HEM

Aktuellt

Somriga drycker till picknicken – som också är lätta att ta med

Nu stundar sommarens första picknick. Men varför hörs det vare sig kling, klang eller kras inifrån den fullpackade picknickkorgen?

Svalkande drycker på burk och pet-flaska är ett klimatsmart alternativ och passar utmärkt när det kommer till smidiga picknickäventyr.

Picknickfavoriter i smarta förpackningar

Fontän, Bubblande Rosévin (NYHET på burk)

Fontän Bubblande Rosévin
2022
Fontän Bubblande Rosévin
En sprudlande nyhet från Kiviks Musteri! Fontän är ett lättsamt och fruktigt bubbelrosé som går hand i hand med en picknick i parken. Låt smaken av jordgubb och granatäpple smälta samman med den största av tuggor kall kycklingsallad. Hur många burkar Fontän rymmer din korg?
200 ml - 13% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
39 kr

Carlsberg Hof, Organic (PET-flaska)

Carlsberg Hof Organic
Carlsberg Hof Organic
Om ryktet stämmer, att Carlsberg förmodligen är världens bästa öl, vågar vi inte svara på. Det vi vet är att just denna organiska Carlsberg Hof kommer i en riktigt klimatsmart pet-flaska. Hof är ett maltigt öl som trivs bäst i sitt eget sällskap, men måste den välja vill den nog gärna dela sitt utomhusäventyr med en pasta pesto.
500 ml - 4.2% -
17.50 kr

Colle Reale, Rosso (NYHET på PET-flaska)

Colle Reale Rosso
2021
Colle Reale Rosso
Kryddig, mustig och från Italien. Ta gärna med den här ekologiska nyheten från producenten Valle Reale på sommarens äventyr. Packa med resterna från gårdagens souvlaki och se vad som händer när smak av blåbär och mörka körsbär får möta grekisk matkultur – en riktig smakupplevelse.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
119 kr

Las Moras, Reserve Chardonnay (PET-flaska)

Las Moras Reserve Chardonnay
2022
Las Moras Reserve Chardonnay
Om du inte orkar fixa maten till picknicken är det bara att beställa hem och ta med en familjepizza. Den friska syran i denna fruktiga, argentinska chardonnay passar nämligen väl med denna klassiker.
750 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
90 kr

Gaymer’s, Olde English Cyder (PET-flaska)

Gaymer's Olde English Cyder
Gaymer's Olde English Cyder
Rekorderlig brukar man säga om en annan cider. Här har Gaymer’s Old English Cyder en del att säga till om. Låt denna imponerande cider bryggd på den finaste av äppelmust förgylla din sommardag ihop tillsammans med en fräsch pastasallad.
1000 ml - 5.9% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
53.90 kr

 

Smaken är som baken?

En del menar att ett vin, ett öl eller en cider alltid smakar bättre på glas. Andra märker ingen större skillnad. Var du än står i frågan så är pet-flaskan och burken ett bra alternativ ur klimatsynpunkt, samt ett smart val till picknicken. Lätt att ta med och inget som kan gå sönder.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fira mörka ölen på stoutdagen

Fira mörka ölen på stoutdagen

Liksom dagarna blir ölen mörkare med årstiden. Och idag, den 5 november, är det passande nog den internationella stoutdagen. Vi höjer därför ett glas riktigt mörk stout! Nu firas det inte stoutdagen..

Läs mer
Här är Arsenals eget officiella ölmärke

Här är Arsenals eget officiella ölmärke

Arsenal får sitt eget officiella öl. Camden Town Brewery kommer att säljas på alla hemmamatcher. – Om du hade sagt till mig för tio år sedan att ölet jag skapade i min källare en dag vara öl till Ar..

Läs mer
Spännande nyheter från små svenska bryggerier

Spännande nyheter från små svenska bryggerier

Oj, så många duktiga bryggare – och så mycket god svensk öl – det finns. Sverige har idag fler bryggerier än Belgien, som är världsberömt för sin långa ölkultur.  Här visar vi upp några ..

Läs mer
Fira Ölets dag med Vinguiden

Fira Ölets dag med Vinguiden

Skål för ölets alldeles egna dag! Onsdag den 21 juli firas Ölets dag över hela Sverige. Den svenska ölkulturen blommar och idag är Sverige ett av länderna med flest bryggerier per capita. Över 450 ..

Läs mer
Härlig sommarcider – gjort på svenska råvaror

Härlig sommarcider – gjort på svenska råvaror

De blir allt fler och skapar allt populärare cider. Småskaliga svenska producenter visar att svenska äpplen passar alldeles utmärkt till att tillverka cider. Här har du tre tips på en härlig svensk ..

Läs mer
Den ultimata listan för rosa bubbel och glitter till..

Den ultimata listan för rosa bubbel och glitter till..

Maj månad betyder rosa bubbel. Dags att samla familj och vänner framför TV-apparaterna – Eurovision är här! Vi har skapat den perfekta dryckeslistan till folkfesten. Rosa bubbel, färgglad cider och ..

Läs mer