HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fira 4th of July med smakfulla viner från USA

Den 4 juli är en stor dag ”over there”. Det viftas glatt med stjärnbeprydda rödvita flaggor under en himmel som snabbt fylls med glitter, krutrök och glamour. New York vill så klart vara bäst och avlossar i runda tal imponerande 40 000 fyrverkeripjäser under festen som pågår i flera dagar.

Vi vill tipsa dig om en handfull amerikanska viner som du kan dricka till din alldeles egna BBQ – american style. Vi har även lyckats hitta något riktigt gott till desserten.

Mega Zin Zinfandel

Mega Zin Zinfandel

Även om Zinfandel är en druva från den gamla världen är den idag starkt förknippad med USA. Röda viner från USA är populära bland oss svenskar och Mega Zin med sin fruktiga doft och fylliga kropp blev snabbt en riktig storsäljare.

Den mörkt rödblå mycket prisvärda Mega Zin är lagrad på klassiska amerikanska ekfat med smak av blåbär, plommon, kryddnejlikor och mynta. Den gifter sig perfekt med grillbiten eller den saftiga hamburgaren. Föredrar du kryddstark tacos? Inga problem.

Art.nr: 73251 - Pris: 95 kr

Kunin Wines Phoebe 2.0

Kunin Wines Phoebe 2.0 2018

För dig som föredrar en somrig sallad eller gärna byter ut köttet mot fisk eller kyckling rekommenderar vi det vita vinet Kunin Wines – Phoebe 2.0 från San Fransisco. Den världsvana Grenachedruvan fortsätter troget leverera hög kvalitet.

Med Phoebe 2.0 i glaset garanteras en mycket frisk och bärig smakupplevelse som domineras av smultron, rabarber och vattenmelon.

Tips! Vinet fungerar även bra som välkomstdrink och aperitif. Kom bara ihåg att servera den väl kyld.

Art.nr: 94028 - Pris: 249 kr

La Salle Muscat Viognier Chenin Blanc

La Salle Muscat Viognier Chenin Blanc

Måndagen den 4 juli. Glass, bär, frukt. Nu är det bara La Salle som saknas. Muscat Viognier Chenin Blanc är en kombination av tre druvor från familjeföretaget O’Neill på den amerikanska västkusten som lyfter desserten.

Med en mycket söt, blommig smak av ananas, honung och fläderblom är detta den hälsning från USA du inte får missa.

Art.nr: 2554 - Pris: 77 kr


Du kanske även vill läsa dessa