HEM

Aktuellt

Fira 4th of July med smakfulla viner från USA

Den 4 juli är en stor dag ”over there”. Det viftas glatt med stjärnbeprydda rödvita flaggor under en himmel som snabbt fylls med glitter, krutrök och glamour. New York vill så klart vara bäst och avlossar i runda tal imponerande 40 000 fyrverkeripjäser under festen som pågår i flera dagar.

Vi vill tipsa dig om en handfull amerikanska viner som du kan dricka till din alldeles egna BBQ – american style. Vi har även lyckats hitta något riktigt gott till desserten.

Mega Zin Zinfandel
Mega Zin Zinfandel
Även om Zinfandel är en druva från den gamla världen är den idag starkt förknippad med USA. Röda viner från USA är populära bland oss svenskar och Mega Zin med sin fruktiga doft och fylliga kropp blev snabbt en riktig storsäljare.

Den mörkt rödblå mycket prisvärda Mega Zin är lagrad på klassiska amerikanska ekfat med smak av blåbär, plommon, kryddnejlikor och mynta. Den gifter sig perfekt med grillbiten eller den saftiga hamburgaren. Föredrar du kryddstark tacos? Inga problem.

1000 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
109 kr

Kunin Wines Phoebe 2.0
2018
Kunin Wines Phoebe 2.0
För dig som föredrar en somrig sallad eller gärna byter ut köttet mot fisk eller kyckling rekommenderar vi det vita vinet Kunin Wines – Phoebe 2.0 från San Fransisco. Den världsvana Grenachedruvan fortsätter troget leverera hög kvalitet.

Med Phoebe 2.0 i glaset garanteras en mycket frisk och bärig smakupplevelse som domineras av smultron, rabarber och vattenmelon.

Tips! Vinet fungerar även bra som välkomstdrink och aperitif. Kom bara ihåg att servera den väl kyld.

750 ml - 13.5% -
249 kr

La Salle Muscat Viognier Chenin Blanc
La Salle Muscat Viognier Chenin Blanc
Måndagen den 4 juli. Glass, bär, frukt. Nu är det bara La Salle som saknas. Muscat Viognier Chenin Blanc är en kombination av tre druvor från familjeföretaget O’Neill på den amerikanska västkusten som lyfter desserten.

Med en mycket söt, blommig smak av ananas, honung och fläderblom är detta den hälsning från USA du inte får missa.

750 ml - 9% - Sockerhalt 4.7 g per 100 ml
55 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Världens största vinmarknad

Världens största vinmarknad

USA är världens största vinmarknad. Men vägen dit har inte varit problemfri. Spritförbud, ointresse kring vin och en matkultur som inte alltid rimmat väl med vinintag har stört. Tills nu. Det är ida..

Läs mer
Eleganta vinet som snabbt blivit populärt

Eleganta vinet som snabbt blivit populärt

Här är det vita eleganta vinet som hyllas av Vinguidens användare. Irony Chardonnay 2017 bjuder på flirtiga toner av citrus, honung, färsk ananas och apelsin, medelfylligt med frisk syra och en fin ..

Läs mer
Ska du ha en jänkare? Fem amerikanska drycker för et..

Ska du ha en jänkare? Fem amerikanska drycker för et..

Dags att fira med amerikanska drycker! The land of the free and the home of the brave – den amerikanska nationaldagen, 4th of July, är på intåg, och vad passar då bättre än att skölja ner med något ..

Läs mer
Jill Johnson: Valde ut  mitt vin tre gånger om

Jill Johnson: Valde ut mitt vin tre gånger om

Sångerskan och programledaren Jill Johnsons vinintresse och engagemang är på blodigt allvar. Hon provsmakade över 60 viner innan hon valde ut sitt röda vin ”Nashville Stories”. Tre gånger om gjorde ..

Läs mer
Fira 4th of July med några riktiga höjdare

Fira 4th of July med några riktiga höjdare

Skål och grattis, USA! Imorgon firar amerikanernas nationaldagen, Fourth of July, med fyrverkerier, barbecue och parader. Dagen till ära vill Vinguiden tipsa om några fina amerikanska viner. Imorgon..

Läs mer
Fira 4th of July med amerikanska viner

Fira 4th of July med amerikanska viner

Skål för USA:s självständighet! Den 4 juli firas USA:s nationaldag med dunder och brak. Vinguiden tipsar om några riktigt goda amerikanska viner om du vill vara med och fira på ett hörn. Nu på sönd..

Läs mer