HEM

Aktuellt

Systembolaget: Fler kunder köper mer än normalt

Systembolaget märker nu ett ändrat köpbeteende hos svenskarna under coronakrisen. Antalet kunder i butikerna ökade förra veckan – och vi handlade mer varje gång.
– Generellt så är det öl och vin som ökar, men det är inte någon form av hamstring, säger Systembolagets presschef Lennart Agén.

Svenska folket har fortsatt att hamstra livsmedel och i vissa affärer säljer toalettpapper, jäst, pasta och konserver slut så fort de kommer in i hyllorna igen. På måndagen tvingades många ICA-butiker i Stockholm att stoppa sin e-handel för att varorna inte räcker och väntetiden blivit för lång.

Även Systembolaget ser nu ökad försäljning i spåren av coronaviruskrisen. Men än så länge är det välfyllt i hyllorna.

– Försäljningen i våra butiker ökade lite även förra veckan jämfört med motsvarande vecka 2019. Antalet kunder ökade något och de flesta köpte något mer än normalt, men inte någon form av hamstring, säger Systembolagets presschef Lennart Agén.

Systembolaget märker också att fler kunder nyttjar möjligheten till att få hemleverans av sina varor. I dag drar ett stort antal butiker ner på sina öppettider, alla Systembolaget-butiker i Stockholms län och på Gotland öppnar först kl 12.00 på vardagar.
Även på andra håll i landet kan öppettiderna vara förkortade, mer information om din lokala butik finns på Systembolagets hemsida.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Spännande viner i beställningssortimentet

Spännande viner i beställningssortimentet

Vinguiden slår denna vecka åter ett slag för vinerna i Systembolagets beställningssortiment. Det finns många, men vi har vaskat fram guldkornen: fem vita, fem röda, alla riktigt prisvärda. Och mycke..

Läs mer
10 dyraste flaskorna på Systembolaget

10 dyraste flaskorna på Systembolaget

Här är Systembolagets tio dyraste flaskor. En ny whisky sätter rekord och kostar 895 000 kronor. Aldrig tidigare har en så gammal single malt tappats på flaska. En 80 år gammal Glenlivet gör sensati..

Läs mer
Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småsk..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nyheter i april

Anders Melldén tipsar: Nyheter i april

Doft av sommar, vitt från Piemonte och spanska godsaker. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under april månad!             Vit..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Sommaren står i full blom och det har blivit dags att titta på vilka nya viner som släpps på Systembolaget i juli. Denna varma sommarmånad bjuder på charmigt bubbel, sardinska grillviner och elegant..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Äntligen dags för vinnyheter på Systembolaget. Aptitretare, det perfekta vinet till fredagskycklingen och vin mot elräkningsångest. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under oktober m..

Läs mer