HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Guldet blev till vin – legenden om Three Finger Jack

Den ökände banditen Three Finger Jack gjorde Vilda Västern osäker när han grävde efter guld på 1800-talet. Three Finger Jack Old Vine Zinfandel hyllar hans namn och äventyrliga anda och vinet är rena guldfyndet för den som vill njuta av läckra grillrätter!

Den mytomspunne banditen Three Finger Jack härjade på 1800-talet och sägs ha letat guld i Kalifornien under Vilda Västerns sista dagar. Ingen vet riktigt hur han blev av med två fingrar på ena handen, men legenden om honom lever än i dag.

När guldet tog slut planterade guldgrävarna vinstockar som har skapade en ny rikedom. Vid Lodi i Kaliforniens gamla guldland odlas nu några av världens bästa zinfandel-druvor. Området ligger mellan San Francisco Bay och bergskedjan Sierra Nevada där det råder medelhavsklimat, med varma dagar och svala nätter. Druvorna till Three Finger Jack kommer från vinstockar som är upp till 100 år gamla, därav namnet Old Vine Zinfandel.

De gamla zinfandel-stockarna producerar verkligen guld för den som gillar gott vin till grillat. Three Finger Jack Old Vine Zinfandel är ett solmoget, fylligt, mjukt och smakrikt vin som gifter sig perfekt till sommarens grillade kötträtter med rödvins-, peppar- eller bearnaisesåser.

Hemligheten bakom vinets komplexa elegans är just de gamla stockarna. Dessutom lagras det på amerikanska och franska ekfat i sju månader innan det tappas i den säregna flaskan.

Oavsett om du gillar att lägga kött, fisk, kyckling eller grönsaker på grillen gifter sig det fruktiga och mjuka vinet väl med de förföriska grillsmakerna. Ett vin som är lätt att tycka om både till maten och som gå-bort-present.

Ett bevis på den höga kvaliteten kom så sent som i våras, då Delicato Family Wines som ligger bakom Three Finger Jack utsågs till bästa amerikanska producent i den prestigefyllda tävlingen Mundos Vini. Three Finger Jack Old Vine Zinfandel vann en silvermedalj.

Three Finger Jack Old Vine Zinfandel har en fruktig och inbjudande doft med inslag av plommon, blåbär, björnbär och vanilj. Smaken fortsätter i samma stil och är generöst fruktig med en rostad fatkaraktär med inslag av plommon, blåbär, björnbär och vanilj.
750 ml - 14.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
139 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa