HEM

Aktuellt

Så firar du internationella öldagen

För ett par veckor sedan firades ”Ölets dag” i Sverige.  Fredagen 2 augusti är det dags för internationella öldagen. Syftet med agen: Samla goda vänner och fira med öl.

Sveriges Bryggerier har utsett tredje onsdagen i juli till Ölets dag. Men den stora internationella öldagen infaller faktiskt i morgon, den andra augusti. Den stora öldagen ska firas första fredagen i augusti. Älskar du öl så har du nog ingenting emot två öldagar inom ett par veckor?

Den internationella öldagen började med ölfirande i Kalifornien för 12 år sedan, och sedan har dagen spridit sig runt världen. Nu firas den i 207 städer och 80 länder i hela världen.

Enligt grundarna finns det tre syften med dagen:

  1. Att samla vänner och fira med att smaka öl.
  2. Att fira de som brygger och serverar öl.
  3. Att förena världen med öl och fira all världens öl.Deltagarna uppmanas att bjuda varandra på öl och uttrycka tacksamhet mot bryggare och serveringspersonal. Grundarna av internationella öldagen vill också att man ska smaka öl från andra länder och kulturer.

Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl..

Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl..

Beery Christmas, utropar bryggerier och erbjuder en ölkalender i december. Här ger vi dig lite inspiration på de läckra förpackningarna – för du kan ju faktiskt göra en egen julkalender med hj..

Läs mer
Stora IPA-guiden: 12 goda öl du inte får missa

Stora IPA-guiden: 12 goda öl du inte får missa

Torsdag den 4:e augusti är det åter dags för internationella IPA-dagen. Dagen instiftades 2011 som en nationell IPA-dag i USA, men blev snabbt en internationell succé. Sedan flera år firas den på fl..

Läs mer
Våra 3 bästa tips: Så kyler du drycken blixtsnabbt

Våra 3 bästa tips: Så kyler du drycken blixtsnabbt

Visst är allt godare att dricka när det samtidigt svalkar? Följ något av våra bästa tips och förvänta dig inget annat än succé. 3 sätt att kyla dryck snabbt 1. Snabbt – frysta färgglada vattenballon..

Läs mer
”En öl som är 100 procent Dregen”

”En öl som är 100 procent Dregen”

Vad bör en öl heta om man är rockmusiker? För kände gitarristen Dregen var valet enkelt. – “Riff” är bra. Vem vill inte avnjuta ett buteljerat gitarriff? Det vill jag i alla fall, säger Dregen. Med ..

Läs mer
Fira mörka ölen på stoutdagen

Fira mörka ölen på stoutdagen

Liksom dagarna blir ölen mörkare med årstiden. Och idag, den 5 november, är det passande nog den internationella stoutdagen. Vi höjer därför ett glas riktigt mörk stout! Nu firas det inte stoutdagen..

Läs mer
Sommarens 3 måsten vid grillen

Sommarens 3 måsten vid grillen

Sommaren har börjat och det på bästa sätt! Många är vi redan som spenderat några timmar vid grillen och grillat kamben till perfektion, provrökt räkor, testat nya spännande recept på tillbehör till ..

Läs mer