HEM

Aktuellt

Eleganta vinet som snabbt blivit populärt

Här är det vita eleganta vinet som hyllas av Vinguidens användare. Irony Chardonnay 2017 bjuder på flirtiga toner av citrus, honung, färsk ananas och apelsin, medelfylligt med frisk syra och en fin eftersmak av äpple och en lätt touch av vanilj.
– Ett kanonvin som passar bra till torskrygg, säger Vinguiden-användaren Owe.

I somras lanserades Irony Chardonnay från Irony Wine Cellars från hållbart odlade vingårdar i Monterey, Kalifornien på Systembolaget. Och många har snabbt tagit vinet till sina hjärtan. Två tredjedelar av vinet är lagrat på små franska ekfat i 6-9 månader och en tredjedel är lagrat på ståltank. Servera Irony Chardonnay väl . kyld till en fräsch caesarsallad, grillad fisk och skaldjur, vegetariska rätter eller milda kittostar.

Vinet får fina recensioner av användarna på Vinguiden som ger det snittbetyget 4,4 av 5 möjliga.

– Smakrikt, fat, amerikanskt = Toppen! skriver användaren Karin.

Irony Wine Cellars har specialiserat sig på personliga viner från kustnära vingårdar i Kalifornien med hårda hållbarhetskrav. Deras vingård i San Bernabe är till exempel certifierad enligt ”Certified California Sustainable Winegrowing Program”. Certifieringen kontrollerar ett flertal faktorer i produktionskedjan och ställer höga krav på allt från hushållning av vattenresurser, återvinning till hur man skapar ett naturligt ekosystem för odling och produktion på vingården.

Irony Chardonnay
2018
Irony Chardonnay
Doft: Aromatiskt vin med toner av tropisk frukt, vanilj, honung och fat.

Smak: Smakrikt vin med tydliga toner av fat och smör som ackompanjeras av tropisk frukt, grapefrukt, apelsin och vanilj.

750 ml - 14.5% -
139 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Hetaste trenden från USA – nu till Systembolag..

Hetaste trenden från USA – nu till Systembolag..

Låg halt av socker, kolhydrater och alkohol. Hard Seltzer är drycken som gjort stor succé i USA. – Men vi har sett en stor efterfrågan för den här produkten hos våra svenska konsumenter, säger Malen..

Läs mer
Guldet blev till vin – legenden om Three Finge..

Guldet blev till vin – legenden om Three Finge..

Den ökände banditen Three Finger Jack gjorde Vilda Västern osäker när han grävde efter guld på 1800-talet. Three Finger Jack Old Vine Zinfandel hyllar hans namn och äventyrliga anda och vinet är ren..

Läs mer
Magisk chardonnay från andra sidan jordklotet

Magisk chardonnay från andra sidan jordklotet

En entusiastisk guru och en perfekt plats för vinodling – och vips, här är resultatet från Nya Zeeland. – River Delta Chardonnay är ett riktigt litet charmtroll förpackat i en modern design. V..

Läs mer
Grodvinet hoppar in  i sortimentet igen

Grodvinet hoppar in i sortimentet igen

Grodvinet Frog’s Leap Chardonnay gjorde succé och sålde slut i våras. Nu kommer vinet tillbaka. – Napas viner kostar generellt skjortan, så här gör du ett klipp”, skrev SvD i somras. Årgång 2..

Läs mer
Efter succén kommer nu uppföljaren – MYTH White Blen..

Efter succén kommer nu uppföljaren – MYTH White Blen..

I höstas lanserades MYTH Red Blend – ett rött fruktigt italienskt vin i appassimento-stil. Med sin unika greppbara flaska blev den en omedelbar succé. Nu har det blivit dags för uppföljaren att ta p..

Läs mer
Låt vinet leda vägen! Här är ostarna som matchar

Låt vinet leda vägen! Här är ostarna som matchar

Hur matchar man egentligen ost och vin på bästa sätt? Här har vi valt ut sex goda viner och letat fram ostar som passar utmärkt till dessa. Breda smakpaletter försvårar matchningen Både ostar och v..

Läs mer