HEM

Aktuellt

Mousserande te – nya spännande innovationen

En prisbelönt sommelier fick en vision om att skapa världens bästa ekologiska alkoholfria dryck. Det unika resultatet ser du här: ett mousserande te.
– Copenhagen Sparkling Tea BLÅ bygger på nordisk innovation i kombination med den asiatiska tekulturen, förklarar Terese Djulstedt på Clarette Wines.

Copenhagen Sparkling Tea Company grundades för bara tre år sedan av den prisbelönta sommelieren, Jacob Kocemba. Han ville skapa en komplett vinmeny på Michelin-restaurangen Herman, och började experimentera med smakerna av högkvalitativa teer. Och vips – experimenten resulterade i en helt ny dryckeskategori. Nu finns teet Copenhagen Sparkling Tea i fyra olika versioner: BLÅ, RØD, GRØN och VINTER. Den blå smaken kan du nu köpa på Systembolaget, lagom tills drycken slagit igenom rejält.

– Ryktet om den nya drycken har spridit sig snabbt världen över, och den finns nu att njutas i mer än 16 länder på ett antal hotell och restauranger, och ett 40-tal Michelin-restauranger, säger Terese Djulstedt på Clarette Wines.

Sparkling Tea BLÅ består av ett urval av 13 ekologiska tesorter. Drycken har en blommig doft av jasmin och kvitten (äppel- eller päronliknande frukt). Smaken är djup och komplex där första intrycket är friskt och livligt med inslag av kamomill och vitt te träder, följt av noggrant utvalda svarta teer, som säkerställer ett djup och rundar
av avslutet. Därför anses det alkoholfria teet vara en perfekt aperitif, men kan serveras även till asiatiskt inspirerad mat och de mesta desserter.

Den internationellt uppmärksammade konditorn, Torben Bang, kombinerar gärna denna dryck med deras franska macarons. Jasminen förhöjer smaken i dessa söta bakverk samtidigt som drycken balanserar upplevelsen med en naturlig syra.

Det mousserande teet produceras i små volymer för att garantera hög kvalitet och hållbarhet

– smaken extraheras och finjusteras vid olika temperaturer och infusionstider, där precision är nyckeln. Några minuter eller grader extra kan ha en väsentlig inverkan på resultatet. Bubblorna som finns i en flaska mousserande te fångas in under ett specifikt tryck för att säkerställa att de kompletterar och inte överväger den fina smaken.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Sjung om studentens lyckliga dar!

Sjung om studentens lyckliga dar!

Nu dröjer det inte länge innan gatorna och torgen fylls av glädje, skratt och stolthet. Mitt i havet av sommarfina ungdomar med mössan på svaj trängs stolta föräldrar med varma glädjetårar längs kin..

Läs mer
Godis-bubblet som gjort succé i Sverige

Godis-bubblet som gjort succé i Sverige

Ice Pear Skumpa och Crushed Pineapple Skumpa gjorde succé förra sommaren. Nu är ”godis-bubblet” tillbaka i Systembolagets fasta sortiment. – Mousserande viner med smak är något som växer..

Läs mer
Varför är champagne godare än annat bubbel?

Varför är champagne godare än annat bubbel?

Många anser att champagne är lite godare än annat bubbel, men vad är egentligen skillnaden? Vinvärlden jobbar ofta utifrån tre olika komponenter – druvval, tillverkningsmetod och den geografis..

Läs mer
Kännarbubbel

Kännarbubbel

Lite så har det blivit, att champagnen Krug lovordas av de som i alla fall anser sig vara vinkännare. Men vi andra kan också älska bubblet. Oavsett pris. Och bli lite av vinsnobbar på köpet. Få varu..

Läs mer
Mest populära bubbel 2022 – topplistan är här!

Mest populära bubbel 2022 – topplistan är här!

Mest populära bubbel under 2022 – vilka var de egentligen? Det är ingen tvekan om saken. De mest populära mousserande vinerna 2022 kan egentligen sammanfattas med tre ord – cava, Måns och prisvänlig..

Läs mer
Så blandar du drinken från sommarplågan

Så blandar du drinken från sommarplågan

Låten ”Sunnanvind” har blivit rena sommarplågan i år. Bandet Mares från Uppsala sjunger om Cava och Aperol och då kan det väl inte bli annat än succé? Faktum är att svenska sommarhitar ofta innehåll..

Läs mer