HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Systembolaget: Fler kunder köper mer än normalt

Systembolaget märker nu ett ändrat köpbeteende hos svenskarna under coronakrisen. Antalet kunder i butikerna ökade förra veckan – och vi handlade mer varje gång.
– Generellt så är det öl och vin som ökar, men det är inte någon form av hamstring, säger Systembolagets presschef Lennart Agén.

Svenska folket har fortsatt att hamstra livsmedel och i vissa affärer säljer toalettpapper, jäst, pasta och konserver slut så fort de kommer in i hyllorna igen. På måndagen tvingades många ICA-butiker i Stockholm att stoppa sin e-handel för att varorna inte räcker och väntetiden blivit för lång.

Även Systembolaget ser nu ökad försäljning i spåren av coronaviruskrisen. Men än så länge är det välfyllt i hyllorna.

– Försäljningen i våra butiker ökade lite även förra veckan jämfört med motsvarande vecka 2019. Antalet kunder ökade något och de flesta köpte något mer än normalt, men inte någon form av hamstring, säger Systembolagets presschef Lennart Agén.

Systembolaget märker också att fler kunder nyttjar möjligheten till att få hemleverans av sina varor. I dag drar ett stort antal butiker ner på sina öppettider, alla Systembolaget-butiker i Stockholms län och på Gotland öppnar först kl 12.00 på vardagar.
Även på andra håll i landet kan öppettiderna vara förkortade, mer information om din lokala butik finns på Systembolagets hemsida.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa