HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fira 4th of July med smakfulla viner från USA

Den 4 juli är en stor dag ”over there”. Det viftas glatt med stjärnbeprydda rödvita flaggor under en himmel som snabbt fylls med glitter, krutrök och glamour. New York vill så klart vara bäst och avlossar i runda tal imponerande 40 000 fyrverkeripjäser under festen som pågår i flera dagar.

Vi vill tipsa dig om en handfull amerikanska viner som du kan dricka till din alldeles egna BBQ – american style. Vi har även lyckats hitta något riktigt gott till desserten.

Mega Zin Zinfandel
Mega Zin Zinfandel
Även om Zinfandel är en druva från den gamla världen är den idag starkt förknippad med USA. Röda viner från USA är populära bland oss svenskar och Mega Zin med sin fruktiga doft och fylliga kropp blev snabbt en riktig storsäljare.

Den mörkt rödblå mycket prisvärda Mega Zin är lagrad på klassiska amerikanska ekfat med smak av blåbär, plommon, kryddnejlikor och mynta. Den gifter sig perfekt med grillbiten eller den saftiga hamburgaren. Föredrar du kryddstark tacos? Inga problem.

1000 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
99 kr

Kunin Wines Phoebe 2.0
2018
Kunin Wines Phoebe 2.0
För dig som föredrar en somrig sallad eller gärna byter ut köttet mot fisk eller kyckling rekommenderar vi det vita vinet Kunin Wines – Phoebe 2.0 från San Fransisco. Den världsvana Grenachedruvan fortsätter troget leverera hög kvalitet.

Med Phoebe 2.0 i glaset garanteras en mycket frisk och bärig smakupplevelse som domineras av smultron, rabarber och vattenmelon.

Tips! Vinet fungerar även bra som välkomstdrink och aperitif. Kom bara ihåg att servera den väl kyld.

750 ml - 13.5% -
249 kr

La Salle Muscat Viognier Chenin Blanc
La Salle Muscat Viognier Chenin Blanc
Måndagen den 4 juli. Glass, bär, frukt. Nu är det bara La Salle som saknas. Muscat Viognier Chenin Blanc är en kombination av tre druvor från familjeföretaget O’Neill på den amerikanska västkusten som lyfter desserten.

Med en mycket söt, blommig smak av ananas, honung och fläderblom är detta den hälsning från USA du inte får missa.

750 ml - 9% - Sockerhalt 4.7 g per 100 ml
77 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Svagt rodnande rosa

Svagt rodnande rosa

Svagt rodnade rosa viner från Kalifornien, kan det vara något att ha i vinglaset? Meningarna går möjligen isär, men helt klart är att roséviner från USA går hem. Även i Gamla världen. Rosétrenden hå..

Läs mer
Jill Johnson: Valde ut  mitt vin tre gånger om

Jill Johnson: Valde ut mitt vin tre gånger om

Sångerskan och programledaren Jill Johnsons vinintresse och engagemang är på blodigt allvar. Hon provsmakade över 60 viner innan hon valde ut sitt röda vin ”Nashville Stories”. Tre gånger om gjorde ..

Läs mer
David Beckhams nya passion: rosévin

David Beckhams nya passion: rosévin

Rosétrenden växer sig allt starkare i USA – efter att ha setts som skräpvin. En rad amerikanska vinhus lanserar sina egna roséer. Och fotbollsstjärnan David Beckham har outat sig som älskare ..

Läs mer
Fira 4th of July med några riktiga höjdare

Fira 4th of July med några riktiga höjdare

Skål och grattis, USA! Imorgon firar amerikanernas nationaldagen, Fourth of July, med fyrverkerier, barbecue och parader. Dagen till ära vill Vinguiden tipsa om några fina amerikanska viner. Imorgon..

Läs mer
Här kan du beställa Prosecco och valpgos

Här kan du beställa Prosecco och valpgos

Tänk att få dricka Prosecco och gosa med hundvalpar samtidigt. Nu kan du beställa 10 hundvalpar och en flaska bubbel på Kimpton Hotel Moncaco i Denver. Kritiker har dock beskyllt hotellet för djurpl..

Läs mer
Hurra – därför blir vin billigare i flera år

Hurra – därför blir vin billigare i flera år

Skål och grattis, vinälskare! Priserna på vin väntas framöver falla till de lägsta nivåerna på fem år – främst tack vare ett överskott på druvor från Kalifornien. Det är några lyckliga omständighete..

Läs mer