present till glöggminglet!
750 ml - 15% - Sockerhalt 11.0 g per 100 ml
252 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vem får Svenska Kocklandslaget enda flaska glögg?

Vem får Svenska Kocklandslaget enda flaska glögg?

Vem som helst kan krydda upp ett vin och kalla det glögg, men när Svenska Kocklandslaget ger sig på att göra glögg kan du vara säker på att det blir något alldeles extra. Med ett noggrant utvalt Gra..

Läs mer
Adventskalendrar med vin som gör succé

Adventskalendrar med vin som gör succé

Vill du ersätta choklad med vin i julhelgerna? Vad sägs om en adventskalender laddad med 24 flaskor gott vin? Njut av bilderna och imponeras av vinproducenternas påhittighet. Vi är många vuxna som o..

Läs mer
Premiär i dag: Blossas julglögg med Hawaii-smak

Premiär i dag: Blossas julglögg med Hawaii-smak

Glögg är bland det svenskaste som finns. Men Blossa hämtar inspiration till årets glögg ända från Hawaii. Blossa 19 Aloha smakar passionsfrukt och hibiskusblomma. I år har Blossa åkt långt med tomte..

Läs mer
Finns det någon glögg som jag därute?

Finns det någon glögg som jag därute?

Det kom en flaska för prov till redaktionen och ett brev med en förklaring av innehållet. Sällan har jag blivit MER nyfiken!!! ”Hej Vinguiden Vi tvingades (tyvärr) göra glögg 2021 och jag tänk..

Läs mer
Tävla & vinn en natt i juliga Rum 24 på Hotell ..

Tävla & vinn en natt i juliga Rum 24 på Hotell ..

Nu har du chansen att tävla om en natt i Blossas Rum 24 på Hotell Haymarket by Scandic i Stockholm. Rummet är julpyntat från golv till tak och du kan njuta av julfilmer och julmusik ihop med glöggen..

Läs mer
Julmat och vin? Jo, det går utmärkt!

Julmat och vin? Jo, det går utmärkt!

Enligt traditionen dricker svenskarna öl, julmust och en snaps till julmaten. Men det är många som tycker att ett glas vin smakar bättre till skinka, Jansson, lax och till och med sillen. Vi på Ving..

Läs mer