HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Systembolaget: Fler kunder köper mer än normalt

Systembolaget märker nu ett ändrat köpbeteende hos svenskarna under coronakrisen. Antalet kunder i butikerna ökade förra veckan – och vi handlade mer varje gång.
– Generellt så är det öl och vin som ökar, men det är inte någon form av hamstring, säger Systembolagets presschef Lennart Agén.

Svenska folket har fortsatt att hamstra livsmedel och i vissa affärer säljer toalettpapper, jäst, pasta och konserver slut så fort de kommer in i hyllorna igen. På måndagen tvingades många ICA-butiker i Stockholm att stoppa sin e-handel för att varorna inte räcker och väntetiden blivit för lång.

Även Systembolaget ser nu ökad försäljning i spåren av coronaviruskrisen. Men än så länge är det välfyllt i hyllorna.

– Försäljningen i våra butiker ökade lite även förra veckan jämfört med motsvarande vecka 2019. Antalet kunder ökade något och de flesta köpte något mer än normalt, men inte någon form av hamstring, säger Systembolagets presschef Lennart Agén.

Systembolaget märker också att fler kunder nyttjar möjligheten till att få hemleverans av sina varor. I dag drar ett stort antal butiker ner på sina öppettider, alla Systembolaget-butiker i Stockholms län och på Gotland öppnar först kl 12.00 på vardagar.
Även på andra håll i landet kan öppettiderna vara förkortade, mer information om din lokala butik finns på Systembolagets hemsida.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Spännande viner i beställningssortimentet

Spännande viner i beställningssortimentet

Vinguiden slår denna vecka åter ett slag för vinerna i Systembolagets beställningssortiment. Det finns många, men vi har vaskat fram guldkornen: fem vita, fem röda, alla riktigt prisvärda. Och mycke..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nyheter i augusti

Anders Melldén tipsar: Nyheter i augusti

Bubblor från alpregionen Savoie, häftigt vin av encruzadodruvan och rött från världens bästa kooperativ. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under augusti månad! Mousserande viner: [..

Läs mer
Konsumenter rasar mot Systembolagets beslut om trälå..

Konsumenter rasar mot Systembolagets beslut om trälå..

Systembolaget förbjöd trälådor 1 september. Det skapar oönskad merförsäljning, menade man från det statliga monopolet. Men nu rasar Sveriges vinkonsumenter. – Uselt beslut av ett statligt monopol! ä..

Läs mer
Ändrade öppettider för Systembolaget

Ändrade öppettider för Systembolaget

Nu får coronaviruset påverkan på Systembolagets öppettider och sortiment. Alla butiker i Stockholm och Gotland öppnar först klockan 12 och många butiker kan stänga en timme senare. Anledningen är pe..

Läs mer
Så höjs skatten på öl, vin och sprit

Så höjs skatten på öl, vin och sprit

Skatten på alkohol kommer att höjas – för att betala ett förstärkt svenskt försvar. Regeringen ska presentera förslag på höjningar som börjar gälla från 2023. Det är första gången sedan 2017 skatter..

Läs mer
Försäljningen av vin, öl och sprit steg kraftigt 202..

Försäljningen av vin, öl och sprit steg kraftigt 202..

Försäljningen på Systembolaget ökade kraftigt under 2020 på grund av coronapandemin. När svenskarna inte kunnat resa och gå på restaurang steg försäljningen med 14 procent, vin ökade med 11 procent...

Läs mer