HEM

Aktuellt

Somriga drycker till picknicken – som också är lätta att ta med

Nu stundar sommarens första picknick. Men varför hörs det vare sig kling, klang eller kras inifrån den fullpackade picknickkorgen?

Svalkande drycker på burk och pet-flaska är ett klimatsmart alternativ och passar utmärkt när det kommer till smidiga picknickäventyr.

Picknickfavoriter i smarta förpackningar

Fontän, Bubblande Rosévin (NYHET på burk)

Fontän Bubblande Rosévin
2022
Fontän Bubblande Rosévin
En sprudlande nyhet från Kiviks Musteri! Fontän är ett lättsamt och fruktigt bubbelrosé som går hand i hand med en picknick i parken. Låt smaken av jordgubb och granatäpple smälta samman med den största av tuggor kall kycklingsallad. Hur många burkar Fontän rymmer din korg?
200 ml - 13% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
39 kr

Carlsberg Hof, Organic (PET-flaska)

Carlsberg Hof Organic
Carlsberg Hof Organic
Om ryktet stämmer, att Carlsberg förmodligen är världens bästa öl, vågar vi inte svara på. Det vi vet är att just denna organiska Carlsberg Hof kommer i en riktigt klimatsmart pet-flaska. Hof är ett maltigt öl som trivs bäst i sitt eget sällskap, men måste den välja vill den nog gärna dela sitt utomhusäventyr med en pasta pesto.
500 ml - 4.2% -
17.50 kr

Colle Reale, Rosso (NYHET på PET-flaska)

Colle Reale Rosso
2021
Colle Reale Rosso
Kryddig, mustig och från Italien. Ta gärna med den här ekologiska nyheten från producenten Valle Reale på sommarens äventyr. Packa med resterna från gårdagens souvlaki och se vad som händer när smak av blåbär och mörka körsbär får möta grekisk matkultur – en riktig smakupplevelse.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
119 kr

Las Moras, Reserve Chardonnay (PET-flaska)

Las Moras Reserve Chardonnay
2022
Las Moras Reserve Chardonnay
Om du inte orkar fixa maten till picknicken är det bara att beställa hem och ta med en familjepizza. Den friska syran i denna fruktiga, argentinska chardonnay passar nämligen väl med denna klassiker.
750 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
90 kr

Gaymer’s, Olde English Cyder (PET-flaska)

Gaymer's Olde English Cyder
Gaymer's Olde English Cyder
Rekorderlig brukar man säga om en annan cider. Här har Gaymer’s Old English Cyder en del att säga till om. Låt denna imponerande cider bryggd på den finaste av äppelmust förgylla din sommardag ihop tillsammans med en fräsch pastasallad.
1000 ml - 5.9% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
53.90 kr

 

Smaken är som baken?

En del menar att ett vin, ett öl eller en cider alltid smakar bättre på glas. Andra märker ingen större skillnad. Var du än står i frågan så är pet-flaskan och burken ett bra alternativ ur klimatsynpunkt, samt ett smart val till picknicken. Lätt att ta med och inget som kan gå sönder.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Domstol i Tyskland klassar baksmälla som sjukdom

Domstol i Tyskland klassar baksmälla som sjukdom

Att drabbas av en baksmälla efter några öl för mycket är likställt med en sjukdom. Det har en domstol i Tyskland kommit fram till. Årets stora ölfest – oktoberfesten i München – har dragit igång och..

Läs mer
Här är dryckerna som gör studentmottagningen

Här är dryckerna som gör studentmottagningen

Stunden är kommen – äntligen dags för studentmottagning. I dessa dagar är det många som är nervösa men på samma gång lika uppfyllda av sprudlande glädje över studentexamen 2023. Men vad ska man bjud..

Läs mer
Drycken som kan skapa vårkänslor

Drycken som kan skapa vårkänslor

En cider med smak av persika, äpple och Riseling. Här är drycken som kan skapa vårkänslor redan i mars. – Det är ett helt nytt cideralternativ som gör sig perfekt som sällskapsdryck och än mer som e..

Läs mer
Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Systembolaget vill sänka priset på öl nästa år. Målet att släppa ut två öl på burk i det fasta sortimentet med ett pris på max 6,90 kronor. – Vi kommer att sätta ett pris som är något lägre än..

Läs mer
De säljer öl till stöd för Ukraina

De säljer öl till stöd för Ukraina

Har du druckit ukrainsk öl? I januari 2022 fanns det inte ett enda öl från Ukraina på Systembolaget – numera säljer de slut fortare än leverantörerna hinner få in dem i lager. Importören Galatea slo..

Läs mer
Välj rätt öl till din egen Oktoberfest

Välj rätt öl till din egen Oktoberfest

Världens största ölfestival har tyvärr ställts in. Men kommer det att hindra dig från att ha en egen Oktoberfest hemma med vännerna? Det finns många oktoberfest-öl att välja på – här ger vi di..

Läs mer