HEM

Aktuellt

Expertens knep: Häll upp Prosecco på rätt sätt

Att skåla i ett glas Prosecco med vänner och familj är något av det bästa som finns. Men många häller upp den härliga drycken på helt fel sätt. Här är tipsen på hur du får bästa bubblorna och smaken.

Prosecco är världens hetaste mousserande vin just nu och drycken får ständigt nya anhängare. Många föredrar ett glas Prosecco framför den dyrare champagnen när något ska firas: student, bröllop, jubileum, eller kanske en romantisk kväll med din käresta.

Men enligt experter i Storbritannien, som är världens mest Proseccotokiga land, är det många som häller upp den ädla drycken på helt fel sätt.

Enligt experterna finns det bara ett sätt att hälla upp drycken på rätt sätt i de tulpanformade glasen där den smakar bäst. Glaset ska till att börja med inte stå upprätt. Håll glaset i handen och tilta det i 45 graders vinkel för att få ner bubblorna i glaset och inte upp i luften.

– Det kommer att få dig att se ut som ett proffs, och det kommer dessutom försäkra dig om att glaset inte blir överfullt med bubblande dryck för fort, säger brittiske vinexperten Ed Betts.

Därefter ska du lugnt och försiktigt hälla upp en liten skvätt Prosecco som får sätta sig i glaset. Sedan håller du upp resten av drycken, men kom ihåg: Aldrig mer än ett 3/4-dels fullt glas.

Genom att följa de här tipsen behåller du bubblorna i Proseccon och får en rikare smak.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Fem bästa cavor just nu

Fem bästa cavor just nu

Det spanska mousserande vinet, cava, återhämtar sig efter prosecco-febern. Och det är inte konstigt då vinerna blir bättre och bättre. Vinguiden tipsar därför om de fem bästa cavorna just nu. Länge ..

Läs mer
Sju riktigt bra vita viner från Italien

Sju riktigt bra vita viner från Italien

Vem sa att Italien bara kan göra rött vin? Nej, det vita framstår i sin mångfald som riktigt, riktigt spännande. Vinguiden har vaskat fram sju mycket intressanta kvalitetsviner från apenninska halvö..

Läs mer
Nipozzano

Nipozzano

Snacka om klassisk mark. I hjärtat av Toscana, en felkörning österut från Florens, världens vackraste stad, genom gröna, mjuka kullar, i en närmast pastoral miljö, ser vi det torna upp sig i fjärran..

Läs mer
Podd: Resan till Cava

Podd: Resan till Cava

Michael Anderquim och Johan Franco Cereceda packade i februari väskorna och tog flyget till Barcelona för att sedan bege sig till Penèdes för besök hos olika cavaproducenter.

Läs mer
Dryckerna som fångar den rätta sommarkänslan

Dryckerna som fångar den rätta sommarkänslan

Visst vore det trevligt att vara på en sommarö i skärgården och njut av friska, fruktiga och honungssöta drycker. En riktig idyll som man kan se framför sig. Från Sydafrika till Roslagen har vi valt..

Läs mer
GW:s nya satsning: ett eget bubbel

GW:s nya satsning: ett eget bubbel

Först kom GW:s Röda, därefter ett vin och ett rosé. Nu drygar Leif GW Persson ut sin vinportfölj med ett bubbel. – GW:s Bubbel är ett vin avsett för det festliga tillfället, säger den folkkäre profi..

Läs mer