HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Därför ger vin ökad sexlust

Rödvin ger ökad sexlust, visar italiensk forskning. Det gäller både om du dricker vinet – eller luktar på det. Och det är framför allt kvinnor som får ökad lust av vinets aromer. Här får du tips på exakt vilka lukter som ger ökad sexuell energi.

Vi dricker vin för att ha det mysigt och för att ha ett glatt umgänge med vänner. Dessutom visar studier att några glas i veckan kan göra att vi löper mindre risk att drabbas av depression. Men att vin kan ge ökad sexlust? Jodå, det har nu italienska forskare kommit fram till.

Forskarna testade 798 kvinnor mellan 18-50 år som bodde i Toscana: de som drack rött vin måttligt, de som drack annan alkohol och de som inte drack alls. Slutsatsen blev att två glas om dagen ger kvinnor en högre sexlust och hos män verkar det röda vinet öka testosteronet i blodet på grund av ett enzym som finns i vin.

Men även rödvinets mustiga och mättade aromer lockar fram den sexiga känslan. Det har visat sig att vinet väcker lusten hos kvinnor lite mer än hos männen, eftersom kvinnor påverkas av aromer i större utsträckning än vad män gör.

Men en annan slutsats är: drick bara något glas för ökad sexuell lust. Ju fler glas, desto mer försvinner känslan. För mycket alkohol sänker testosteronhalten och minskar sexdriften.

Aromer som påverkar kvinnor:

Många kvinnor förförs av jordnära toner som trä och mysk, rostade fat i turboladdade viner med inslag av kakao, viol, kaffe, choklad, lakrits och moreller.

– Tänk på en fruktdriven Chianti, en kryddig Valpolicella eller en örtig Zinfandel. Andra aromatiska och mustiga druvor skulle kunna vara Nebbiolo, Barbera, Sangiovese och Pinot Noir.

Aromer som påverkar män:

Män fick ökad lust av aromer som till exempel lavendel, karamell, smör, apelsin, lakrits, brödiga kryddor och vanilj.

– Som kan hittas i champagne, Muscat, Sherry, Grenache och Syrah men även i rosévin.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

10 fantastiska viner till sommarens grillfester

10 fantastiska viner till sommarens grillfester

När solen strålar är det dags att ta fram grillen och bjuda på en härlig smakfest. För att matcha matens rökiga toner har vi tagit fram 10 perfekta “grillviner” som du bara måste testa. Vinerna funk..

Läs mer
Därför skapade vinfamiljen den udda flaskan

Därför skapade vinfamiljen den udda flaskan

Den italienska familjen Travaglini har gjort vin i nästan 100 år. Men det är ändå den udda, vackra flaskan som ger mest karaktär åt Travaglini Gattinara. – Min pappa skapade vår flaska så att den få..

Läs mer
Sex perfekta drycker till Alla Hjärtans dag

Sex perfekta drycker till Alla Hjärtans dag

Gör någon du tycker om extra glad på Alla hjärtans dag. Här är sex ädla drycker som gör Valentindagen till en oförglömlig kärlekshögtid. För vem vill inte både få och dricka ”Love You Bunches” den 1..

Läs mer
Här är jättemissen i ”Game of Thrones” senaste avsni..

Här är jättemissen i ”Game of Thrones” senaste avsni..

När det firas med öl och vin efter segern i slaget om Winterfell dricker Daenerys kaffe ur en mugg från Starbucks. – Latten som syns i senaste avsnittet var ett misstag. Daenerys hade beställt örtte..

Läs mer
Guide: Röda rariteter på tillfälligt besök

Guide: Röda rariteter på tillfälligt besök

Ett italienskt vin som producerats bland kringströvande gäss, ett franskt vin där druvorna plockats för hand – eller kanske ett rött från en amerikansk familj? Den 30 juni har du chans att sti..

Läs mer
Sommarens galnaste vindrink

Sommarens galnaste vindrink

Här är sommarens galnaste vindrink – men gud så festligt god! Kalimotxo är rött vin blandat med Coca-Cola och eventuellt lite extra kryddor.  Smaken påminner varken om vin eller Coca-Cola R..

Läs mer