HEM

Aktuellt

Guldet blev till vin – legenden om Three Finger Jack

Den ökände banditen Three Finger Jack gjorde Vilda Västern osäker när han grävde efter guld på 1800-talet. Three Finger Jack Old Vine Zinfandel hyllar hans namn och äventyrliga anda och vinet är rena guldfyndet för den som vill njuta av läckra grillrätter!

Den mytomspunne banditen Three Finger Jack härjade på 1800-talet och sägs ha letat guld i Kalifornien under Vilda Västerns sista dagar. Ingen vet riktigt hur han blev av med två fingrar på ena handen, men legenden om honom lever än i dag.

När guldet tog slut planterade guldgrävarna vinstockar som har skapade en ny rikedom. Vid Lodi i Kaliforniens gamla guldland odlas nu några av världens bästa zinfandel-druvor. Området ligger mellan San Francisco Bay och bergskedjan Sierra Nevada där det råder medelhavsklimat, med varma dagar och svala nätter. Druvorna till Three Finger Jack kommer från vinstockar som är upp till 100 år gamla, därav namnet Old Vine Zinfandel.

De gamla zinfandel-stockarna producerar verkligen guld för den som gillar gott vin till grillat. Three Finger Jack Old Vine Zinfandel är ett solmoget, fylligt, mjukt och smakrikt vin som gifter sig perfekt till sommarens grillade kötträtter med rödvins-, peppar- eller bearnaisesåser.

Hemligheten bakom vinets komplexa elegans är just de gamla stockarna. Dessutom lagras det på amerikanska och franska ekfat i sju månader innan det tappas i den säregna flaskan.

Oavsett om du gillar att lägga kött, fisk, kyckling eller grönsaker på grillen gifter sig det fruktiga och mjuka vinet väl med de förföriska grillsmakerna. Ett vin som är lätt att tycka om både till maten och som gå-bort-present.

Ett bevis på den höga kvaliteten kom så sent som i våras, då Delicato Family Wines som ligger bakom Three Finger Jack utsågs till bästa amerikanska producent i den prestigefyllda tävlingen Mundos Vini. Three Finger Jack Old Vine Zinfandel vann en silvermedalj.

Three Finger Jack Old Vine Zinfandel
2020
Three Finger Jack Old Vine Zinfandel
Three Finger Jack Old Vine Zinfandel har en fruktig och inbjudande doft med inslag av plommon, blåbär, björnbär och vanilj. Smaken fortsätter i samma stil och är generöst fruktig med en rostad fatkaraktär med inslag av plommon, blåbär, björnbär och vanilj.
750 ml - 15% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
149 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fira presidentvalet – med Biden-vin eller Trum..

Fira presidentvalet – med Biden-vin eller Trum..

Nu går USA till val för att utse landets näste president: Donald Trump eller Joe Biden. Om du vill fira näste ledare med ett glas har vi tipsen här: ett kaliforniskt vin för dig som gillar Joe Biden..

Läs mer
3 goda Zinfandelvin värda att prova

3 goda Zinfandelvin värda att prova

Låt oss berätta lite mer om den mångsidiga druvan Zinfandel som ger allt ifrån smakrika och alkoholstarka rödviner till svala och lätta rosé. Vi passar även på att ge våra tre bästa tips på Zinfande..

Läs mer
Druvas mellanlandning succé för södra Italien

Druvas mellanlandning succé för södra Italien

Få saker har betytt så mycket för södra Italiens vinnäring som Primitivo. Och ändå är druvan inte ens italiensk, utan från Kroatien. Samtidigt finns de odlare som hellre använder det amerikanska nam..

Läs mer
Hollywoodstjärnan: Därför gör vi vegan-vin

Hollywoodstjärnan: Därför gör vi vegan-vin

Ett organiskt och veganskt vin skapat av en Hollywoodstjärna. Jodå, nu har en ny flaska kommit ut på marknaden. – Det har varit en två år lång process att komma fram till det här vinet, säger Camero..

Läs mer
Zinfandel satte Kalifornien på vinkartan

Zinfandel satte Kalifornien på vinkartan

Kalifornien är idag en av de mest respekterade vinregionerna i världen. Kvaliteten på vinerna vet heller inga gränser. Det kan vi tacka Zinfandel för. Turerna har varit många och det krävdes rena ra..

Läs mer
Här kan du beställa Prosecco och valpgos

Här kan du beställa Prosecco och valpgos

Tänk att få dricka Prosecco och gosa med hundvalpar samtidigt. Nu kan du beställa 10 hundvalpar och en flaska bubbel på Kimpton Hotel Moncaco i Denver. Kritiker har dock beskyllt hotellet för djurpl..

Läs mer