HEM

Aktuellt

Svenska Ida bakom årets vackraste etikett

Naturens skönhet och blomsterprakt – det är vad modeskaparen Ida Ida Sjöstedt hade för ögonen när hon skapade etiketten till franska rosévinet Berne Grande Récolte.
– Jag ville skapa perfekt harmoni mellan etiketten och innehållet och utgick från blomsterprintet som stämmer överens med min bild av naturens estetik i Provence – en plats som jag än så länge endast besökt i fantasin, säger Ida Sjöstedt, grundare och designer av Ida

Tillsammans med modeskaparen Ida Sjöstedt lanserar Arvid Nordquist en limiterad utgåva av det franska rosévinet Berne Grande Récolte, som släpps i slutet av april på Systembolaget. Etiketten ska föra tankarna till naturens skönhet och blomsterprakt och mönstret föreställer en överdimensionerad blombukett i jordigt blekta nyanser, med inslag av pionrött och oliv, tillsammans med ljusa rosor.

– I min kommande kollektion har jag inspirerats av naturens skönhet, en blomstrande sommaräng, en solnedgång och den krusade, glittrande vattenytan på en sjö, är alla exempel på perfektion där allt är skapat i total harmoni. Samma tankar använde jag i samarbetet med Grande Récolte. Jag ville skapa perfekt harmoni mellan etiketten och innehållet och utgick från blomsterprintet som stämmer överens med min bild av naturens estetik i Provence – en plats som jag än så länge endast besökt i fantasin, säger Ida Sjöstedt, grundare och designer av Ida Sjöstedt.

Berne Grande Récolte är ett rosévin med ungdomlig doft och en bärig, frisk smak med inslag av röda vinbär, jordgubbar, färska örter, smultron och grapefrukt. Vinet har en välbalanserad syra med lång eftersmak och passar både till måltider som sallad, fisk eller kyckling, likväl som aperitif och sällskapsdryck.

Château de Berne vingårdar grundades i mitten av 1700-talet. Idag omfattar egendomen cirka 292 hektar vinodlingar. Odlingsområde: Côtes de Provence är en utspridd appellation, med odlingar som sträcker sig från utkanterna av Marseille till vingårdarna i Villars-sur-Var norr om Nice.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

Var med och fira Spaniens nationaldag den 12 oktober med våra spännande dryckestips. Fem goda tips som alla klär i rött. Fiesta Nacional de España! I Madrid överfylls gatorna snart av förväntansfull..

Läs mer
Vårens stora guide till årets roséviner

Vårens stora guide till årets roséviner

Om vi säger sol, bad och ljusa nätter, vilket vin tänker du på då? Rosévin såklart! I denna guide får du koll på inte mindre än 15 olika roséviner som förgyller sommaren. [product] 131389 |Det här f..

Läs mer
Webb-TV: Färgstark rosé från Tavel

Webb-TV: Färgstark rosé från Tavel

Laxrosa rosé från Provence är bekant, men det här är någonting annat. Vinguidens resa till Rhône tog oss bland annat till Tavel, ett riktigt rosédistrikt, men med en helt annat produkt än den Proven..

Läs mer
Kända poddsystrarna lanserar eget rosévin

Kända poddsystrarna lanserar eget rosévin

Rosévin blir allt populärare och många förknippar det med vår och sommar. Nu kommer ett nytillskottet Golden Year Rosé från kända poddsystrarna Hannah Widell och Amanda Schulman. – Vi har prov..

Läs mer
Pitt och Jolie slåss om vingården Miraval

Pitt och Jolie slåss om vingården Miraval

Deras Miraval-viner hyllas och får höga betyg i hela världen. Och de har kunnat enas om delad vårdnad för barnen efter skilsmässan. Men vingården Chäteau Miraval, värd över en miljard miljoner, bråk..

Läs mer
Kocken & Vinet: Rosévin året om?

Kocken & Vinet: Rosévin året om?

Mattias Larsson på jakt efter menyn till rosa vin i alla väder.

Läs mer