HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Eleganta vinet som snabbt blivit populärt

Här är det vita eleganta vinet som hyllas av Vinguidens användare. Irony Chardonnay 2017 bjuder på flirtiga toner av citrus, honung, färsk ananas och apelsin, medelfylligt med frisk syra och en fin eftersmak av äpple och en lätt touch av vanilj.
– Ett kanonvin som passar bra till torskrygg, säger Vinguiden-användaren Owe.

I somras lanserades Irony Chardonnay från Irony Wine Cellars från hållbart odlade vingårdar i Monterey, Kalifornien på Systembolaget. Och många har snabbt tagit vinet till sina hjärtan. Två tredjedelar av vinet är lagrat på små franska ekfat i 6-9 månader och en tredjedel är lagrat på ståltank. Servera Irony Chardonnay väl . kyld till en fräsch caesarsallad, grillad fisk och skaldjur, vegetariska rätter eller milda kittostar.

Vinet får fina recensioner av användarna på Vinguiden som ger det snittbetyget 4,4 av 5 möjliga.

– Smakrikt, fat, amerikanskt = Toppen! skriver användaren Karin.

Irony Wine Cellars har specialiserat sig på personliga viner från kustnära vingårdar i Kalifornien med hårda hållbarhetskrav. Deras vingård i San Bernabe är till exempel certifierad enligt ”Certified California Sustainable Winegrowing Program”. Certifieringen kontrollerar ett flertal faktorer i produktionskedjan och ställer höga krav på allt från hushållning av vattenresurser, återvinning till hur man skapar ett naturligt ekosystem för odling och produktion på vingården.

Doft: Aromatiskt vin med toner av tropisk frukt, vanilj, honung och fat.

Smak: Smakrikt vin med tydliga toner av fat och smör som ackompanjeras av tropisk frukt, grapefrukt, apelsin och vanilj.

750 ml - 14.5% -
139 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa