HEM

Aktuellt

Här är nya svenska drycken: Gin & tonic-snapsen

Vad händer om man mixar en gin & tonic med snaps? Man får en helt ny svensk produkt! Nu kommer företaget Swedish Tonic med den spännande blandningen lagom till sommaren.
– Vi har skapat vår tolkning på hur svensk hantverkstonic funkar tillsammans med en av våra roligaste traditioner – snapsen & snapsvisan, säger Anton Askenström, Co-founder på Swedish Tonic.

Swedish Tonic har tidigare experimenterat med svenska klassiker – det resulterade i både G&T-semlan och G&T-glöggen. Båda blev succé, och sålde slut snabbt. Nu har det blivit dags för nästa spännande lansering, en modern kombo av två traditionella drycker med anrik historia; gin & tonic och snaps. Namnet är ”G&T-snaps”, och har en tydlig smak av gin & tonic, fläderblom samt underliggande toner av citrus och rabarber.

– Snapsen som är perfekt för sommarens små sammankomster kommer både som 38% stark och alkoholfri, förklarar Swedish Tonic.

Snapsens traditioner har anor från 1850-talet, då man även började sjunga ”Helan går”, vår mest populära snapsvisa. Detta har Pond Design, som utformat designen plockat upp i både namngivning, illustration och storytelling kring designen.

– Att få skapa vår tolkning på hur svensk hantverkstonic funkar tillsammans med en av våra roligaste traditioner – snapsen & snapsvisan – känns stort! Speciellt eftersom vi även tagit fram Sveriges första alkoholfria G&T-snaps, säger Anton Askenström, Co-founder på Swedish Tonic.

Snapsen släpps alltså även i en alkoholfri variant ”för att alla ska ha rätt att sjunga med i snapsvisorna, oavsett om man dricker alkohol eller inte”, som Swedish Tonic skriver.

Swedish Tonic Gin & Tonic snaps
Swedish Tonic Gin & Tonic snaps
Tydlig beska och syrlighet, aromatiska fläderblom och enbär, antydan av sötma, aggressivt alkoholriv. Toner av fläderblom, enbär, kinabark, rabarber och citrus.
500 ml - 38% -
299 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Gin – vad är det egentligen? Allt du behöver v..

Gin – vad är det egentligen? Allt du behöver v..

Gin är en av världens mest populära och kända spritsorter. Du känner säkert redan till drinkarna Tom Collins, Dry Martini och Gin & Tonic som alla har gin som ingredients. Idag är denna flera h..

Läs mer
Veckans drink: Bombay Sapphire

Veckans drink: Bombay Sapphire

Bombay Sapphire Premier cru murcian lemon – en ny premiumgin skapad som en hyllning till Murcia-regionen i Spanien och de fantastiska citrusfrukter som produceras där, samtidigt som den kastar ljus ..

Läs mer
Vinguiden besöker Stockholms Bränneri

Vinguiden besöker Stockholms Bränneri

En historia vi länge varit nyfikna på är den om Stockholms Bränneri. Ni har säkert sett de oerhört vackra ginflaskorna som sedan några år tillbaka pryder hyllorna på Systembolaget. Vi tog tag i sake..

Läs mer
Så blandar du en perfekt gin & tonic

Så blandar du en perfekt gin & tonic

Tänka sig – det finns en internationell dag enbart för gin & tonic: den 9 april kommer det blandas och drickas extra mycket i världens hem och i de barer som vågar ha öppet trots coronaep..

Läs mer
James Bonds bilmärke satsar på alkohol

James Bonds bilmärke satsar på alkohol

Sugen på en Aston Martin-drink? Snart kommer du att kunna dricka högklassig alkohol med det brittiska bilmärket på flaskor. James Bond, agent 007, har två tydliga kännetecken under sina drygt 50 år ..

Läs mer
”Spriten tar inte död på coronaviruset”

”Spriten tar inte död på coronaviruset”

Vodka, whisky och gin fungerar inte som handsprit. Systembolaget går nu ut och informerar kunderna om att deras starkvaror inte tar död på coronaviruset. – Den har inte tillräckligt hög alkoholhalt ..

Läs mer