HEM

Aktuellt

Systembolaget: Fler kunder köper mer än normalt

Systembolaget märker nu ett ändrat köpbeteende hos svenskarna under coronakrisen. Antalet kunder i butikerna ökade förra veckan – och vi handlade mer varje gång.
– Generellt så är det öl och vin som ökar, men det är inte någon form av hamstring, säger Systembolagets presschef Lennart Agén.

Svenska folket har fortsatt att hamstra livsmedel och i vissa affärer säljer toalettpapper, jäst, pasta och konserver slut så fort de kommer in i hyllorna igen. På måndagen tvingades många ICA-butiker i Stockholm att stoppa sin e-handel för att varorna inte räcker och väntetiden blivit för lång.

Även Systembolaget ser nu ökad försäljning i spåren av coronaviruskrisen. Men än så länge är det välfyllt i hyllorna.

– Försäljningen i våra butiker ökade lite även förra veckan jämfört med motsvarande vecka 2019. Antalet kunder ökade något och de flesta köpte något mer än normalt, men inte någon form av hamstring, säger Systembolagets presschef Lennart Agén.

Systembolaget märker också att fler kunder nyttjar möjligheten till att få hemleverans av sina varor. I dag drar ett stort antal butiker ner på sina öppettider, alla Systembolaget-butiker i Stockholms län och på Gotland öppnar först kl 12.00 på vardagar.
Även på andra håll i landet kan öppettiderna vara förkortade, mer information om din lokala butik finns på Systembolagets hemsida.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Nyheter från Systembolaget under april

Nyheter från Systembolaget under april

Vårvindarna blåser friskt och påskölen har redan lanserats. Det är med andra ord hög tid att spana in Systembolagets lanseringar under april månad. I april kommer totalt 75 nya viner att ta plats i ..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Äntligen dags för vinnyheter på Systembolaget. Aptitretare, det perfekta vinet till fredagskycklingen och vin mot elräkningsångest. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under oktober m..

Läs mer
Småpartier 20 oktober

Småpartier 20 oktober

När Systembolaget nu lanserar småpartier fredagen den 20 oktober är det klassikerna och Gamla världen som står i centrum. Men visst smyger sig ett eller annat vin från Nya världen in. Vinguiden tips..

Läs mer
Småpartier 17 november

Småpartier 17 november

Högt och lågt, dyrt och hyfsat överkomligt. Senaste släppet från Systembolaget erbjuder faktiskt denna gång något för alla. Det gemensamma? Stora upplevelser, faktiskt oavsett pris då många av viner..

Läs mer
Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småsk..

Läs mer
Vinerna som sätter guldkant på första jobbveckan

Vinerna som sätter guldkant på första jobbveckan

Riktiga toppviner dyker upp i Systembolagets första tillfälliga nyhetssläpp efter semestern. Clos Mogador från Priorat är ett kraftfullt vin som lyfter lamm och nötkött till nya höjder. Från Bourgog..

Läs mer