HEM

Aktuellt

Hunden som levererar vin till hemmen

I coronakris och krav på social distansering avstår många äldre att gå ut och handla. En vinbutik i Maryland, USA, ville lösa problemet med annorlunda hemleverans av vin.
– Våra kunder älskar boxern Soda Pup, som fraktar flaskorna, säger butikens ägare Lori Yata.

Den 11-åriga boxer Soda Pup har fått stor uppmärksamhet i amerikansk media de senaste dagarna. TV-team har följt den lugna hunden när han bär på sin speciella väska, som har plats för två vinflaskor. Soda Pup har i princip växt upp i den lilla vinbutiken Stone House Urban Winery och har i många år charmat kunder som kommit för att handla vin.

Men så kom coronaepidemin till USA och allt ställdes på ända. De äldre har isolerat sig i sina hem och många har fått svårt att ta sig ett glas vin till maten. Det insåg ägaren av den lilla vinbutiken och matte till boxer Soda Pup. Så Lori Yata tänkte ”då får vi komma hem med vin till kunderna i stället”. Lösningen blev den lydiga och lugna boxern, som utrustades med en specialgjord väska med plats för två flaskor – fler flaskor hade nog blivit för tungt att bära för honom.

– Innan coronakrisen hade vi så många kunder som kom för att klappa Soda Pup, ta ett glas på golvet bredvid honom eller till och med ta honom på en promenad, säger Lori Yata. Nu får kunderna träffa honom – och dessutom få hem vin på ett säkert sätt.

Faktum är att nyheten om att en söt boxer kommer till dörren med vin har blivit ett ekonomiskt lyft för den lilla vinbutiken. Folk som bor miltals bort hör av sig och ber om att få hundbesök.

Amerikanska hälsomyndigheter råder de som är smittade av covid-19 att för säkerhets skull hålla sig borta även från husdjur, men USA:s veterinärförbund menar att alla som är friska kan fortsätta klappa hundar, även de som kommer med vinflaskor. Däremot bör man tvätta händerna efter kontakt med djur.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Succén: norrländska viner på blåbär och lingon

Succén: norrländska viner på blåbär och lingon

De är envisa norrlänningar som vill visa världen att kvalitetsvin kan göras på blåbär och lingon. I år satsas det mer än någonsin i vineriet i Norsjö – 40.000 flaskor ska ut på marknaden. – De..

Läs mer
Apelsinjuice mer än 20 gånger sötare än vin

Apelsinjuice mer än 20 gånger sötare än vin

Så här i början av året är det många som vill leva lite hälsosammare. Visste du att de flesta viner innehåller mindre än en tjugondel av det socker som finns i apelsinjuice och läsk? Dessutom finns ..

Läs mer
Läskigt gott till Hallo-vin

Läskigt gott till Hallo-vin

Bus eller vin? Ladda upp för Halloween med läskigt goda drycker. Några riktigt spöklika sorter lyfter helgen till nya höjder. Fler och fler firar Halloween i Sverige. Men viss förvirring tycks råda ..

Läs mer
Stjärnkocken: ”Passa på att äta och dricka lite extr..

Stjärnkocken: ”Passa på att äta och dricka lite extr..

Stjärnkocken Malin Söderström hoppas på ljusare tider nu när restriktionerna lättar. Från den första juni får du vara kvar på restaurangerna till klockan 22:30. – Det är så många som är lyckliga öve..

Läs mer
Fira kärleken med ett alla hjärtans dag-vin

Fira kärleken med ett alla hjärtans dag-vin

Vad brukar du dricka för alla hjärtans dag-vin? Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg, och det ska så klart firas. Vi har valt ut sju goda och snygga flaskor som du kan överraska personen i dit..

Läs mer
Tomte-vinet skapades efter sagostunder

Tomte-vinet skapades efter sagostunder

Nu släpps det perfekta julvinet – en Barolo med en tomte på etiketten. Bakom tomten finns en godnattsaga som berättats på vingården i generationer. – Tomten ses köra över gårdsplanen i en vagn..

Läs mer