HEM

Aktuellt

Fira presidentvalet – med Biden-vin eller Trump-whisky

Nu går USA till val för att utse landets näste president: Donald Trump eller Joe Biden. Om du vill fira näste ledare med ett glas har vi tipsen här: ett kaliforniskt vin för dig som gillar Joe Biden – eller ett glas sydstatswhisky för dig som vill se Trump i ytterligare fyra år i Vita Huset.

De första vallokalerna stänger vid midnatt svensk tid och de flesta tror att det kommer att bli ett väldigt jämnt val. Alla siffrorna pekar på ett jämnt lopp mellan den republikanske presidenten Donald Trump och hans demokratiska utmanare Joe Biden. Över 98 miljoner amerikaner har redan lagt sin röst i presidentvalet – en siffra som motsvarar ungefär 70 procent av det senaste valdeltagandet.

Alla vet att New York och Kalifornien röstar på Biden i natt. Det är lika självklart som att till exempel Oklahoma, Wyoming och Georgia röstar på Trump. Georgia har inte röstat på Demokraterna sedan 1992, och demokratiska presidentkandidater brukar inte ens bry sig om att hålla valmöten här.

Så om du gillar Joe Biden – varför inte fira med något kaliforniskt (och demokratiskt) vin? Eller så kan du stilla nerverna med ett litet glas vin om du planerar att följa valvakan i natt.

Här är några tips:

McManis Petite Sirah
2022
McManis Petite Sirah
Ett rödvin med fruktig smak och inslag av björnbär, blåbär, plommon, vanilj, choklad, kaffe och kryddor.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
119 kr

Daytripper Cabernet Sauvignon
2019
Daytripper Cabernet Sauvignon
Ett rödvin från San Joaquin County i Kalifonien på druvorna Cabernet sauvignon, Petite Sirah och Cabernet Franc – och resultatet sägs vara fantastiskt gott: inslag av svarta vinbär, viol, blåbär, mynta, svartpeppar, kaffe och vanilj.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
71 kr

Hur ska Donald Trump-anhängare fira om han vinner? Tja, eftersom han har starka sympatier i sydstaterna så varför inte satsa på en Jack Daniels whisky från Tennessee eller en IPA från Florida?

Här är några tips:

Jack Daniel's
Jack Daniel's
I mörkaste Tennessee i Lynchburg County ligger Jack Daniel’s destilleri. Det är ett konservativt område och historisk mark – och här har Trump många sympatisörer.
700 ml - 40% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
340 kr

Florida Man Cigar City Brewing
Florida Man Cigar City Brewing
Eller varför inte en Florida Man Double IPA? Florida är trots allt delstaten som kan avgöra hela presidentvalet, eftersom delstaten i sydost är en s k ”swing state”, där utfallet är väldigt osäkert.
355 ml - 8.5% -
27.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Världens största vinmarknad

Världens största vinmarknad

USA är världens största vinmarknad. Men vägen dit har inte varit problemfri. Spritförbud, ointresse kring vin och en matkultur som inte alltid rimmat väl med vinintag har stört. Tills nu. Det är ida..

Läs mer
Podd: Fantastiska Kalifornien

Podd: Fantastiska Kalifornien

Inte bara Chardonnay och Zinfandel, utan en mångfald av spännande druvor som ger fina viner.

Läs mer
Hetaste trenden från USA – nu till Systembolag..

Hetaste trenden från USA – nu till Systembolag..

Låg halt av socker, kolhydrater och alkohol. Hard Seltzer är drycken som gjort stor succé i USA. – Men vi har sett en stor efterfrågan för den här produkten hos våra svenska konsumenter, säger Malen..

Läs mer
Kaliforniska toppviner

Kaliforniska toppviner

Kalifornien har på mycket kort tid etablerat sig som ett av världens främsta vinområden, och om vi dessutom djupdyker i områden som Napa Valley, Monterey, Sonoma County och Paso Robles vet vi att vi..

Läs mer
3 vintips till streamade serier

3 vintips till streamade serier

Våren 2020 har Vinguiden, som många andra, blivit tvingad att söka förströelse hos digitala streaming-tjänster såsom Netflix, HBO och C More mer flera. Det finns fler bra serier som innehåller scene..

Läs mer
Här kan du beställa Prosecco och valpgos

Här kan du beställa Prosecco och valpgos

Tänk att få dricka Prosecco och gosa med hundvalpar samtidigt. Nu kan du beställa 10 hundvalpar och en flaska bubbel på Kimpton Hotel Moncaco i Denver. Kritiker har dock beskyllt hotellet för djurpl..

Läs mer