HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Guldet blev till vin – legenden om Three Finger Jack

Den ökände banditen Three Finger Jack gjorde Vilda Västern osäker när han grävde efter guld på 1800-talet. Three Finger Jack Old Vine Zinfandel hyllar hans namn och äventyrliga anda och vinet är rena guldfyndet för den som vill njuta av läckra grillrätter!

Den mytomspunne banditen Three Finger Jack härjade på 1800-talet och sägs ha letat guld i Kalifornien under Vilda Västerns sista dagar. Ingen vet riktigt hur han blev av med två fingrar på ena handen, men legenden om honom lever än i dag.

När guldet tog slut planterade guldgrävarna vinstockar som har skapade en ny rikedom. Vid Lodi i Kaliforniens gamla guldland odlas nu några av världens bästa zinfandel-druvor. Området ligger mellan San Francisco Bay och bergskedjan Sierra Nevada där det råder medelhavsklimat, med varma dagar och svala nätter. Druvorna till Three Finger Jack kommer från vinstockar som är upp till 100 år gamla, därav namnet Old Vine Zinfandel.

De gamla zinfandel-stockarna producerar verkligen guld för den som gillar gott vin till grillat. Three Finger Jack Old Vine Zinfandel är ett solmoget, fylligt, mjukt och smakrikt vin som gifter sig perfekt till sommarens grillade kötträtter med rödvins-, peppar- eller bearnaisesåser.

Hemligheten bakom vinets komplexa elegans är just de gamla stockarna. Dessutom lagras det på amerikanska och franska ekfat i sju månader innan det tappas i den säregna flaskan.

Oavsett om du gillar att lägga kött, fisk, kyckling eller grönsaker på grillen gifter sig det fruktiga och mjuka vinet väl med de förföriska grillsmakerna. Ett vin som är lätt att tycka om både till maten och som gå-bort-present.

Ett bevis på den höga kvaliteten kom så sent som i våras, då Delicato Family Wines som ligger bakom Three Finger Jack utsågs till bästa amerikanska producent i den prestigefyllda tävlingen Mundos Vini. Three Finger Jack Old Vine Zinfandel vann en silvermedalj.

Three Finger Jack Old Vine Zinfandel
2020
Three Finger Jack Old Vine Zinfandel
Three Finger Jack Old Vine Zinfandel har en fruktig och inbjudande doft med inslag av plommon, blåbär, björnbär och vanilj. Smaken fortsätter i samma stil och är generöst fruktig med en rostad fatkaraktär med inslag av plommon, blåbär, björnbär och vanilj.
750 ml - 15% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
139 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Här kan du beställa Prosecco och valpgos

Här kan du beställa Prosecco och valpgos

Tänk att få dricka Prosecco och gosa med hundvalpar samtidigt. Nu kan du beställa 10 hundvalpar och en flaska bubbel på Kimpton Hotel Moncaco i Denver. Kritiker har dock beskyllt hotellet för djurpl..

Läs mer
Napa Valley – USAs främsta vinregion

Napa Valley – USAs främsta vinregion

Om du någonsin druckit ett Cabernet Sauvignon från USA är sannolikheten mycket stor att det kommer från Napa Valley i Kalifornien. Sedan den berömda blindprovningen 1976 har området producerat några..

Läs mer
3 goda Zinfandelvin värda att prova

3 goda Zinfandelvin värda att prova

Låt oss berätta lite mer om den mångsidiga druvan Zinfandel som ger allt ifrån smakrika och alkoholstarka rödviner till svala och lätta rosé. Vi passar även på att ge våra tre bästa tips på Zinfande..

Läs mer
Eleganta vinet som snabbt blivit populärt

Eleganta vinet som snabbt blivit populärt

Här är det vita eleganta vinet som hyllas av Vinguidens användare. Irony Chardonnay 2017 bjuder på flirtiga toner av citrus, honung, färsk ananas och apelsin, medelfylligt med frisk syra och en fin ..

Läs mer
Världens största vinmarknad

Världens största vinmarknad

USA är världens största vinmarknad. Men vägen dit har inte varit problemfri. Spritförbud, ointresse kring vin och en matkultur som inte alltid rimmat väl med vinintag har stört. Tills nu. Det är ida..

Läs mer
Hurra – därför blir vin billigare i flera år

Hurra – därför blir vin billigare i flera år

Skål och grattis, vinälskare! Priserna på vin väntas framöver falla till de lägsta nivåerna på fem år – främst tack vare ett överskott på druvor från Kalifornien. Det är några lyckliga omständighete..

Läs mer