HEM

Aktuellt

Vinet avslöjar din personlighet

Ditt val av vin avslöjar din personlighet. Vitvinsälskare är nattugglor som gillar katter. De som gillar rött är morgonpigga hundmänniskor.

Är du mest förtjust i rött eller vitt vin? En ny undersökning med 2000 respondenter som Coravin har gjort visar att valet av vin säger mycket om din personlighet.

De som gillar vitt vin har visat sig vara nattmänniskor i mycket större utsträckning än rödvinsälskare. Vitvinsdrickare gillar också katter i stället för hundar – dessutom lyssnar de ofta på punkmusik. Andra personlighetsdrag som är vanliga är nyfiken, sarkastisk och perfektionistisk.

När det kommer till de som älskar rött vin så är de ofta morgonmänniskor, introverta och gillar hundar. Påfallande många av de som gillar rött vin tycker om jazzmusik.

Rödvinsdrickare ser sig om som vinkännare och anser att det är avtändande att gå på dejt med någon som saknar vinkunskap. De är beredda att spendera betydligt mer pengar på en flaska vin än de som gillar vitt.

Andra personlighetsdrag som är vanliga hos de som gillar rött vin är äventyrlig, ödmjuk och organiserad.

Men två saker förenar både de som gillar rött och vitt vin: De flesta dricker fyra glas vin per vecka, och de gör det helst i hemmet.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Det var operasångaren Luciano Pavarottis favoritvin och har anor som går till romartiden. Nu har vi svenskar börjat uppskatta det röda bubblande vinet Lambrusco. Dags att prova en flaska på nyår, ka..

Läs mer
Kocken & vinet: Chablis och skaldjur perfekta k..

Kocken & vinet: Chablis och skaldjur perfekta k..

Ny utmaning för Fredagskocken Mattias Larsson. Lättlagat och supergott.

Läs mer
Här är listan över de mest populära boxvinerna

Här är listan över de mest populära boxvinerna

Vilka är egentligen de mest populära boxvinerna – och vad är det som gör ett vin populärt? Är det smaken, förpackningen eller namnet? Det ena utesluter nog inte det andra, för de boxviner som listas..

Läs mer
3 italienska viner – som gjorda för ost

3 italienska viner – som gjorda för ost

Vad passar bäst ihop med italienska viner? Ost såklart! Ost och vin kan vara något av det bästa som finns – om de kombineras på rätt sätt. Vi har valt ut tre italienska rödviner vilka alla är som gj..

Läs mer
Bästa 10 viner på Chardonnay

Bästa 10 viner på Chardonnay

Det finns nästan 800 viner på Chardonnay på Systembolaget. Hur navigera och hitta den rätta? För en fantastisk druva är den, även en av de mest odlade. Och då inte bara för att den är relativt lätto..

Läs mer
Vin till lax

Vin till lax

Vin till lax kan ju inte vara så svårt. Vitt, ska det vara. Eller? Gärna, men vilket? Och hur tillagar vi laxen? Steker, kokar, eller ska den vara rå? Och vilka tillbehör? Vinguiden guidar i den – f..

Läs mer