HEM

Aktuellt

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar sig

De lokala påskölen är räddade – Systembolaget öppnar beställningarna av ”Lokalt & Småskaligt” igen efter en dags stängning. Beskedet var på väg att slå hårt mot många mindre ölbryggerier och producenter – som redan tappat sin restaurangförsäljning.
– Vi gläds åt att även fortsatt kunna erbjuda Lokalt & Småskaligt fullt ut, men vår leveranskapacitet kan komma att påverkas framåt, meddelar Systembolaget på hemsidan.

Även Systembolaget har påverkats av coronakrisen och dragit ner på sina öppettider samt stängde på måndagen sortimentent ”Lokalt & Småskaligt” från beställning. Men stängningen blev kortvarig. Redan på tisdagen öppnade Systembolaget för beställning igen – så nu är det återigen möjligt att beställa lokala och hantverksmässigt producerade drycker, främst gäller det öl från mindre lokala bryggerier.

Beskedet var på väg att slå stenhårt mot många små bryggerier som redan tappat en stor del av sin restaurangförsäljning. Dessutom har många bryggare laddat upp med påsköl – som var på väg att tappa sin enda försäljningskanal.

Det tillfälliga sortimentet är fortfarande inte möjligt att beställa ifrån sedan i lördags, däremot går det att handla dryckerna som vanligt från butiker som har dem i lager. Systembolaget har dessutom öppnat för butiker att ta hem tillfälligt sortiment till hyllorna om det finns kunder som efterfrågar dem.

– Systembolaget har sedan förra veckan arbetat fram en ny logistiklösning som i kombination med färre sjukskrivningar och nya rekryteringar gör att kunder har fortsatt möjlighet att beställa produkter ur det lokala och småskaliga sortimentet, säger pressekreteraren Sofia Brännborn.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Vi är många som minns hur härligt det var att gå på skolutflykt med ryggsäcken full av nygräddade pannkakor och tigermuffins. Men utflyktsdagarna är inte över. Varje år firar vi Picknickens dag den ..

Läs mer
Versioner av stout – det kraftfulla ölet

Versioner av stout – det kraftfulla ölet

”Stout” är en förkortning av ”stout beer” eller ”stout ale” som betyder ungefär ”kraftfullt öl”. Och kraftfullt är det. Traditionell stout ska vara mörk, smakrik och ha hög alkoholhalt. Men att stou..

Läs mer
Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Systembolaget vill sänka priset på öl nästa år. Målet att släppa ut två öl på burk i det fasta sortimentet med ett pris på max 6,90 kronor. – Vi kommer att sätta ett pris som är något lägre än..

Läs mer
Prova en ny öl på Internationella öldagen

Prova en ny öl på Internationella öldagen

För femton år sedan bestämde sig ölälskaren Jesse Avshalomov att det var dags. Tillsammans med några vänner fick han den lokala puben i Santa Cruz att tillägna en dag om året för att hylla ölen. Nam..

Läs mer
Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småsk..

Läs mer
Så firar du internationella öldagen

Så firar du internationella öldagen

För ett par veckor sedan firades ”Ölets dag” i Sverige.  Fredagen 2 augusti är det dags för internationella öldagen. Syftet med agen: Samla goda vänner och fira med öl. Sveriges Bryggerier har utse..

Läs mer