HEM

Aktuellt

Pitt och Jolie slåss om vingården Miraval

Deras Miraval-viner hyllas och får höga betyg i hela världen. Och de har kunnat enas om delad vårdnad för barnen efter skilsmässan. Men vingården Chäteau Miraval, värd över en miljard miljoner, bråkar Angelina Jolie och Brad Pitt om in i det sista.

För fem år sedan gifte sig Brad Pitt och Angelina Jolie på vingården Château Miraval i Frankrike. Äktenskapet höll dock bara i två år. Pitt och Jolie har efter uppbrottet lyckas enas om det mesta, bland annat delad vårdnad om de sex barnen.

Men vingården ligger båda så varmt om hjärtat att den orsakat en uppslitande tvist som advokater nu försöker lösa, uppger brittiska tidningar.

– Det har blivit ett finansiellt minfält för advokater och ekonomer på båda sidor som kommer ta åratal att reda ut.

Paret köpte vingården för cirka 500 miljoner kronor. Den uppges nu vara värd det dubbla, en miljard kronor.

Rosévinet Miraval har fått höga betyg i tester och sannolikt kommer det att fortsätta säljas oavsett vem av parterna som får rätten till vingården.

Studio by Miraval Rosé
2018
Studio by Miraval Rosé
Bärig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av smultron, hallon, röda vinbär, färska örter, hibiskusblommor och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött eller till sallader.
750 ml - 13.00% -
145.00 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Fem bästa rosévinerna just nu

Fem bästa rosévinerna just nu

I dagarna släpper Systembolaget en rad spännande roséviner. Vinguiden var på plats och provade samtliga nyheter – och rekommenderar bästa köpen just nu. [product]36348|Fruktsöt, inslag av jordgubbar..

Läs mer
Leif GW: Helt galet med bögstämpel på rosévin

Leif GW: Helt galet med bögstämpel på rosévin

Nu berättar Leif GW Persson i en exklusiv intervju för Vinguiden.com om sin vinsuccé och arbetet med att ta fram det senaste vinet: GW:s Rosa. Kriminologen valde ut sitt rosévin först efter noggrann..

Läs mer
Snart kan du äta roséglass i stora lass

Snart kan du äta roséglass i stora lass

Nu börjar glasstillverkarna förstå storheten med rosévin. Den amerikanska lyxglassen Häagen-Dazs har skapat en vinglass med en rosafärgad virvel, för att attrahera vuxna rosé-älskare. Namnet: Rosé &..

Läs mer
Fem riktigt bra roséviner att starta våren med

Fem riktigt bra roséviner att starta våren med

Våren ja, den mycket efterlängtade. Kanske är den på väg, vi hoppas det. Men till dess den slår ut i full blom, kan vi påskynda ankomsten med ett glas eller två att vårens bästa rosé, just nu. Vingu..

Läs mer
3 presentviner till Mors dag

3 presentviner till Mors dag

Klart att mamma ska ha vin i present på sin egen dag. I år infaller Mors Dag den 31 maj. Vinguidens Magnus Bergqvist tipsar om de perfekta presentvinerna som kommer att göra mamma bubblande glad. ..

Läs mer
Vårnyheten: ”En fulländad roséchampagne”

Vårnyheten: ”En fulländad roséchampagne”

Alldeles lagom till att vårkänslorna börjar sätta in kommer en rosa bubblande nyhet. Utmärkelserna haglar över Beaumont des Crayéres Grand Rosé trots det sansade priset. – Beaumont des Crayéres Gran..

Läs mer