HEM

Aktuellt

Blossa lanserar mousserande glögg

”Glubbel” är nya trenden inför julens glöggfester. Bubbelvin gifter ihop sig med glögg och skapat ett nytt juligt mousserande vin. Blossa släpper nu ett mousserande vin med härlig glöggsmak.

Nu kommer Blossa Sparkling & Spices – en bubblande dryck där glöggkryddor förenas med mousserande vin. Den passar utmärkt till minglet eller förrätten och som kontrast till vinterns varma dryckesalternativ. Glöggbubblet är fräscht och fruktigt med toner av kanel, kardemumma och kryddnejlika som avslutas med en frisk ton av citrus.

”Glubbel” är en trend som tagit landet med storm och nu presenterar Blossa sin egen tolkning av drycken när smaken av glögg och mousserande vin förenas i Blossa Sparkling & Spices. Drycken är fräsch och fruktig med smak av kanel, kardemumma, kryddnejlika och toppas med en hint av citrus.

– Vi har uppmärksammat ett växande konsumtionsmönster på marknaden där man ofta blandat Blossas årsgångsglögg med mousserande vin. Att se personer vara kreativa med våra drycker har varit både glädjande och inspirerande. Nu tar vi fasta på denna trend och lanserar därför Blossa Sparkling & Spices som är perfekt balanserad och passar utmärkt till minglet, förrätten såväl som festen, säger Åsa Strömberg, Senior Brand Manager på Blossa.

Blossa Sparkling & Spices är det senaste tillskottet till Blossafamiljen och i jämförelse med andra glöggdrycker serveras den väl kyld för bästa smakupplevelse. Den finns i Systembolagets beställningssortiment från den 1 oktober. Den har en alkoholhalt på 10 procent och priset är 99 kronor för 750 ml. Artikelnumret är 70038-01.

Blossa Sparkling & Spices
Blossa Sparkling & Spices
Fräscht och fruktigt med toner av kanel, kardemumma och kryddnejlika som avslutas med en frisk ton av citrus.
750 ml - 10% - Sockerhalt 4.4 g per 100 ml
112 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Årets glögg 2023 – här är de nya smakerna

Årets glögg 2023 – här är de nya smakerna

Årets glögg 2023 är här och nu avslöjar vi smakerna! Blossa och Saturnus har de senaste åren skapat kreativa och välsmakande drycker. Saturnus har ofta hittat inspiration i den nordiska naturen, med..

Läs mer
Stor guide: Vi listar årets bästa glögg

Stor guide: Vi listar årets bästa glögg

Det finns få saker som är så starkt förknippat med julen som glögg. Visst har tomten, lucia, pepparkakor och julgranen sin plats, men vi tror ändå att glöggen vinner. Här ger vi dig vår lista över j..

Läs mer
Festligt glöggmingel med julbubbel & snittar

Festligt glöggmingel med julbubbel & snittar

Snart är det första advent och många har glöggmingel med pepparkakor. Men varför inte festa till det med lite mousserande glögg och trevliga snittar med smak av jul. Här tipsar vi om fyra glöggbubbe..

Läs mer
Tävla & vinn en natt i juliga Rum 24 på Hotell ..

Tävla & vinn en natt i juliga Rum 24 på Hotell ..

Nu har du chansen att tävla om en natt i Blossas Rum 24 på Hotell Haymarket by Scandic i Stockholm. Rummet är julpyntat från golv till tak och du kan njuta av julfilmer och julmusik ihop med glöggen..

Läs mer
Läckra chokladglöggen från Italien gör comeback

Läckra chokladglöggen från Italien gör comeback

Chokladglöggen Lucia Choklad gör comeback på Systembolaget. Gjord på italienska viner och mörk choklad – en smakvinnare på många luciafester. Trött på den vanliga glöggen på din adventsfika el..

Läs mer
Gör egen glögg till jul – 3 goda recept

Gör egen glögg till jul – 3 goda recept

Briljera med egen glögg i jul. Julbordet brukar ofta vara fullt av godsaker men en sak kommer garanterat stå ut om du gjort den själv – glöggen. Att göra sin egen glögg kan vara både enkelt eller li..

Läs mer